Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Miksi muutin mieleni naimisiinmenosta

Miksi muutin mieleni naimisiinmenosta

Terkut täältä sängyn pohjalta! Ilkeä syysflunssa on vienyt tämän morsiamen voimat viimeisten parin päivän aikana. Onneksi nyt alkaa hieman helpottamaan. Peiton alla pötkötellessä onkin hyvää aikaa miettiä syvällisiä. Pohdin sitä, mitä avioliitto minulle oikein merkitsee ja miksi muutin mieleni naimisiinmenosta.

Naimisiinmeno

Ennen kuin tapasin tulevan mieheni Samulin, en todellakaan ollut naimisiin menevää tyyppiä. Ajattelin, ettei se kosketa minua mitenkään, sillä en halua sitoutua kehenkään niin syvällisesti. Ajatustani puolsivat myös tilastot siitä, miten moni avioliitto päättyy lopulta eroon. Ajattelin, että miksi ihmeessä käydä läpi jotain niin raskasta, oikeastaan turhaan. Yhdessähän voi olla ilman papin aamentakin. Varmasti tällainen ajattelu kuuluu monen nuoren maailmaan, mutta en ihan oikeasti haaveillut minkäälaisista häistä.

Maailmani kuitenkin muuttui aivan täysin tavattuani Samulin. Kirjaimellisesti tuo mies mullisti ajatusmaailmani naimisiinmenosta ja lapsista. Ne alkoivat tuntua ensimmäistä kertaa elämässäni täysin mahdollisilta asioilta. Syynä mieleni muuttumiseen ei ollut se, että Samuli olisi jotenkin puhunut minut ympäri miettimään avioliittoa, päinvastoin kaikki nämä ajatukset tulivat kuin itsestään elämääni ja ne tuntuivat täysin luonnollisilta. Syy siihen miksi näin tapahtui, on varmasti se, että olin vihdoin tavannut ihmisen jonka tunsin aidosti ja oikeasti rakastavan ja välittävän minusta. Minulla oli ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen olo, että olen tavannut ihmisen joka pyyteettömästi välittää minusta ja haluaa minulle vain parasta. Ja sama tietysti toisinpäin, minulle tuli olo, etten halua mitään muuta kuin tehdä toisen onnelliseksi.

pariskuntakuva

Kuva: Täydenkuunkuva

Naimisiinmeno merkitsee minulle paljon. Sinänsähän mikään ei muutu, voisimme olla ihan yhtä virallisesti perhe ja yhdessä ilman häitäkin, mutta haluan juhlistaa rakkauttamme ystävien ja läheisten ympäröimänä. Sitäpaitsi häät ovat iloinen tapahtuma, ehkäpä paras perhejuhla mikä voi olla. Nykyään muutenkin harvoin järjestetään isoja juhlia joissa perhe ja ystävät kohtaisivat. Joten häät ovat minusta juuri siinäkin mielessä tärkeä tapaus, sillä silloin oman elämän tärkeät ihmiset tapaavat myös toisensa.

Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin – tämä lausahdus vihkivalasta on hyvä pitää mielessä. Elämässä tulee ihan varmasti vaikeita asiota, joita voi olla hankala käsitellä yhdessä. Tulee riitoja, ahdistusta, sairauksia ja erimielisyyksiä. Saattaa tulla kausia jolloin toisen naama ärsyttää suunnattomasti. Näistä kaikista on kuitenkin mahdollisuus selvitä yhdessä, jos vain molemmat ovat valmiita tekemään töitä suhteen eteen. Puhuminen on kaikkein tärkeintä. Pitää olla avoin ja luottaa siihen, että toiselle voi kertoa ihan mitä vaan, pelkäämättä että toinen jättää. Pelkästään naimisiin meno ei takaa sitä, että parisuhde onnistuu, rakkauskaan ei aina riitä. Tärkeintä on halu olla yhdessä ja se, että on toiselle rehellinen. Tärkeää on myös se, että tietää että toinen on aina samalla puolella.

Minusta on ihan hauska kuunnella kauan naimisissa olleiden ihmisten neuvoja. Osa “neuvoista” tai oikeastaan varoituksista kuulostavat minun korvaani lähinnä katkerilta vuodatuksilta: “ei kannata mennä naimisiin, ero tulee kuitenkin” tai “etkös sinä ole liian nuori menemään naimisiin?” Liian nuori? Olen kohta kolmekymppinen ja sitäpaitsi, eihän iällä ole mitään väliä!

Kuva: Täydenkuunkuva

Kuva: Täydenkuunkuva

Osa neuvoista ovat olleet kuitenkin todella hyviä ja yksi erityisen hyvä ajatus on erityisesti jäänyt mieleeni. Sen kertoi minulle entinen pomoni. Hän vinkkasi, että kannattaa kilpailla puolison kanssa siitä, kumpi tekee toisen onnellisemmaksi.

Aika hyvin sanottu, eikö totta?

 

 

Ei kommentteja

Jätä vastaus