Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Säästövinkkejä häihin

Säästövinkkejä häihin

Olen huono säästämään rahaa. Se on haastavaa, sillä aina tulee jotain kivaa vastaan, jotain mitä on ”aivan pakko saada”.

Tämän suhteen on kuitenkin nyt pakko ryhdistäytyä! Tuleva vuosi tulee olemaan eräänlaista kitkuttelua, sillä kukkaron nyörit ovat tiukalla – kaikki ylimääräinen pakollisten menojen jälkeen käteen jäävä menee säästöön häitä varten. Periaatteessahan säästäminen on helppoa: ei matkoja, ei uusia vaatteita, ruokabudjetti entistäkin tarkempaan syyniin, ei ylimääräisiä heräteostoksia jne. Helpommin sanottu kuin tehty!

kuva: Täydenkuun kuva

kuva: Täydenkuun Kuva

Häidemme budjetista en pysty vielä kertomaan sen tarkemmin, sillä se ei ole vielä aivan täysin muotoutunut. Olen lueskellut Häät 2016 -Facebook-ryhmästä (joka on muuten loistava ryhmä! Kannattaa liittyä, mikäli olet vuoden 2016 morsian), että aika monen hääbudjetti ei todellakaan ylitä montaa tonnia. Tämä on minulle todella iso ihmetys, sillä meillä jo hääpaikkaan ja ruokiin menee useampi tuhatta euroa. Ehkä tämä on sijaintikysymys – pääkaupunkiseudulla kaikki maksaa väistämättä hieman enemmän.

Kuka juhlat sitten rahoittaa jos hääparilla ei ole säästöjä? No on parikin vaihtoehtoa, esimerkiksi laina tai vanhemmat. Meillä on aika tiukka linja siitä, että haluamme kustantaa juhlamme itse. Minusta on ihan ok, jos joidenkin vanhemmat tarjoutuvat auttamaan häiden kustannuksissa, mutta jotenkin omasta mielestäni se tuntuu vähän hassulta. Miksi vanhempien pitäisi kustantaa yhtään mitään aikuiselle ihmiselle? Lahjat ovat totta kai asia erikseen. Itsestäänselvyytenä en kuitenkaan tuota vanhempien rahoitusta pidä.

Sitten on totta kai laina. Todella monen mielipide on se,että on täysin pähkähullua kustantaa häät lainarahalla. Toisaalta ihmisillä on elämässä erilaisia prioriteetteja tai menoeriä. Joku saattaa ottaa monen tonnin lainan autoa, moottoripyörää, koiraa, kodinelektroniikkaa tai vaikkapa kitaraa varten. Toinen vuorostaan kustantaa lainarahalla unelmiensa häät. Kukin tyylillään. On jokaisen oma asia mihin omat rahansa käyttää, joten minusta muiden rahankäyttöä on täysin turha ruveta arvostelemaan.

Kuva: Täydenkuunkuva

Kuva: Täydenkuun Kuva

 

 

Selasin netistä säästövinkkejä häihin ja löysinkin pari ihan kelpoa. Mukana alla olevassa listassa on myös muutama oma säästövinkki, mitä aiomme omissa häissämme toteuttaa.

 1. KARSI VIERASLISTAA

Tähän vinkkiin törmäsin melkein kaikkialla. Kannattaa siis miettiä kannattaako vieraslistaa kartuttaa ihmisillä, joiden kanssa ei ole muuten missään tekemissä tai joita ei ole nähnyt vuosikymeniin? Joku antoi minulle hyvän vinkin vieraiden kutsumisen suhteen – kutsu häihin ihmisiä, joille haluasit muutenkin tarjota vaikkapa ravintolaillan.

 1. UNOHDA VIERASLAHJAT

Kannattaa miettiä onko vieraslahja, eli vieraille erikseen annettava lahja todella tarpeellinen? Kävisikö lahjaksi vaikkapa pieni karkki omalla paikalla? Tässäkin voi säästää pitkän pennin kun unohtaa ns. turhan paketoimisen.

