Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Sulhon puku plakkarissa!

Palatkaamme pienellä kertauksella joulua edeltävään aikaan. Aikaan, jolloin sulho ja bestman kartoittivat kuumeisesti vuokrapukujen valikoimaa, etsien frakkien ja sakettien joukosta sitä omalta tuntuvaa vaihtoehtoa. Tuolloinhan taival jätti matkamiehet vielä tyhjin käsin (vaikkakin selkein aivoituksin) päätyessämme siihen, että vuokrapuvun sijasta tulisimme preferoimaan ostettavaa omaa uutta pukua.

Vuosi vaihtui, lumi suli, ja niinpä tuli eteen se tarkoin aikataulutettu viikonloppu, jolloin puvun metsästys sai jälleen luvan käynnistyä. Olimme bestmanin kanssa etukäteen rajanneet meitä kiinnostavat liikkeet viiteen vaihtoehtoon: Sokos, Stockmann, Turo, Tiger of Sweden ja Sand. Näihin liikkeisiin siis suuntasimme vuoronperään, kertoen henkilökunnalle suuntaa-antavat näkemykset tulevien kesähäiden luonteesta ja sonnustautuen erilaisiin pukukokonaisuuksiin. Päivän antina rajasimme mielenkiinnon kohteemme kahteen liikkeeseen: Tiger of Sweden ja Turo. Varsin luonnolliset vaihtoehdot ottaen huomioon, että allekirjoittaneen vaatekaapista löytyy jo sekä Turon että Tigerin tummat puvut. Jätimme molempiin liikkeisiin yhteystietomme, ja jäimme odottamaan hamuamiamme kevään pukumallien saapumista.

Muutama viikko tästä eteenpäin ja puhelin soi. Silmäteräksi ottamani Tigerin sähkönsininen puku oli saapunut liikkeeseen. Suuntasin välittömästi samaisena päivänä vielä Tigerin liikkeeseen kokeilemaan malttamattomana odottamaani pukua. Puku ylle ja…

Ei…ei se istunut. Sininen väri oli myös vaaleampi kuin olin toivonut, ja samalla paljastui, että puvun materiaali ei ollut puhdasta villaa. Suuri ”no no” kesähäihin. Sen sileän tien näivettyivät näkemykseni Tigerin puvusta – pettymykseen ja turhautumiseen.

Draamankaari saa kuitenkin jatkoa, sillä jo seuraavana päivänä koin vastavuoroisesti tähänastisen elämäni antoisimman asiakaskokemuksen.

Suuntasimme tuolloin koko perheen voimin Turon liikkeeseen Keskuskadulle. Olin jo edellisen käynnin yhteydessä iskenyt silmäni siniseen ja rustiikkiseen pukuun, ja nyt tarkoituksenani oli testata pukua koko komeudessaan. Turolla oli tällöin käynnissä nk. Mittatilausviikot, jolloin minkä tahansa puvun oli mahdollista saada hivenen halvemmalla, omiin mittoihin teetettynä! Todettakoon tarinan tässä vaiheessa vielä sekin, että isäni oli jo aiempina viikkoina päätynyt vastaavan Turon liikkeen toiseen pukuun, ja niinpä hänkin halusi nyt kokeilla omaa pukua ylleen.

Siinä me sitten olimme, isä ja poika, Turon ammattitaitoisen henkilökunnan mittailtavana ja palveltavana. Ja kun sanon ammattitaitoisen niin todellakin tarkoitan sitä. Kärjistettynä voinee väittää, että myyjän perustavoitteena on yleisellä tasolla yksioikoisesti tuotteen myyminen. Tämä saattaa ja usein johtaakin siihen, että myyjä myy mitä myy, kunhan myy – kunhan puku kuin puku lähtee rekistä, on tehtävä toteutettu korkein arvosanoin.

Kun kuvailen läpikäymääni kokemusta Turolla antoisaksi, perustuu tämä nimenomaan siihen, etten hetkeäkään tuntenut oloani asiakkaaksi, jolle yritettiin myydä vain mitä tahansa pukua. Myyjät olivat aidon kiinnostuneita häidemme luonteesta ja vaihtoivat suosittelemaansa kangasta ja tyyliä kertomani perusteella.

”Ai teillä on tuollaiset häät tiedossa? No olitko miettinyt tällaista? Entä oliko juhlapaikka missä? Ai siellä!? No silloin kyllä lähtisin liikkeelle täältä…”.

Kun oli vuoro kokeilla housuja, läpikävimme (myyjien hartaasta toiveesta) useamman eri koko- ja tyylivaihtoehdon, yrittäen etsiä sitä täydellisesti istuvaa kokonaisuutta. Kävelin ympäri liiketilaa parhaimmillaan kolmen myyjän silmäparien alla analysoitavana ja arvioitavana. Liiviä ja puvuntakkia pukiessani vastaanotin vinkkejä mahdollisen rusetin tai solmion väristä ja tekstuurista, ja kenkienkin osalta kerrytin useampia näkemyksiä parhaasta lopputuloksesta. Koko kokonaisuuden viimeisteli pukuni nappien värin ja tyylin valikoiminen, johon siihenkin sain asiantuntevaa näkemystä siitä, mikä sopii mihinkin tekstuuriin ja juhlaan.

Ei varmaan yllätä, että koen löytäneeni Turolta loistavan puvun. Kun vielä veljenkin puku tuli tuossa alkuvuodesta hankittua Turolta, tulee tämän perheen koko ”mieskomeus” sonnustautumaan Turon pukuihin tulevana juhlapäivänä.

Oma pukuni tulee olemaan kolmiosainen, jolloin siihen kuuluu housujen ja takin lisäksi liivi. Todennäköisesti rintakehää koristaa rusetti, mutta tässä voin vielä tehdä pienimuotoista hienosäätöä vastaanottaessani puvun teetätyksestä noin kolmen viikon päästä. Kenkähankinnat on vielä tekemättä, mutta varmaankin siniseen pukuun soveltuu oivasti ruskeat nahkakengät.

  

Kaiken kaikkiaan erinomainen kokemus niin Turon palvelusta kuin valikoimasta. Pukua on, ainakin näin omaan silmään, joka lähtöön, ja annankin tälle kokonaisuudelle valtaisat suositukset myös muille tuleville sulhasille.

Jos tahtotilana on saada puku, joka on varmasti itsesi näköinen, Turon teetetty puku on tähän mielestäni oiva vaihtoehto. Kuvissa näkyvä ja meitä palvellut Turon toimipiste sijaitsee Helsingin keskustassa, osoitteessa Keskuskatu 6.

– Filosofi

Ei kommentteja

Vastaa