Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Pitääkö kaasoille & bestmaneille maksaa?

Pitääkö kaasoille & bestmaneille maksaa?

Facebookin Häät 2016 –ryhmässä oli pohdintaa siitä pitääkö kaasoille ja bestmaneille maksaa. Ihan konkreettisesta rahasta ei ollut kysymys, vaan lähinnä lahjoista, joita heille voisi antaa kiitokseksi avusta häiden järjestämisessä. Keskustelussa oli yllättävän moni sitä mieltä, että häissä kunniatehtävää suorittavien olisi saatava työstään jokin palkkio.

bestman

Itse hieman vierastan sitä, että ostetaan lahja vain sen lahjan ostamisen takia. Haluan mieluummin käyttää rahaa johonkin, mitä tiedän toisen oikeasti tarvitsevan. Tällä tarkoitan sitä, etten halua ostaa kaasoille tai bestmaneille kiitokseksi avusta mitään niin sanottua kertakäyttörihkamaa. On muutenkin hieman outo ajatus, että nämä meidän valitsemat henkilöt, jotka ovat lähimmäisinämme olettaisivat edes, että heille pitäisi jotain ostaa. Toki on kohteliasta ja kilttiä kiitää avusta vaikkapa huomioimalla iso työ jotenkin, mutta silti ei kai nyt kukaan kaasoksi tai bestmaniksi ryhtyvä todella odota mitään lahjapakettia? Eri asia on, jos haluaa esimerkiksi kaasojen pukeutuvan tietynlaisiin mekkoihin. Tällöin minusta on kohtuullista tarjoutua ostamaan mekko/puku, jota on kaavaillut.

Kaasojen ja bestmanien tehtävät vaihtelevat varmasti eri häiden ja hääparin toiveiden mukaan. Joissakin häissä nämä morsiusneidot ja sulhaspojat saavat huhkia ihan huolella, koristellen tai jopa tarjoillen. Toki apua tulemme mekin tarvistemaan, mutta en halua velvoittaa ketään uhraamaan liikaa aikaa meidän juhlan vuoksi. Varsinkin itse juhlassa haluan, että kaasot ja bestmanit saavat myös nauttia juhlahumusta.

Toki tiettyjä velvollisuuksia on. Perinteisesti seremoniamestarin roolia hoitaa yksi bestmaneista ja tässä apuna on sitten yksi tai kaksi kaasoa. Myös vieraiden viihdyttäminen ja neuvominen kuuluu mielestäni myös heidän harteilleen. Näitäkään hommia ei kannata tai ei tarvitse ylisuorittaa. Kuten missä tahansa juhlassa on kohteliasta käydä juttelemassa eri ihmisten kanssa, eikä vain nököttää siinä omassa seurueessa. Ja mitä tulee seremoniamestarin hommiin, hoituu se joiltakin tyypeiltä ihan luonnostaan.

Miten sitten kiittää avusta? Itse ajattelin, että olisi hauskaa, jos laittautuisimme kaasojen kanssa yhdessä ennen hääjuhlaa. Useat kampaamot tarjoavat paketteja joihin kuuluvat sekä morsiamen, että morsiusneitojen kampaukset ja meikit. Hyvällä pakettihinnalla, tämän voisi sitten tarjota ikään kuin kiitoksena ahertamisesta. Samuli pohti myös, miten hän voisi kiittää sulhaspoikiaan ja päätyi siihen, että saunailta ja vaikkapa safkat ravintolassa voisi olla passeli tapa. Jokainen tietenkin tekee hommat tyylillään ja tämä koskee myös tapoja kiittää.

Mitä mieltä sinä olet, tarvitsevatko kaasot/bestmanit jonkun palkkion?

4 Kommenttia
 • Eve
  tammikuu 18, 2016 at 9:21 pm

  Meillä ei kaaso ja BM odottaneet saatika kuvitelleet mitään saavansa, heille tärkeintä oli olla osa meidän päivää (tai siis päiviä, kun vihkiminen oli eri päivänä kun juhlat). Kuitenkin me hyvissä ajoin jo olimme päättäneet että he saavat pienet lahjat, ja voi niitä hölmistyneitä ilmeitä kun paketit annoimme! 😀
  Olivat kuitenkin hyvin ilahtuneita lahjoista, ja oikein nappiin olimme lahjat valinneet; kumpikin sai häiden teemaväriset , meidän lempi-rommilla täytetyt taskumatit kaiverruksilla (kaasoni kun ei koruja niin käytä ja oikein löytäminen olisi mennyt vaikeaksi), valokuvakehykset mihin he saavat meidän kuvat sekä sitten BM:lle häiden teemaväriset sukat (olivat siis veljekset, sulhanen ja BM sukkia myöden samanlaisella asustuksella) ja kaasolle sukkahousut, vaikka ne sitten eivät päätyneet kaason hää-pukeutumiseen 🙂

  Ja jöipähän ainakin taskumatin muodossa se konkreettinen, pysyvä muistoesine 🙂

  • admin
   tammikuu 28, 2016 at 6:40 pm

   Moi Eve! Voi mahtavaa 🙂 Sukat on hyvä idea!!! Kiitos kommentistasi <3 -Petra

 • Morsmaikku
  tammikuu 19, 2016 at 1:19 pm

  Aiomme hankkia pienet kiitoslahjat hääseurueelle kun “joutuvat” kuitenkin laittamaan aikaa ja vaivaa juhliemme eteen. Toki ovat suostuessaan jo tienneet että tehtävä vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta minusta on kiva ajatus antaa pienet lahjat. Kaasoille haluaisin ainakin yhteensopivat aamutakit jos laittaudumme yhdessä!

  Kiitoslahjaa tärkeämpää on kuitenkin se sanallinen kiitos avusta. Vieläki harmittaa kun muutama vuosi sitten kaasona ollessa raadoin häiden eteen kuin hullu ja morsiankin ihan huoletta delegoi minulle asioita joita ei itse osannut/viitsinyt tehdä, ja sanallista kiitosta en ole tänäkään päivänä saanut. Sain kyllä kiitoslahjan, mutta enemmän olisi merkinnyt jos olisi suoraan kiitetty kaikesta häiden eteen tehdystä (ylimääräisestäkin) työstä.

  • admin
   tammikuu 23, 2016 at 10:51 am

   Moikka! Todella hyvä pointti tuo, että pitää osata sanallisesti kiitää avusta. Helposti me ajattelemme, että sanoinhan mä sille kiitti yms. Mutta ihan oikeasti ottaa se aika ja kiittää 🙂 Kiitos muuten sinulle kommentistasi! -Petra

Jätä vastaus