Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Häämimmit  / Vinkit vieheiden tekoon!

Vinkit vieheiden tekoon!

Tilaamme kaikki häidemme kukat (lukuunottamatta hääkimppuja) juhlakukasta. Teemme itse kaasojemme kimput, pöytäkukat sekä bestmanin/isiemme vieheet. Tämä päätös osottautui halvemmaksi sekä loppujen lopuksi aika helpoksi. Saamme kaasojemme kimpuista sekä vieheistä juuri sellaiset kuin haluamme. Kuuden kaasokimpun tilaaminen kukkakaupasta valmiina olisi vienyt suuren palan budjetistamme.

Harjoittelin vieheiden tekoa jo hieman etukäteen. Tässä siis vinkit omatekoisten vieheiden valintaan:

  • Valitkaa vieheiden kukiksi kestävät kukat. Ne eivät saa nuupahtaa herkästi. Lisäksi kukkavalinnassa kannattaa ottaa huomioon niiden käsittelyn helppous.
  • Yksi mahtava valinta on myös yksittäinen kukka. Neilikka, ruusu, auringonkukka, harsokukka…

  • Vieheiden kukiksi voi valita myös itsepoimitut kukat. Kannattaa vain perehtyä niiden kestävyyteen. Suosittelen tekemään myös kokeilun niiden kestävyydestä ennen häitä.

  • Kiinnitä erityinen huomio sulhasen/bestmanin pukuun. Jos tämä on vaalea, suojaa vieheen pää jotenkin ettei se sotke varren värillään pukua.

Yksinkertaisen vieheen teko:

  • Tarvitset valitsemaasi kukkaa, pehmeää rautalankaa, juuttinauhaa, sakset sekä alustan.
  1. Leikkaa kukistasi haluamasi kokoiset. Meidän valitsema kukka on harsokukka. Leikkasin yhden oksan haaraumaoksan nuppukimpun irti. Tämä osottautui hyvinkin sopivankokoiseksi. Tarvittaessa lisäsin pienen oksan tuuheuttamaan viehettä.
  2. Tee asetelmasta hieman tiiviimpi laittamalla kukat mieleiseesi muotoon. Huom! Jätä reilusti vartta, sillä myöhemmässä vaiheessa sitä on mahdollisuus leikata pois.
  3. Kun kukat ovat mieluisessa asetelmassa, kiepauta rauhalankaa löyhästi kukkien ympärille muutamaan kertaan koko varren mitalta. Näin saat varresta ja viehen kiinnityskohdasta napakan. Mikäli vartta on liikaa, voit tässä vaiheessa leikata sen mieluisan pituiseksi.
  4. Tässä kohtaa laitoin vieheet veteen. Tulemme kiinnittämään rautalangan päälle vielä juuttinauhaa, mutta tämä kannattaa tehdä vasta hyvin lähellä häitä, sillä juuttinauhan laiton jälkeen viehettä ei voi laittaa enään veteen. Juuttinauha imee itseensä kaken veden ja muuttaa ulkonäköään.
  5. Kiinnitä juuttinauhaa varren ympärille tasaisesti. Solmi se viehen takapuolelta kiinni. Itse kiinnitin nauhan umpisolmulla läheltä varren yläpäätä. Juuttinauhaa ei kannata kieputtaa varren ympärille paksulti, sillä se hankaloittaa vieheen kiinnitystä sulhasen/bestamanin pukuun.

-E

   

Ei kommentteja

Vastaa