Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Vinkit hääpuvun tilaamiseen netistä – näin onnistut

Vinkit hääpuvun tilaamiseen netistä – näin onnistut

Ajattelin, että kirjoitan hääpuvustani. En halua kuitenkaan ottaa riskiä siitä, että Samuli näkisi puvun. Olen sen verran taikauskoinen, etten missään nimessä halua sulhasen näkevän hääpukuani ennen hääpäivää. Tässä pari vinkkiä, siitä miten tilata hääpuku netistä turvallisesti ja vieläpä ulkomailta. Mikään asiantuntija en tietenkään ole, mutta nettikaupoista usein tilanneena voin antaa omia henkilökohtaisia neuvoja aiheeseen liittyen.

hääpuku

Unelmieni hääpuvun (jota metsästin kissojen ja koirien avulla netistä, lue lisää täältä ja täältä) löysin vihdoin ja viimein nettihuutokauppa Ebaystä. Puku oli siis jo kerran käytetty ja kyseinen mekko sijaitsi Britanniassa. Ei siis mitään mahdollisuutta sovittaa, eli pukua tilatessa otin tietoisen riskin. Netistä tilaaminen tapahtuu aina hieman sokkona, vaikka kuinka mitat osuisivat kohdilleen, ei koskaan voi tietää millainen vaate sieltä sitten lopulta tulee. Minulle kävi hääpukuni kanssa hyvin ja sain juuri sen mekon minkä halusinkin. Tästä syystä haluan jakaa muutaman hyväksi havaitun vinkin. Eli ennen kun lähtee tilaamaan, kannattaa varmistua seuraavista asioista.

Tee taustatutkimusta. En luota pelkästään kommentteihin, joita esimerkiksi Ebayssä myytävien tuotteiden kohdalla usein on. Näitä on helppo ostaa ja väärentää. En myöskään luota täysin myyjän arvosteluihin. Vaikka myyjä olisi saanutkin paljon positiivista palautetta, kannattaa hänet / firma aina googlettaa. Suosittelen myös käyttämään apuna sosiaalista mediaa, esimerkiksi Facebookista voi tarkistaa löytyykö kyseinen myyjä sieltä. Näin voit varmistaa, että kyseessä on ihan oikea ihminen. Toki FB-tilejä voi myös nyhjäistä tyhjästä, mutta äkkiä huomaa mikäli tili on huijausta.

hääpuvun tilaaminen netistä

Älä maksa suoraan kauppiaan tilille. Suosittelen aina maksamaan Paypalin kautta, sillä näin saat edes jonkinlaisen turvan siitä, että mikäli tilaamasi tuote ei koskaan saavu luoksesi tai mikäli se ei vastaa kuvausta, saat rahasi takaisin. Kerran tilasin nettikauppa Etsystä sulhaselleni joululahjaksi kuulokkeet, mutta ne eivät koskaan saapuneet perille (myyjän vakuutteluista huolimatta). Otin yhteyttä Paypaliin, ja rahat olivat takaisin tililläni viikossa.

Kannattaa myös merkitä laskuun, että olet maksamassa rahaa tuotteista/palveluista. Paypalin avulla voi myös lähettää rahaa perheelle tai ystäville ja joskus myyjät pyytävät käyttämään tätä toimintoa. Näin et kuitenkaan saa ”ostajan turvaa”, sillä silloin et virallisesti ole ostanut mitään ja mitään tuotetta ei sinulle pitäisi koskaan tullakaan. Usein nettikauppojen myyjät pyytävät merkitsemään maksuun, että se olisi muka tarkoitettu perheelle tai ystävälle, jottei ettei heidän tarvitsisi maksaa pientä välisummaa Paypalille.

Hääpuku

Varaudu ylimääräisiin maksuihin. Mikäli puku tulee jenkeistä tai EU:n alueen ulkopuolelta, on hyvä varautua mahdollisiin tullimaksuihin. Mekkoa etsiessäni löysin sen myös preowneddresses.com:ista, mutta tällöin puku olisi pitänyt tilata jenkeistä asti. Onneksi älysin piipahtaa tullin sivuilla, joilta löysin laskurin mahdollisia tullimaksuja varten. Jos tilaus maksaa yli 150 dollaria täytyy siitä maksaa myös verot, tullimaksujen lisäksi. Tilauksesta riippuen nämä ylimääräiset maksut voivat tulla todella kalliiksi.

Seurantakoodi talteen. Pyydä aina myyjältä lähetysnumero. Näin pystyt seuraamaan pakettisi kulkua. Monelle saattaa tulla houkutuksena tilata ns. ”Kiina-puku”, mutta kannattaa varautua pettymykseen, sillä kuvia esimerkiksi nettisivuille on äärettömän helppo kopioida. Myös väärän kokoisen puvun palauttaminen takaisin kauppiaalle voi olla mahdotonta. Hinta ei tietenkään ole mikään laadun tae, mutta ymmärrettävästi on todennäköistä, että huomattavan huokealla hinnalla laadukkaan puvun saaminen on epätodennäköistä.

Jos se unelmien puku sattuu löytymään netistä, niin suosittelen tilaamaan. Kannattaa kuitenkin pitää maalaisjärki mukana.

Oletko sinä uskaltautunut tilaamaan hääpukua netistä?

Ei kommentteja

Jätä vastaus