Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Pitäisikö puhelimet kieltää häissä?

Pitäisikö puhelimet kieltää häissä?

Aloin hiljattain pohtimaan ihmisten älypuhelinten käyttöä. Kipinä tähän tuli muutaman kuukauden takaisesta huomiosta, jonka eräs hääkuvaaja oli tehnyt kuvatessaan häitä. Hän oli yrittänyt napata kuvan alttarilla morsiantaan odottavasta sulhasesta. Kuva ei täysin mennyt nappiin, sillä kaikki vieraat pönöttivät sulhasen edessä älypuhelimet kourassa (tapauksesta voit lukea lisää täältä). Tämä muistutti yleisesti siitä, kuinka tätä nykyä vaellamme kaduilla nenä kiinni matkapuhelimissamme,  emmekä ravintolassakaan voi enää keskustella ilman, että ainakin silloin tällöin vilkaisemme puhelintamme. Huomautan samaan hengenvetoon toki myös siitä, etten missään nimessä ole muita parempi ihminen, päinvastoin, taidan olla sieltä pahimmasta päästä.

puhelin

En missään nimessä haluaisi kieltää matkapuhelimia häissä ja ymmärrän jopa sen, että ihmiset haluavat ottaa kuvia niin paljon kuin mahdollista. On kuitenkin tiettyjä hetkiä, jolloin toivoisin ihmisten keskittyvän siihen mitä tapahtuu, eikä siihen kuinka sen hetken saisi ikuistettua. Yksi näistä hetkistä tulee taatusti olemaan se, kun kävelen kirkon käytävää pitkin alttarille sulhaseni luo. Silloin toivoisin virallisten häävaajien olevan ainoita otosten räpisjöitä. Minusta olisi mukavaa, että vieraani osaisivat ja haluaisivat keskittyä hetkeen ja sen herkkyyteen. En kuulu myöskään niihin morsiamiin, jotka tahdon-sanan jälkeen räpsäisevät alttarilla selfien. Vaikka olen kova tyttö omia kuvia ottamaan, on mielestäni kyseinen toiminta mautonta.

puhelin

Tämän ilmaistuani painotan kuitenkin, etten missään nimessä ole teknologiaa tai sometusta vastaan. Ehkäpä lähinnä varovaisen kohteliaasti peräänkuulutan jonkinlaista tahdikuutta ja tilannetajua. Yleisesti ottaen ilman muuta toivon, että vieraamme nappailisivat paljon kuvia ja laittaisivat niitä myös sosiaaliseen mediaan. Koitamme luoda jonkun järkevän häshtägin, jotta saamme kerättyä kuvista albumin myös verkkoon. Tietenkään kuvien laatu ei ole sama kuin ammattikalustolla otetut kuvat, mutta sillä ei ole niin väliä. Vieraiden kuvilla välitetään ja ikuistetaan niitä hetkiä, joita kukin häissämme kokee ja uskon, että niitä on mahtava fiilistellä myös jälkeenpäin.

2 Kommenttia
 • Heidi
  joulukuu 31, 2015 at 10:02 am

  Samaa olen pohtinut minäkin. En haluaisi että ihmiset vain miettivät miten hetken saisi ikuistettua, mutta toisaalta minusta olisi kiva myös nähdä ihmisten fiiliksiä ja “visioita” meidän häistä heidän omien some-kanaviensa kautta. Siksi olen luonut tuon #heidijajussi-hashtaginkin, jota nyt käytän instagramissa hääsuunnittelukuvissa. Kai sitä täytyy vain toivoa, että ihmiset tajuavat kohtuuden tässä asiassa? Olin nyt syyskuussa häissä ja ihmiset siellä paljon kuvailivat puhelimilla, mutta kukaan ei mielestäni käyttäytynyt häiristevän puhelin-riippuvaisesti.

  • admin
   tammikuu 2, 2016 at 3:08 pm

   Moikka Hedi! Kiitos kommentista. Samaa mieltä olen sun kanssa 🙂 olisi kiva nähdä häät myös vieraiden näkökulmasta ja someen laitettujen kuvien avulla se varmasti onnistuukin. Tuo tägi on todella hyvä idea!T: Petra

Jätä vastaus