Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Vihkisormus

Vihkisormus

Mun vihkisormus saapui viime viikolla ja se odottaa elokuun toisiksi viimeistä viikonloppua nyt mun yöpöydän laatikossa. Se on aivan mielettömän kaunis ja mä olen enemmän kuin äärimmäisen tyytyväinen siihen. Tilasin sormuksen Yhdysvalloista Besbelle-nimisestä Etsy-kaupasta (tästä myöhemmin lisää) ja kyseessä on sama Etsy-kauppa kuin mistä tilasimme uuden kihlasormukseni viime kesänä. Hetkinen, Besbellessähän myydään pelkästään hopeakoruja. Mitä ihmettä? Miksi mä valitsisin hopeasormukset yksiksi elämäni tärkeimmistä koruista?

Raha
Onhan se ihan kiva ajatus, että kauniin sormuksen voi saada ilman jumalattoman kokoista hintalappua. Hopea on ehdottomasti yksi edullisimmista jalometalleista, vaikka siitä valmistetun korun tilaisi mistä, mutta omalla kohdallani hopeakorujen edullinen hinta ei lopulta ollutkaan suurimmassa roolissa. Asetimme pelkästään mun sormuksen hinnan ehdottomaksi ylärajaksi 500 euroa ja potentiaalisten vaihtoehtojen listalla olikin muutama kyseisessä hintaluokassa pyörivä rinkula. Mitä rahaan muuten tulee, halusin tavoilleni varsin tyypillisesti hieman kapinoida valtavirtaa vastaan.  Kiersin messuja ja koruliikkeitä erityisesti vuodenvaihteessa ja koin varsin röyhkeitä asenteita mieltymyksiäni ja rahatilannettani kohtaan. Esimerkiksi eräillä messuilla annoin ylärajaksi 500 euroa, myyjä nyökkäsi ja sysäsi sormeeni siitä huolimatta vaihtoehtoja, jotka eivät todellakaan sopineet antamaani budjettiin. Kerran kävelin kaupungilla ihan muissa aatoksissa, kun erään kultasepänliikkeen näyteikkunassa ollut (hintansa perusteella oletettavasti hopea)sormus kaappasi katseeni. Marssin liikkeeseen ja pyysin vihkistä samalla mainiten saada sovittaa tuota näyteikkunan kaunokaista. Vastassa olikin varsin töksähtävä “et sä sillä mitään tee, sä tarviit tämmösen” -asenne ja silmänräpäyksessä nenäni edessä oli tuhansien arvoisia valkokultasormuksia. Sain paikoin myös todella asiakaslähtöistä palvelua ja 3,5 vuoden takaisesta kihlautumisesta itselläni on erittäin lämpimät muistot erään koruliikkeen myyjätärtä kohtaan, mutta nyt päätin olla ihan hyvällä omallatunnolla vastarannankiiski.

Materiaali
Puhtaana hopea on kovempaa kuin kulta, mutta yleisesti koruissa käytetään hinnan laskemiseksi hieman puhdasta hopeaa pehmeämpiä seoksia, jotka voivat sisältää esimerkiksi nikkeliä ja kuparia. Oma sormukseni on hyvin tyypillistä sterling-hopeaa, eli kokonaisuutena 92,5 % siinä käytetyistä metalleista on puhdasta hopeaa. Loput 7,5 % jakautuvat kuparin, sinkin ja rodiumiun kesken, joista viimeinen esiintyy ainoastaan sormuksen pinnassa. Vihkisormusta en ole vielä kultasepän pakeilla käyttänyt, mutta kihlani sai aiemmin talvella vuolaat kehut, kun käytin sen putsattavana ja rodinoitavana. Hopea tummuu ja naarmuuntuu helposti, mutta samalla tavalla muistakin jalometalleista valmistettuja koruja suositellaan huollettavaksi ja putsattavaksi säännöllisin väliajoin. Musta oli tavallaan huojentavaa huomata kihlasormukseni kohdalla tämän kultasepän suorittaman putsauksen jälkeen, että hopeaan ajan myötä ilmestyvät kauneusvirheet ovat ainakin omalla kohdallani olleet pelkästään pinnallisia ja helposti korjattavissa olevia. Sormus hehkui puhdistuksesta palattuaan kuin uutena ja tämä saikin aikaan ensimmäisen sysäyksen kohti hopeista vihkisormusta.
Mitä tulee omaan henkilökohtaiseen mielipiteeseeni, on hopea mielestäni kaunis materiaali. En ole järinkään materiaaliuskollinen korujeni suhteen, mutta en ole koskaan osannut kuvitella vihkisormustani kelta- tai punakultaiseksi, vaikka niistä sävyinä asukoruissani pidänkin. Musta on ollut myös hauska oppia tämänhetkisen työharjoitteluni kautta, että kuparin ohella hopea on yksi luonnostaan antimikrobisista aineista.