 1. LAPSILLE OMAT RUOAT

Lapset harvemmin osaavat arvostaa sisäfileitä tai muita ”kalliita” herkkuja. Parhaiten varmasti uppoavat perinteiset ranskalaiset ja lihapullat tai nakit. Sisareni, kahden lapsen äiti, muistutti, jottei lapsille kannata hommata mitään kallista ruokaa. Usein käy niin, ettei lapsi malta syödä ollenkaan tai sitten keskittyy ainoastaan jälkiruokaan 😉 Kannattaa myös selvittää minkä ikäisiä lapsia häihin on tulossa. Josissain paikoissa pienten lasten ruokailua ei välttämättä veloiteta, ainkaan täyttä hintaa.

 1. KIERRÄTYS

Melkein mitä tahansa saa käytettynä: koristeita, hääpukuja, kenkiä jne. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Facebook-kirppisten tarjontaan.

käytettyjä hääpukuja

 1. UNOHDA KAASOJEN / MORSIUSNEITOJEN MEKOT

Jos vaadit kaasoiltasi tietynlaisia, yhteneväisiä asuja, eikös sinun myös kuulu kustantaa ne? Minusta on aika olettaa, että joku toinen pukeutuisi asuun, mitä hän ei itse ole valinnut. Juhlapukeutuminen on muutenkin haastavaa, omalle vartalotyypille sopivaa mekkoa ei välttämättä löydy helposti. Toki voi aina esittää toiveita väristä tai vaikkapa helman pituudesta, mutta silti, antaa jokaisen valita se itselleen sopiva mekko.

 1. SKIPPAA KUKAT

Pöytäkoristeena voi käyttää jotain muutakin, esimerkiksi kynttilöitä, lyhtyjä, helminauhoja tai vaikkapa valokuvaa hääparista. Luovuutta peliin!

 1. MIETI MITÄ ET TARVITSE

Hassu vinkki, mutta kun itsekin elää ihanassa häähumussa, saattaa joskus innostua liikaa. Onko esimerkiksi tuolien päällisillä oikeasti väliä? Tarvitaanko karkkibuffettiin todellakin kymmeniä eri makuja? Onko suihkurusketus, uudet korut tai hampaiden valkaisu todellakin tärkeä osa häitä?

 

Nämä säästövinkit on minulle ainakin mahdollisia. Asiat, joista itse en lähtisi pihistelemään, ovat ruoka, valokuvaus, hääpaikka, musiikki, meikki ja kampaus. En ole koskaan ollut häissä, joissa olisin jäänyt kaipaamaan enemmän kukkia tai morsiusneidoille yhteneväisiä mekkoja. Sen sijaan olen ollut häissä, missä olisin toivonut kuulevani enemmän musiikkia tai saavani enemmän ruokaa.

Nämä ovat toki yksilöllisiä juttuja, mutta olisi hauska kuulla mistä sinä olet valmis tinkimään häissäsi? Mitä muita säästövinkkejä tulee mieleen?

13 Kommenttia
 • Pingback: Hääbudjetti hirvittää? - Mennään naimisiin! -lehti
  marraskuu 2, 2015 at 8:11 pm
 • David White
  lokakuu 23, 2016 at 4:19 pm

  Hei,
  Tarvitsetko kiireellistä lainan rahoittaa yrityksesi tai mihinkään tarkoitukseen? Olemme sertifioitu laina lainanantaja lisenssin Meillä tarjoamaan kansainvälistä lainojen kaupallisten yritysten, yritykset ja yksityishenkilöt edulliseen korolla. Se voisi olla lainaa lyhyellä tai pitkällä aikavälillä, ja vaikka sinulla on huono luotto historia, joka käsittelee lainan heti kun saamme pyyntö. Olemme itsenäinen rahoituslaitos, ota yhteyttä jo tänään sähköposti; oceanlenders05@gmail.com

 • David
  lokakuu 25, 2017 at 6:11 am

  Hei,

  Hanki nopeasti ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi taloudellinen projekti halvimmalla korolla 2%. Ota yhteyttä meihin tänään
  Sähköposti: stewartd887atgmail.com tarvittavan lainan määrä. Vähimmäisluottotarjouksemme ovat 5 000,00 € ja 50 000 000,00 euroa. olemme sertifioitu, rekisteröity ja laillinen luotonantaja. Voit ottaa yhteyttä meihin tänään, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä lisätietoja lainaprosessista. Tee prosessi kuten lainan ehdot ja miten laina siirretään sinulle. tarvitsemme kiireellistä vastaustasi, jos olet kiinnostunut.

