Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Näin järjestät ekologiset häät luksuksesta tinkimättä!

Ekologinen luksus ei tarkoita kultaa ja kimallusta vaan elämystä sekä vapautta valita. Hääjuhlassa luksus on yksityiskohtien huomioimista, kestäviä valintoja sekä aikaa olla kiireettömästi läsnä rakkaiden ihmisten kanssa. Näillä vinkeillä onnistutte.

1. Järjestäkää juhla taivasalla

Valitkaa juhlapaikka, joka on helposti saavutettavissa. Löytyisikö sopiva juhlatila kaupungista, jossa suurin osa vieraistanne asuu? Suosikaa paikkoja, jonne pääsee julkisilla liikennevälineillä ja valitkaa vihkipaikka niin, ettei teidän tarvitse järjestää ylimääräisiä bussikuljetuksia. Luontoystävällinen valinta on järjestää vihkiminen ja juhla samassa tilassa – tai ulkona, jolloin esimerkiksi valaistuksesta ja lämmityksestä ei tarvitse huolehtia.

2. Lähettäkää sähköiset hääkutsut

Kaunis kutsu virittää juhlatunnelmaan, mutta päättyy roskiin, kaikista siihen uhratuista työtunneista huolimatta. Säästäkää aikaa, rahaa ja luontoa lähettämällä kutsut sähköpostilla tai tekstiviestillä. Helposti jaettava videokutsu on takuuvarma hitti!

Jos kuitenkin haluatte perinteiset paperikutsut, käyttäkää kierrätysmateriaaleja.

3. Valitkaa kotimaiset kukat

Valitkaa hääkimppuun, vieheisiin ja koristeisiin sesongin mukaisia, Suomessa kasvatettuja kukkia. Jos mahdollista, kerätkää kukat omasta pihasta. Kukkien keruu edellisenä iltana onnistuu, kun kiinnitätte erityistä huomiota niiden säilytykseen.

Lue lisää: Näin saat luonnonkukat kestämään maljakossa

Kimpuissa voi käyttää myös vihanneksia, juureksia – tai silkkikukkia, joita voi hyödyntää myös joku toinen teidän jälkeenne.

4. Taikokaa tarjoilut hävikkiruuasta

Ruoka on monen hääparin mielestä yksi juhlan tärkeimmistä kohokohdista. Ekohäissä tarjoiluista ei tarvitse tinkiä, kestäviä valintoja voi tehdä kattamalla pöytään lähiruokaa, luomua ja sesonkituotteita. Hauska yksityiskohta voivat olla vaikkapa itse kasvatetut yrtit ruukuissa, joista jokainen vieras voi napata lautaselleen tuoreita makuja. Vihjeitä tarjoiluihin voitte vilkuilla esimerkiksi Satokausikalenterista.

5. Hankkikaa hääpuvut vuokrattuna tai kierrätettynä

Kierrätyspuku on ekologinen valinta. Löytyykö suvusta puku, jonka ompelija voisi muokata mittoihin (ja tähän päivään) sopivaksi? Upean designerluomuksen saa käyttöönsä myös vuokraamosta, eikä puvun jatkokäytöstä tarvitse itse huolehtia. Jos haluatte upouudet puvut, valitkaa kankaita, jotka on tehty kierrätysmateriaaleista ja suosikaa suomalaista.

6. Panostakaa luomukosmetiikkaan

Häiden alla on ihana hemmotella itseään hieman kauneushoidoissa ja kampaajalla. Valitkaa ihonhoitoon luonnonkosmetiikkaa ja laitattakaa kutrit kuntoon ekokampaajalla.

7. Sujauttakaa sormiin ekokultaa

Kyselkää koruliikkeissä sormusten materiaalien alkuperistä. Suomalaiset kultasepät hyödyntävät useimmiten kierrätyskultaa koruissaan, mutta kivien, kuten timanttien, alkuperän selvittäminen saattaa olla kimurantimpi juttu. Voitte myös valita korut valmistettavaksi Reilun kaupan -kullasta tai vaikkapa kierrätyshopeasta.

8. Antakaa kompostoitava vieraslahja

Söpöt vieraslahjat ovat kaunis ajatus, mutta monesti epäkäytännöllinen rihkama jää laukkuun pyörimään ja päätyy lopulta roskiin. Miettikää mitä käytännöllistä voisitte antaa vieraillenne? Nenäliinapaketti on hyödyllisempi kuin muovinen krääsä. Reilun kaupan -suklaa tai vaikkapa pussillinen lempikukkanne siemeniä on vielä parempi ajatus.

Hääpaikan koristekukkia voi myös antaa vieraslahjaksi. Illan päättyessä kaason tai bestmanin tehtävä voi olla jakaa isot pöytäkimput pieniksi vieraskimpuiksi, jotka voitte lahjoittaa kotiinviemisiksi.

Vieraslahjakin voi olla aineeton, esimerkiksi lahjoitus hyväntekeväisyyteen kaikkien vieraiden puolesta. 

9. Toivokaa aineettomia lahjoja

Yhä useampi pari on jo asunut saman katon alla ennen naimisiinmenoa, joten yhteiseen kotiin on ehtinyt kertyä kippoja, kuppeja ja kotiteatterijärjestelmiä. Jos ette varsinaisesti tarvitse tavaraa, älkää kannustako vieraita sen hankkimiseen. Aineettomat häälahjat ovat hyvä valinta. Yhteinen illallinen ilmojen korkeuksissa tai vaikkapa rentouttava hemmotteluhoito kylpylässä voivat olla paljon mieluisampia kuin maljakot ja aterimet. Häämatkakassan kartuttaminen on myös yksi suosittu, eikä ollenkaan huono lahjavaihtoehto.

10. Tehkää häämatka lähelle

Paperikutsuista ja hääautosta kieltäytyminen voi olla täysin yhdentekevää, jos häiden jälkeen hurauttaa lentokoneella pariksi viikoksi toiselle puolelle maapalloa. Pienemmän hiilijalanjäljen saa viettämällä häämatkan kotimaassa. Upeita vaihtoehtoja on useita, jos viitsii hieman selata Googlea. Esimerkiksi Lapissa on tarjolla monta unohtumatonta luksuskokemusta lasikattoisesta näköalasviitistä jääigluun. Tai miltä kuulostaisi hääyö aitassa tai linnunpesässä?

Jos mielitte reissuun perinteiseen tyyliin, kiinnittäkää huomiota hotelliin ja valitkaa majapaikka, joka on kestävän kehityksen edelläkävijä.

Lue lisää ekologisista häävalinnoista Kahden morsiamen häät -blogista.

Lue myös:

Näin järjestät vegehäät – 8 vinkkiä!

Eettistä luksusta hääpäivään – 7 vinkkiä!

Ei kommentteja

Vastaa