Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Rakkaudella, Rea  / Morsiamen tuoksun muistaa ikuisesti – miltä sinä haluat tuoksua hääpäivänäsi?

Morsiamen tuoksun muistaa ikuisesti – miltä sinä haluat tuoksua hääpäivänäsi?

Kylläpä tässä häitä järjestellessä tulee mieleen monta sellaistakin aspektia, joita ei kuuna päivänä olisi osannut ajatella, kun tähän projektiin ryhtyi! On hypoxi-hoitoja, jotta saisi lantiolta pois vielä ne muutamat ylimääräiset sentit, on hääteemalla koristeltuja kynsiä ja erisävyisiä suihkurusketuksia, jotka olisi hyvä testata etukäteen, jotta osaa valita hääpäiväksi sen oikean. Ja sitten pitäisi vielä miettiä, miltä haluaa tuoksua hääpäivänään – ei nimittäin välttämättä aivan samalta kuin kaikkina muinakin päivinä, vaan aivan spesiaalilta!

Tuoksut tuovat usein vahvasti mieleen muistoja, ja juuri tähän pyritään valitsemalla hääpäivälle joku aivan oma tuoksunsa, joka poikkeaa arkisesta hajuvedestä. Kemia-lehti summasi taannoin tuoksujäljet hyvin: ”Hajuaisti on läheisesti kytköksissä aivojen tunteisiin liittyvien alueiden kanssa. Tuoksut nostavat pintaan myös muistoja muita aistimuksia herkemmin.” Tässä valossa on kaunis ajatus, että hääpäivänään tuoksuisi erilaiselta kuin yleensä, sillä hajuvettä myöhemmin vaikkapa vuosipäivänä suihkauttamalla, saisi omaan ja kumppanin mieleen palaamaan vaikka minkälaisia muistoja.

Omassa suhteessani tuoksujen tuomia muistojälkiä jää vain minulle. Mieheni hajuaisti on jollain tavalla vaurioitunut (virallista selitystä ei ole, hän itse vetoaa ”pieneen ja söpöön nenäänsä”… Itse uskon syyn olevan joku hieman vaikeammin selitettävä), eikä hän aidosti haista hajuja juuri koskaan. Minun pitäisikin suurin piirtein upottautua lillumaan hajuvesitynnyriin puoleksi tunniksi ennen häitä, jos haluaisin hänen muistavan tuoksuni vielä vuosienkin päästä.

Minulle tuoksujen tuomat muistijäljet sen sijaan ovat todellisia ja kauniita. Muistan yhä edelleen, miltä lapsuudenystäväni Meijun kotona aina tuoksui, vaikka en osaakaan kuvailla hyvää hajua muuten kuin sanomalla, että ”siellä nyt vaan tuoksui Meijun kodilta”. Myös hajukumien tuoksu vie välittömästi muistoissa jonnekin 25 vuoden taa ensimmäisen oman koulupöydän ääreen ja saman asian ajaa leikatun nurmikon tuoksu, jonka avulla pystyn mielessäni matkustamaan mummolan aurinkoiselle pihalle vuonna -97.

Aionkin siis itseni takia kiinnittää huomiota siihen, miltä hääpäivänäni tuoksun ja yrittää valita kenties jonkun aivan uuden hajuveden tuoksi päiväksi. Tärkeintä uudessa tuoksussa on se, että se on tarpeeksi mieto ja tilanteeseen sopiva; en halua vietteleväksi miellettävää makuuhuonetuoksua (miettikää, tämänkin mielikuvan voi luoda pelkästä tuoksusta!) muistuttamaan minua elämäni koskettavimmasta päivästä ja alttarille astelemisesta.

”Morsiamen tuoksun muistaa ikuisesti”, voisi tuoksujen tuomia muistojälkiä fiilistelevä veikata, ja uskon samaan. Eikä se haittaa, vaikka sulhanen ei muistaisi – riittää, että minä muistan – hän voi sitten katsella vaikka valokuvia!

Millainen aspekti hääsuunnittelussa tuli sinulle täytenä yllätyksenä? Entä nouseeko sinulle tuoksuista muistoja mieleen?

Ihanaa viikkoa!

Rakkaudella, Rea

Ps. Kuvassa nähtävät tuoksut sain lahjaksi (kiitos!<3) Helsingissä sijaitsevasta Harmoniasta. Kenties häätuoksu löytyy niiden joukosta?

Ei kommentteja

Vastaa