  HYÖDYLLISEN TÄYTTÄMINEN JA ESITTÄMINEN ALUSTAVAAN Lainahakemuslomakkeeseen:

  Sinun nimesi:______________________
  Osoitteesi:____________________
  Maasi:____________________
  Ammattisi:__________________
  Tarvittava luoton määrä: ______________
  Lainan kesto: ____________________
  Kuukausitulot:__________________
  Puhelinnumero:________________
  Oletko hakenut lainaa ennen: ________________
  Jos olet hakenut lainaa ennen, missä olet kohteleva rehellisesti? missä yritys sijaitsee? …

  email: stewartd887atgmail.com
  Parhain terveisin
  Herra David Walters

 • Kate Lisa Credit
  marraskuu 29, 2017 at 9:46 am

  Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Hae nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projektisi halvemmalla 3%: n korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankkeja ja muita rahoituslaitoksia? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: kate_solution@outlook.com

  • Toby Lawson
   tammikuu 1, 2019 at 11:32 pm

   Kate Lisa Credit is a Nigerian cheating company. He’s been cheating on me a lot of money and I haven’t got anything back. He fakes documents, bank emails, collects payments on behalf of different authorities. There are insurance premiums, signing fees, currency balancing charges, NDLEA fees to prove that there is no drug dealer and so on. Avoid this business, don’t get a loan from him. Or at least you pay a lot for it. I made him EFCC ads and various authorities

 • Juan Carlos jose miguel,
  huhtikuu 30, 2018 at 2:53 pm

  Tämä uusi laina yritys kotimaassani Meksikossa ovat erittäin hyviä tarjoamaan lainaa ihmisille 2 prosenttia, otin yhteyttä heihin henkilökohtaiseen lainaan ja he antavat minulle lainan 12 tunnin kuluessa saan lainan tililleni, voit myös saada lainaa vain sähköpostitse yritykseltä osoitteessa Olivialoan.co.info@gmail.com ja he meille suostuttiin heidät hyvin luotettuihin Meksikoon

  Juan Carlos jose miguel, Oaxaca Meksikosta

 • WIL MORGAN
  kesäkuu 29, 2018 at 1:42 am

  tarvitsit yksityisen rahoituslainan maksamaan velkasi tai käynnistämään
  uusi yritys? .. jos kyllä, ota yhteyttä osoitteeseen: classicloan1@gmail.com
  lisätietoja palveluistamme.

 • ah3921766
  tammikuu 26, 2019 at 12:54 pm

  Tarvitsetko pitkäaikaisia tai lyhytaikaisia lainoja suhteellisen alhaisella korolla? Tarjoamme rahoituslainoja yksityisille ja yrityksille. Saatavilla nyt: Henkilökohtaiset lainat, yrityslainat. Tämä on mahdollisuus niille, jotka haluavat hakea lainaa ja viettää kuuden kuukauden armonajan ennen kuukausimaksun aloittamista.

  Kyselyihin ota yhteyttä whatsApp: 00918147819880

  Ota meihin yhteyttä sähköpostitse: classicglobalfinancelimited@gmail.com

  Toivottavasti et epäröi ottaa yhteyttä kaikkiin pyyntöihisi.

 • JOHN JACOB
  helmikuu 21, 2019 at 8:20 am

  Hei, Oletko liikemies tai nainen? Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Onko yrityksesi tai projektinne tarvitsevat rahoitusta tai tarvitset rahaa talon tai auton ostamiseen tai tarvitset lainan velan maksamiseksi? Ja sinulla on ollut niin vaikeaa saada lainaa paikallisilta pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta? Jos vastaus on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä Global Finance Firmiin (globalfinancingfund@gmail.com)

