Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Vieraskynässä sulhanen: Miten valita musiikki häihin?

Vieraskynässä sulhanen: Miten valita musiikki häihin?

Olemme Petran kanssa molemmat tasapuolisen innoissamme häiden järjestämisestä ja järjestelyistä. Vaikka tähän asti olemmekin puuhanneet molemmat yhtä aktiivisesti kaikkien toistaiseksi hoidettujen järjestelyjen tiimoilta, joidenkin hommien suhteen teimme työnjaon ja vastuuttamisen heti kättelyssä. Yksi tällainen on juhlien musiikkipuoli, jonka minä auliisti ja innoilla otin hoitaakseni (olisin varmaan suutahtanut, jos näin en olisi saanut tehdä, heh).

häämusiikki

Vaikka Petralle musiikki on myös ehdottoman tärkeää, minulle se on vielä enemmän sydämen asia. Työskentelen musiikkihommissa ja olen myös aina soitellut aktiivisesti bändeissä. Voinen kyllä tunnustaa, että olen suoraan sanottuna koukussa musiikkiin.

Tässä vaiheessa yhden keskeisen häiden musiikkipuoleen liittyvän asian olen onneksi saanut jo hoidettua. Kyseessä on hääbändi, joka on juhlien tunnelman kannalta äärimmäisen tärkeä tekijä. Hyvä hääbändi pitää tunnelmaa yllä ja nostaa fiiliksen kattoon, huono bändi vuorostaan voi jopa pilata koko juhlan.

Sain bookattua häihimme kaveripohjalta erään aivan loistavan yhtyeen, jolta takuuvarmasti taittuu kyllä monipuolisesti sellainen musa mistä me tykkäämme. Tässä välissä onkin toki hyvä muistuttaa, että musiikki on subjektiivinen asia ja meillä kaikilla on omat mieltymyksemme, joten se mikä sykähdyttää yhden sydäntä, voi olla toisen mielestä sietämätöntä. Tämä onkin seikka, mikä on varmasti hyvä ottaa huomioon hääbändiä bookateessa: kannattaa selvittää millaista musaa yhtyeen repertuaarista löytyy.

häämusiikki

 

Kannattaa myös muistaa se, että kuten minkä tahansa muun asian suhteen: hyvää harvoin saa halvalla. Vaikka onneksemme sain meidän häihimme bändin ns. kaverin kautta, tämä ei tietystikään tarkoita sitä, ettemmekö maksaisi heille. Kannattaa pysähtyä pohtimaan, että mikäli olettaa vaikkapa viisimiehisen poppoon heittävän illan aikana kolme settiä parin sadan liksalla, niin paljonko tuollaisesta keikasta jää yhdelle muusikoille käteen?

Niinpä.

Toki jos joku bändi haluaa tulla vaikkapa häälahjaksi soittamaan ilmaiseksi, niin mikäpäs siinä. On kuitenkin älytöntä ja suoraan sanottuna halveeraavaa olettaa lähtökohtaisesti musikanttien tulevan ”ihan vain soittamisen huvista ja parista kaljasta” tahkoamaan koko illan ajaksi. Kyllä työstä on liksa maksettava.

Alkujaan suunnitelmissa oli myös varata juhliin myös DJ, joka viihdyttäisi vieraita sinä aikana, kun elävä musiikki ei soi. Nyt kuitenkin olemme tulleet siihen tulokseen, että tiskijukan hommat hoitakoon Spotify-soittolista, jonka hallinnoinnin vastuutan jonkun rakkaan bestmanini harteille.  Lista koostukoon romanttisista ja kauniista biiseistä, vauhdikkaampia suosikkeja unohtamatta. Täytyy yrittää löytää balanssi omien ja vieraiden mieltymysten välillä. Oman lempparimusan soiminen on tärkeää, mutta monilta saattaisi mennä kahvit väärään kurkkuun, mikäli soittolistalta tuuttaisi suttuisen kuuloista norjalaista black metallia, levotonta free jazzia, rivoa räppiä tai vaikkapa psykedeelistä jumitusrokkia.

Maailma on pullollaan upeita, romanttisia ja koskettavia kappaleita, joten on mahdoton tehtävä tehdä sellaisista jonkinlaista listaa. Tein kuitenkin 10 biisin listauksen äkkiseltään mieleen tulleista, hyvin klassisista romanttisista lempparikappaleista. Kaikki biisit ovat ´60- tai ´70-luvuilta Neil Youngin Harvest Moonia lukuun ottamatta (joka on vuodelta 1992), joten kyseessä ovat todelliset ikivihreät.

 

                      Righteous Brothers: Unchained Melody

                      The Carpenters: (They Long to Be) Close to You

                      Neil Young: Harvest Moon

                      Elvis Presley: Can’t Help Falling In Love

                      The Platters: Only You

                      Audrey Hepburn: Moon River

                      Otis Redding: That’s How Strong My Love Is

                      Elton John: Your Song

                      The Beatles: Something

                      The Flamingos: I Only Have Eyes For You

– Samuli

4 Kommenttia
 • Lassi
  toukokuu 2, 2016 at 12:13 pm

  Howdy! Teen itse dj-keikkaa esim. häissä ja kirjoitin aiheesta pienen ohjeistuksen. Ehkä tästä on jollekin apua.

  http://djlarsbogel.tumblr.com/bds

  • Toimitus
   toukokuu 8, 2016 at 7:38 pm

   Moikka Lassi! Kiitoksia ohjeistuksesta 🙂 -Petra

 • Kaisa Siistonen
  maaliskuu 11, 2019 at 10:38 pm

  Luin mielenkiinnolla blogitekstin. Siinä oli paljon asioita, joita ei tule ajatelleeksi näin kun itse en ole musiikkialalla enkä musiikin harrastaja.

  Elävän musiikin puolelta yksi vaihtoehto on Biisipaja. Sieltä on mahdollista saada myös uniikki, itselle tehty häävalssi. Eli sävelletty ja sanoitettu henkilökohtaisesti hääparia varten. Suosittelen.

Jätä vastaus