Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Täydellisen hääkuvaajan metsästys

Täydellisen hääkuvaajan metsästys

 

Tällä viikolla iski pieni paniikki – hääkuvaajat, joita olimme ajatelleet olivatkin jo varattuja, eli suunnitelmat kuvauksen suhteen menivätkin uusiksi.

Kuva: Täydenkuun Kuva

Kuva: Täydenkuun Kuva

Täydenkuun kuvan Niko ja Reetta nappasivat meistä pariskuntakuvia aiemmin kesällä ja näiden kuvien myötä ihastuimme heidän tyyliinsä. Ajatuksena olikin pyytää heitä kuvaamaan häämme. Olimme kuitenkin liian myöhään liikenteessä, sillä haluamamme päivä oli jo heillä varattuna. Tämä on taas hyvä muistutus siitä, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä, varsinkin jos tietää mitä haluaa.

Stressi iski välittömästi ja tietenkin harmitus! Olisi ollut niin mahtavaa saada häihin tuttuja kuvaajia, sellaisia joiden kanssa yhteistyö sujuu. Stressiä kuitenkin helpotti huomattavasti se, että Niko ja Reetta kokosivat meille kattavan listan vapaista hääkuvaajista – iso kiitos! Tuota listaa olemme nyt Samulin kanssa käyneet tällä viikolla läpi.

Kuva: Mikko Räsänen

Kuva: Mikko Räsänen

Kuvaajaa valitessa ne omat mieltymykset nousevat esiin. Jonkun mielestä upeat otokset saattavat olla toisen mielestä tylsiä. Onneksi valinnanvaraa ja erilaisia tyylejä hääkuvaajien joukosta löytyy.  Lähetin muutamalle listalta löytämällemme, meidän mieltymyksiämme vastaavalle kuvaajalle sähköpostia, jossa kysyin ovatko he vapaana sekä hieman hintoja. Suunnitelmissa olisi koko päivän kestävä kuvaus, ihan laittautumisesta iltajuhliin saakka.

Pakko myöntää, että hääkuvaajien hinnat tulivat hieman yllätyksenä. Keskihinta koko päivän kuvaukselle liikkui siinä 1500 – 1600 euron paikkeilla. Ymmärrän kyllä täysin, että hinta koostuu muustakin kuin yhden päivän kuvaamisesta. Tuhansien kuvien joukosta on valittava ne parhaat, jotka sitten käsitellään ja siihen menee usein muutama työpäivä, joten ilman muuta ammattilaisten täytyy saada työstään sitä vastaava korvaus.  Hääkuvista ei myöskään kannata tinkiä, sillä kuvat ovat niin konkreettinen muisto tuosta päivästä.

Minusta upeimpia hääkuvia on sellaiset joissa ihmiset eivät välttämättä tiedä että heitä kuvataan, joten kuvaajan on osattava toimia huomaamattomasti. Omaa silmää myös miellyttää hieman persoonallisempi kuvausjälki, eli emme hae mitään ihan perinteisintä tyyliä toteuttavaa hääkuvaajaa. Ystäväpiiriimme kuuluu kyllä useita lahjakkaita valokuvaajia, mutta olemme sopineet, ettei vieraiden tarvitse tehdä juhlissa töitä, vaan he voivat keskittyä täysin nauttimaan häistä.

Kuvaajan metsästys jatkuu siis vielä toistaiseksi. Muutama potentiaalinen on jo tullut vastaan, mutta lopullista päätöstä emme ole vielä tehneet.

P.s. Olen päättänyt hankkia hääpukuni käytettynä ja huomenna olisikin luvassa erään häämekon sovitusta. Jännittää! Onneksi yksi kaasoista, siskoni lähtee mukaan sovitusreissulle.

P.p.s. Aloitin budjetin tekemisen ja vinkkinä voin sanoa että excelistä löytyy todella hyvä valmis pohja hääbudjettien tekoon.

 

2 Kommenttia
 • Jere Satamo
  syyskuu 16, 2015 at 9:32 pm

  Eiköhän teille sopiva kuvaaja vielä löydy. Kannattaa muistaa kuvaajaa etsiessä, että pyrkii löytämään teille mieluisan kuvaajan ‘ihmisenä’ ja että tulette kuvaajan kanssa hyvin juttuun. Sillä on kuvien osalta iso merkitys 🙂
  Kannattaa myös kuvaajalta pyytää joku dokkarisetti nähtäville, sillä monella kuvaajalla on portfoliossaan pelkästään potretteja, mikä ei välttämättä kerro dokumentaarisen kuvauksen tasosta mitään.
  Tsemppiä häävalmisteluihinne ja onnea kuvaajan etsintään!

  • admin
   syyskuu 21, 2015 at 6:45 pm

   Moikka Jere! Kiitos paljon vinkeistä 🙂 Mukavaa syksyä! -Petra

Jätä vastaus