 • Melissa Nicholas
  huhtikuu 5, 2019 at 11:42 am

  Hei kaikki siellä, toivon, että te kaikki olette kunnossa? Nimeni ovat rouva Melissa Nicholas, olen kotoisin Kansasista, muutama kuukausi sitten olin imeytynyt huonoon taloudelliseen tilanteeseen, ja tarvitsin kiireellisen lainan laskujen maksamiseksi ja jalkojen palauttamiseksi taloudellisesti, koska pankkini kieltäytyi maksamasta antaa minulle lainan niin, että minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin etsiä vakuudettomia lainoja verkossa, tutkimukseni aikana olin petoksen uhri ja menetin lähes 750 dollaria, ja minulla oli enemmän ongelmia ja melkein annoin ongelmia jopa toivoo saavansa lainan, kunnes löysin postitse postitse lähetetyn online-viestin Charlestonin osavaltioista, joka todistaa, kuinka hän sai 50 000 dollaria Kathy Finance Inc: ltä sen jälkeen, kun hän oli lukenut viestin. sähköpostitse: (kathyrichardfinance@hotmail.com) yhteydenotot, jotka on jaettu viestissä, vakuudettoman 350 000 dollarin lainahakemukseni hyväksyttiin 72 tunnin kuluessa pyynnöstäni ja laina maksettiin pankkitililtäni ilman laiminlyöntiä.

  Haluan ilmaista syvällisen kiitollisuuteni ja neuvoa myös lainanhakijoita siellä olemaan hyvin valppaita, koska siellä on monia huijareita, joiden ainoana tarkoituksena on pettää viattomat lainanhakijat, joten teidän on oltava varovaisia ​​ja valppaita. jotka tarvitsevat lainaa Suosittelen Kathy Finance Inc: tä, voit ottaa yhteyttä yritykseen sähköpostitse: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Kiitos, että olet lukenut todistukseni, toivotan teille onnea.

  teidän,
  Melissa Nicholas.

 • Melissa Nicholas
  toukokuu 17, 2019 at 5:59 pm

  Hei kaikki siellä, toivon, että te kaikki olette kunnossa? Nimeni ovat rouva Melissa Nicholas, olen kotoisin Kansasista, muutama kuukausi sitten olin imeytynyt huonoon taloudelliseen tilanteeseen, ja tarvitsin kiireellisen lainan laskujen maksamiseksi ja jalkojen palauttamiseksi taloudellisesti, koska pankkini kieltäytyi nykyisestä taloudellisesta tilanteesta antaa minulle lainan niin, että minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin etsiä vakuudettomia lainoja verkossa, tutkimukseni aikana olin petoksen uhri ja menetin lähes 750 dollaria, ja minulla oli enemmän ongelmia ja melkein annoin ongelmia jopa toivoo saavansa lainan, kunnes löysin postitse postitse lähetetyn online-viestin Charlestonin osavaltioista, joka todistaa, kuinka hän sai 50 000 dollaria Kathy Finance Inc: ltä sen jälkeen, kun hän oli lukenut viestin. sähköpostitse: (kathyrichardfinance@hotmail.com) yhteydenotot, jotka on jaettu viestissä, vakuudettoman 350 000 dollarin lainahakemukseni hyväksyttiin 72 tunnin kuluessa pyynnöstäni ja laina maksettiin pankkitililtäni ilman laiminlyöntiä.

  Haluan ilmaista syvällisen kiitollisuuteni ja neuvoa myös lainanhakijoita siellä olemaan hyvin valppaita, koska siellä on monia huijareita, joiden ainoana tarkoituksena on pettää viattomat lainanhakijat, joten teidän on oltava varovaisia ​​ja valppaita. jotka tarvitsevat lainaa Suosittelen Kathy Finance Inc: tä, voit ottaa yhteyttä yritykseen sähköpostitse: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Kiitos, että olet lukenut todistukseni, toivotan teille onnea.

  teidän,
  Melissa Nicholas.

 • gonzalezandresblog
  toukokuu 22, 2019 at 5:14 pm

  Hei,
  Oletko liikemies tai nainen? Jos sinulla on taloudellista sotkua tai tarvitset rahaa oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko luottoa velan maksamiseen? Jos sinulla on alhainen luotto-pisteet ja pankki / muut paikalliset rahoituslaitokset joutuvat hankkimaan lainoja? Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. No, tarvitset lainaa tai rahoitusta jostain syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota meihin yhteyttä jatkuvasti sähköpostitse (gonzalezandresloan@gmail.com)

Jätä vastaus