Kihlasormus
Kuten aiemmin tekstistä on jo käynyt ilmi, on myös kihlasormukseni hopeaa. Pelottelut siitä, että esimerkiksi kultasormus voisi “syödä” kihlasormustani ajan saatossa houkuttelivat kultasormusten äärelle vieläkin vähemmän. Olisihan vaihtoehtona tietysti ollut uusia kihlakin siinä samalla, mutta koska olen jo pakon sanelemana kertaalleen joutunut vaihtamaan kihlasormukseni, en halunnut enää luopua nykyisestäni, josta löytyy jo kaiverruskin. Mielessäni oli onneksi kihlan tilauksesta saakka ollut yksi ja tietty hopeasormus, joka sopisi kihlani kanssa yhteen kuin nakutettu. Olisihan se “samaa sarjaa” kihlani kanssa ja saman korusepän vasarasta lähtöisin.

Koska sydän sanoi niin
95-prosenttisesti tämä. Monilla foorumeilla käsketään häitä järjestäessä seuraamaan omaa sydäntä ja tekemään juuri niin, kuten itsestä parhaimmalta tuntuu. Kun mä juhannuksen alla etsin uutta kihlasormusta kadonneen penteleen tilalle, tulin törmänneeksi Besbelleen ja mitä upeimpiin hopeasormuksiin. Vielä siinä vaiheessa annoin ulkopuolisen painostuksen vaikuttaa valintoihini ja valitsin suomalaisille tyypilliseen tapaan kihlasormuksekseni vähän pliisumman vaihtoehdon, vaikka siinä olikin pieni erikoisuutensa piparkakkureunojen muodossa. Samaiselta sivustolta verkkokalvoilleni oli kuitenkin jo siinä vaiheessa piirtynyt iäksi kuva maailman kauneimmasta sormuksesta ja vaikka kuinka yritin seuraavien kuukausien aikana etsiä vastaavaa jostain kestävämmästä (=yleisesti hyväksyttävämmästä) materiaalista tehtynä, en sellaista löytänyt. Samantyylisiä ja muitakin todella kauniita sormuksia toki löytyi ja teettäminenkin olisi ollut vaihtoehto, mutta en halunnut laittaa yhtäkään kultaseppää apinoimaan jonkun toisen korusepän työtä, koska halusin juuri sen sormuksen, jonka olin Besbellestä juhannusviikolla löytänyt. Mikään muu juhannuksen ja helmikuun välisenä aikana sovittamani tai näkemäni sormus ei mennyt sen ohi eikä yhdestäkään toisesta sormuksesta tullut sitä fiilistä, josta vihkisormuksia ja hääpukuja sovittaneet morsiamet aina puhuvat. Josta voin nyt itsekin puhua. Mä en ollut päässyt edes sovittamaan tätä sormusta ja tilasin sen pelkän kuvan perusteella, mutta olin silti satavarma valinnastani. Saatuani sormuksen livenä hyppysiini, olin entistäkin varmempi.

Loppupeleissä itselleni kaikista tärkeintä oli saada minua itseäni miellyttävä sormus, oli se materiaaleiltaan millainen hyvänsä. Jos olisin halunnut sulhasen törkkäävän alttarilla sormeeni hotrod-sipsin tai tuohisormuksen, niin sitten oltaisiin tehty niin. Mitä väliä sillä kenellekään muulle on?

6 Kommenttia
 • pilvi
  helmikuu 14, 2017 at 4:17 pm

  Tuo sun sormus on niiiin ihana! Tosi kaunis ja siro. Ja itsehän sitä joutuu katseleen loppuelämän ajan, ei muut. Voiko tuon sormuksen laittaa toisinkin päin sormeen, vai onko suunniteltu vain noin päin (pisarana) laitettavaksi?

 • katariina
  helmikuu 14, 2017 at 6:22 pm

  no toi on ihan täydellinen! Voin vaan kuvitella että korukauppiaat on koittanu suakin hämmentää, koska vaikka itselläni on kultainen kihlasormus joka on aika näyttävä niin minulle yritettiin jo silloin tarjota kalliita merkki sormuksia, joiden timanttien määrä sai hien valumaan selkää pitkin.Valitsin tuolloin omaa silmää miellyttävimmän sormuksen, joka olikin kultaliikkeen omaa mallistoa ja ainakin 1000 e halvempi, kuin mitä se olisi ollut jollain merkillä. vihkisormusta hakiessa tiesin siis heti mistä menen sormusta hakemaan ja olen erittäin tyytyväinen. samat sormukset merkin kanssa maksaisi ihan järkyttävän paljon. Jos en olisi ottanut kultaista olisin luultavasti päätynyt hopeaan, että olisin saanut noin näyttävän timantin kuin sinulla ^^

   • Katariina
    helmikuu 15, 2017 at 7:56 pm

    Juu ei se 3000e sormus sitä onnea tuo. Ite sain myös omat sormukset 250e ja 600e vaikka kultaa on ja molemmissa timantteja :)! Mielummin maksan suomalaisille yrittäjille, kuin merkistä. Ainoa vaatimus oli että miellyttää omaa silmää :)!

Jätä vastaus