Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Näin järjestät vegehäät – 8 vinkkiä!

Vegehäät ovat ensi kesän kuumin häätrendi. Listasimme parhaat vinkit, kuinka teet häistä ekologisemmat ja eläinystävällisemmät.

1. Kiinnitä huomiota vaatteiden materiaaleihin ja valmistustapaan

Vältä vaatteita, joiden valmistuksessa on käytetty villaa, silkkiä, nahkaa tai muita eläinperäisiä materiaaleja. Hääpukusovituksessa kannattaa ensin katsastaa puvun valmistustiedot tai haastatella myyjää, ettet vahingossa rakastu väärään pukuun.

Käytetty puku on uutta ekologisempi vaihtoehto ja samalla puku voi olla morsiamen ”jotain vanhaa”.

2. Käytä meikissä ja kampauksessa vegekosmetiikkaa

Yritä löytää meikkaaja ja kampaaja, joka käyttää eläimillä testaamattomia vegaanisia tuotteita. Jos ammattilaisen löytäminen tuottaa vaikeuksia, voit aina kysyä, suostuisiko meikkaaja ja kampaaja käyttämään sinun omaa kosmetiikkaasi. Kosmetiikkavinkkejä voit bongata esimerkiksi suomalaisesta Rabbit Glow -blogista.

3. Valitse vegaaniset vieraslahjat

Vieraille annettavat lahjat eivät tietenkään ole pakollisia, mutta jos haluatte muistaa läheisiänne pienillä yllätyksillä, vaihtoehtoja on useita. Esimerkiksi soijakynttilät, saippuat ja syötävät herkut kuten suklaa on helppo toteuttaa vegeversiona. Tai miltä kuulostaisi kauniisti koristeltu kirjekuori, jossa on lempikukkienne siemeniä, jotka vieraat voivat itse istuttaa?

4. Laadi lahjalista

Monet hääparit toivovat häälahjaksi rahaa, mikä on myös vegaanille sopiva vaihtoehto. Tavaralahjojen sijasta voitte pyytää vieraita myös lahjoittamaan rahaa teille tärkeään hyväntekeväisyyteen.

5. Poimi Reilun kaupan kukkia

Käytä Reilun kaupan kukkia kimpuissa ja hanki pöytäkukiksi ennemmin ruukkuistutuksia kuin leikkokukkia. On hauska idea antaa vieraiden ottaa kukkaruukut mukaan juhlan päätteeksi. Jos haluat käyttää tekokukkia, varmista, ettei niitä ole tehty silkistä.

6. Tee eettinen koruvalinta

Korujen valinta on helppoa, kunhan pysyt kaukana helmistä. Sormuksen timantin eettisyys kannattaa varmistaa myyjältä ja kultaa sekä hopeaa saa nykyään myös Suomesta Reilun kaupan tuotteena.

7. Valitse vegemenu ja vegekakku

Vegekakun tekijöitä on Suomessa jo useita. Tai ehkäpä saat oman kakkuleipurisi kokeilemaan jotain uutta oman reseptisi mukaan? Perinteisen kakun sijasta voi olla hauska idea kokeilla vegedonitseista tai -kuppikakuista kasattua buffettia. Näin vieraat pääsevät maistelemaan useampia makuja.

Vegaaninen ruoka maistuu varmasti myös sekasyöjille ja yleensä ennakkoluulot vegeruokaa kohtaan karisevat viimeistään silloin, kun vieraat pääsevät juhlapöydän antimien kimppuun. Menuvaihtoehtoja on loputtomasti ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisia vaihtoehtoja. Inspiraatiota löydät muun muassa täältä: Martha Stewart Weddings

8. Älä unohda vegaanisia drinkkejä

Yllättävää kyllä, monien juomien valmistusprosessit tekevät niistä vegaanille sopimattomia vaihtoehtoja. Tarkista juomien vegaanisuus esimerkiksi Barnivore.comista.

Lisää ideoita vegaanisiin häihin Vegemessuilta 24.–25.2.2018. Lue lisää >>

Ei kommentteja

Vastaa