Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Vaikeita päätöksiä – ketä häihin kutsutaan?

Vaikeita päätöksiä – ketä häihin kutsutaan?

Yksi kinkkisimmistä häävalmisteluihin liittyvistä asioista on ehdottomasti vieraslistan teko. Mikäli budjetti ja tilat sallisivat, haluaisin kutsua kaikki mahdolliset tutut ja puolitutut juhlimaan kanssamme. Ikävä kyllä tämä ei ole mahdollista.

Kuva: Flikcr // Neil Girling

Kuva: Flikcr // Neil Girling

Vierasmääräksi olemme kaavailleet 70 – 80 henkilöä. Pääasiassa ajattelimme kutsua ystäviä, sekä tietenkin lähisukulaisia. Pakko myöntää, etten ole kauhean läheinen omien sukulaisteni kanssa ja heitä tulee nähtyä todella harvoin. Yksi syy tähän on varmasti se, että sukuni on kotoisin muualta kuin Helsingistä, ja kotiseuduilla ei kovinkaan usein tule käytyä. Toisaalta isoissa juhlissa, kuten juurikin häissä, sitä tapaa sukulaisiaan, sillä eipä heitä muuten oikein tulisi nähtyä. Useinhan juuri häät ovat se juhla, jossa morsiamen ja sulhasen suku kohtaavat ensikertaa. Tuntuu kuitenkin hieman hassulta kutsua juhliin ihmisiä, joita itse ei ole nähnyt vuosikausiin tai jotka eivät ole edes tavanneet sulhastani.

Onhan toki niin, että elämässä ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu ja ihmiset jotka nyt muodostavat kaveripiirisi, eivät välttämättä enää ole niin läheisiä vuoden päästä. Tässä elämäntilanteessa sitä tulee pohdittua ehkä enemmän, että millaisia ihmisiä sitä haluaa ympärilleen. Itse ainakin olen viime aikoina joutunut pohtimaan, millainen ystäväpiirini on ja sitä millainen olo minulle tulee heidän seurassaan. Tilanteet muuttuvat, ihmiset muuttuvat ja joidenkin ihmisten ei olekaan tarkoitus kulkea mukana koko elämän ajan vaan he kuuluvat vain tiettyyn vaiheeseen. Toisaalta ihmiset joiden kanssa ei ole ollut vuosiin yhteydessä saattavat putkahtaa taas esiin ja heidän kanssa saattaa lähentyä uudestaan.

Kuva: Flickr

Kuva: Flickr

Kuva: Flickr

Kuva: Flickr

Tässä vaiheessa ollemmekin vasta alustavasti miettineet ketä voisimme kutsua. Aina kun häiden vieraslistasta tulee puhetta vaikkapa perheen kanssa, kuulee myös heidän taholtaan ehdotuksia ja toiveita siitä, keitä pitäisi kutsua.

Missään nimessä ei tietenkään halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta kylmä fakta on myös se, että jokainen yksittäinen häävieras myös maksaa. Vieraslistaa täytyy siis punnita tarkkaan, sillä jokainen ei-niin-läheinen vieras kuitenkin suoraan kasvattaa hääbudjettia. Tärkeintähän on se, että tärkeänä päivänä ympärillä ovat juuri ne ihmiset, joita me hääparina haluamme nähdä ja joiden kanssa me haluamme juhlaa viettää.

Olisi hauska kuulla vinkkejä siitä, miten te olette päättäneet rajata vieraslistan? Ovat esimerkiksi kaverien avecit tervetulleita?

 

2 Kommenttia
 • Mervi
  syyskuu 27, 2015 at 10:31 pm

  Yllätyin, miten kivutonta vieraslistan laatiminen meille loppupeleissä olikaan. Emme olleet etukäteen miettineet miten suuret tai pienet häät haluaisimme, molemmat saivat laittaa listalle ketä itse halusi. Meillä lähtökohtana oli ainoastaan, että kutsutaan ne kenen poisjäänti häistänne todella harmittaisi, joka tarkoittaa meille yhtä kuin ne OIKEASTI läheiset.

  Kumpikin siis laati omat listansa – toisen yhtään siihen vaikuttamatta. Kummallakin oli listassa suvusta ainoastaan lähiperhe puolisoineen sekä isovanhemmat, loput olivat ystäviä. Yhteensä kutsulistallamme komeili 38 nimeä. Eli vietämme häitä 40 hengen voimin. Ja osallistujaprosentti tulee varmasti olemaan sata tai lähelle ainakin. 🙂

 • admin
  syyskuu 28, 2015 at 7:59 am

  Moikka Mervi! Oih kuulostaapa hyvältä! Hauskaa että olette molemmat laatineet omat listanne 🙂
  Tärkeintähän on tosiaan kutsua ne itselleen oikeasti läheiset ihmiset <3

  -Petra

Jätä vastaus