Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Ympäristöystävällinen vaihtoehto heittoriisille

Tuoreen avioparin astellessa kirkon ovesta ulos, juhlaväki on tavallisesti heittänyt morsiusparin päälle riisiä – hyvää naimaonnea eli hedelmällisyyttä lisäämään. Nykyään monissa kirkoissa riisin heittäminen on kielletty ja asiaa perustellaan usein sillä, että mahassa turpoavat riisinjyväset eivät tee hyvää niitä popsiville linnuille. Todellisuudessa linnut eivät riisinjyväsistä sairastu, mutta ehkäpä säännön takana on heittoriisin aikaan saama sotku suosittujen hääkirkkojen pihalla.

Heittoriisille on olemassa paljon kivoja vaihtoehtoja, jotka ovat aivan yhtä juhlavia – ja saattavat itseasiassa sopia häiden teemaan paremmin kuin vanhanaikainen hedelmällisyyssymboli. Listasimme muutamia ekologisia vaihtoehtoja ja trendikkäitä vaihtoehtoja:

Tuoreet lehdet

Kauniit vihreät lehdet sopivat mainiosti heitettäväksi hääparin päälle ja ne näyttävät trendikkäiltä pakattuna pieniin kuultopaperikirjekuoriin. Kuoren päälle voi esimerkiksi leimata oman monogrammin tai liimata häätarran. Valitse hieman painavampia ja nahkeapintaisempia lehtiä, jotka eivät nuupahda niin nopeasti. Esimerkiksi oliivipuusta tai eukalyptuksesta saa loihdittua kauniit pikku paketit vieraille.

Kuivatut kukat

Askartele vieraille kauniista kartongista tötteröt ja täytä ne joko kuivatuilla kukilla, nupuilla tai terälehdillä. Jos haluat hillitymmän vaikutelman, soinnuta kukat häiden väriteemaan sopivaksi. Boheemeihin häihin sopii koko kukkakedon väriloisto. Söpöt ja värikkäät tötteröt voi jakaa vieraille kirkon ovella tai jättää ovenpieleen esimerkiksi korissa tai vadissa, josta jokainen voi napata itse omansa.

Tuoreet yrtit

Ihanasti tuoksuvat yritit sopivat täydellisesti hääparin päälle heitettäviksi. Monilla yrteillä on sitä paitsi symbolisia merkityksiä: minttu symboloi hyvyyttä ja viisautta, rosmariini uskollisuutta. Tuoreista yrteistä voi tehdä hauskan yrttibuffetin, jossa jokainen vieras voi kauhaista pieneen tötteröön tai pussukkaan oman sekoituksen yrttien lehtiä ja oksia.

Ruusun terälehdet

Klassinen riisin korvike on ruusun terälehdet, joita saa nykyään lähes kaikissa väreissä. Pinkin tai valkoisen sijasta vaikkapa mustat tai lilat ruusun terälehdet tekevät skarpin vaikutelman ja näyttävät upeilta valokuvissa – ihanasta tuoksusta puhumattakaan.

Lue myös:

Näin saat luonnonkukat kestämään maljakossa

Mikä ihmeen hääriisi?

DIY Häähuiskut

Ei kommentteja

Vastaa