Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Vieraslista – 5 vinkkiä kutsujen karsimiseen

Häiden järjestäminen on pääosin ihanaa puuhaa, mutta mukaan mahtuu muutama hieman ikävämpikin tehtävä. Vieraslistan kokoaminen (ja siinä pysyminen) aiheuttavat monille hääpareille päänvaivaa – eikä ihme. Hääbudjetti tai toivottu juhlatila ovat vieraslistaa rajoittavia tekijöitä, joiden takia kaikkien kumminkaimojen kutsuminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Vieraslistan huolellinen laatiminen ja sen noudattaminen ovat hääjärjestelyjen tärkeimpiä tehtäviä, muuten kustannukset karkaavat käsistä ja stressi vie yöunet. (Olemme tosissamme!) Helpottaaksemme taakkaa keräsimme viisi kikkaa, joiden avulla suoriudutte vieraslistan laatimisesta kivuttomammin.

1. Pitäkää vieraslista omana tietonanne

Tärkein ja ehdottomasti noudattamisen arvoinen neuvo on pitää vieraslista vain sinun ja kumppanisi tiedossa. Mitä useammalle listaa näytätte, sitä enemmän mielipiteitä saatte. Kaikilla tutuillanne on varmasti ajatus siitä, ketä teidän pitäisi tai kannattaisi kutsua. Kun lumipalloefekti syntyy, olette pulassa, sillä jos kutsutte tämän, joudutte kutsumaan tuonkin ja niin edelleen… Lopputuloksena on paha mieli teille sekä läheisillenne, jotka vain yrittivät (ainakin omasta mielestään) auttaa.

2. Pisteyttäkää vieraat

Tämä saattaa vaikuttaa aika julmalta, mutta vieraslistan karsimiseksi tarvitaan hieman kylmäverisyyttä. Siispä jaa vieraat kahteen kategoriaan. Ensimmäiseen sarakkeeseen tulevat ihmiset, joita ilman ette voi mennä naimisiin. Viivan toiselle puolelle jäävät ihmiset eivät ole niin tärkeitä ja voitte juhlia ilman heitäkin, siispä aloittakaa karsinta heistä.

3. Selvittäkää perimmäiset syyt

Kun olette erottaneet porukasta ehdottomasti pakko kutsua -vieraat, käykää jäljelle jääneet nimet yksi kerrallaan läpi. Makustelkaa jokaisen nimen kohdalla, miksi haluaisitte tämän ihmisen häihinne. Onko hän tärkeä teille vai jollekin muulle ihmiselle elämässänne? Oletko pitänyt vanhaan ystävään yhteyttä velvollisuudesta? Karsi pois myös ne vieraat, joiden yhteystietoja sinun täytyy alkaa etsiä.

4. Skipatkaa lapset

Lapsivapaat häät eivät tänä päivänä ole mikään erikoisuus. Jokaisella parilla on oikeus halutessaan juhlia myös ilman jaloissa juoksentelevia pienokaisia. Lapsivieraat ovat kustannuserä, sillä heille pitää ruuan lisäksi järjestää myös viihdykettä (suosittelemme!) ja ehkäpä lastenhoitaja sekä erillinen hoitohuone tai päiväunipaikka. Säästätte pitkän pennin, kun jätätte lapset pois itse hääjuhlasta, mutta annatte heidän osallistua vaikkapa seuraavan päivän rääppiäisbrunssille.

5. Laskekaa kustannukset

Vertailkaa kustannuksia. Millaiset häät saatte, jos vieraita on 50 verrattuna siihen, jos heitä on 100? Kustannuksia ynnätessä jokaisen vieraan budjettiin lasketaan ruokailun lisäksi myös osa myös tilavuokrasta, juhlajuomista ja muista kustannuksista, jotka määräytyvät vierasmäärän mukaan. Ei ole sama askarteletko kymmeneen pöytään koristeet ja ostat kukat vai pärjäisittekö vain viidellä pöydällä, jolloin tykötarpeitakin riittäisi vain puolet.

 

Lue myös:

Vinkit vieraslistan kokoamiseen ja karsimiseen

Kenen kanssa haluat juhlia elämäsi bileissä? Tärkein neuvoni hääpareille

Ei kommentteja

Vastaa