Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Mitä odotuksia polttareista

Mitä odotuksia polttareista

Istuin eilen perjantai-iltaa erään pitkäaikaisimman ystäväni kanssa ja puhe kääntyi tuleviin häihin sekä polttareihin. Hän kysyi, millaiset polttarit haluaisin? Oli helpompi kääntää ajattelu niin, että mitä en missään nimessä haluaisi.

 

polttarit

En ole elämässäni ollut kertaakaan polttareissa, joten omani tulevat luultavasti olemaan elämäni ensimmäiset. Koska omia kokemuksia ei ole, mielikuva juhlinnasta on aika ristiriitainen. Perinteiset polttarit joissa sulhanen tai morsian nolataan totaalisesti esimerkiksi pukemalla hänet hullunkurisiin vaatteisiin ja kerjäämään pusuja kaupungilla on mielestäni historiaa. Ainakin toivon näin. Minusta nöyryyttääminen juhlan varjolla ei ole hauskaa.

Uskon kaasoni tuntevan minut niin hyvin, että tuskin mitään tuon kaltaista on luvassa. Pelkään todella paljon korkeita paikkoja, joten minusta olisi kauheaa, jos illan ohjelmanumerona olisi esimerkiksi laskuvarjohyppy. Mutta tuskin tätäkään tarvitsee oikeasti ”pelätä”.

polttarit

Moni tuleva morsian on omien polttareidensa sijaan huolissaan siitä, mitä sulhasen päänmenoksi keksitään. Polttareissa saattaa joillakin olla ajatuksena, että nyt vietetään viimeinen ilta ”vapaana” miehenä tai naisena. Tuollainen ajattelu saattaa aiheuttaa stressiä ja ahdistusta parisuhteessa, eikä se ole oikein. Alkoholi liittyy varmasti vahvasti polttareihin ja saattaapa joku keksiä kutsua paikalle myös klassikko-ohjelmanumeron eli stripparin. Itse en tällaisesta osaisi suuttua. Tuntuuhan se ajatuksena vähän hassulta, että mies katsoo, kun toinen nainen riisuuntuu, mutta kunhan homma pysyy asiallisissa rajoissa, on se minulle ihan ok. Jokainen pari määrittelee ne omat rajansa, eli mikä on hyväksyttyä ja mikä taas ei. Jos strippari polttareissa tuntuu ajatuksena mahdottomalta, kannattaa siitä sanoa suoraan eikä pelätä, että saa jonkun “hullun Justiinan” maineen. Olisihan se ihan kamalaa, jos niinkin hauska asia kuin polttarit, aiheuttaisi ison riidan tai jopa särön parisuhteeseen.

Minulla ei ole oikeastaan odotuksia omien polttareiden suhteen. Toivon, että kaikki läheiset ystäväni pääsevät paikalle, ja että meillä on hauskaa. Minusta on myös kivaa, että hääseurueen naiset tutustuvat toisiinsa ennen varsinaisia juhlia. Tärkeintä on siis yhdessäolo ja rentoutuminen. Olen huomannut, että varsinkin tässä elämäntilanteessa ystävien näkemiseen eteen täytyy tehdä töitä. Jotta kaverisuhde toimii, pitää molempien raivata tilaa kalenterista. Siksi polttarit onkin hyvä keino koota jengi yhteen ja nähdä kaikkia kerralla pitkästä aikaa hyvän asian merkeissä.

Millaisia ajatuksia sinulla herää polttareista? Olisi hauska kuulla, millaisia kokemuksia ihmisillä on niiden järjestämisestä?

 

 

 

 

Ei kommentteja

Jätä vastaus