Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Miksi kirkkohäät?

Miksi kirkkohäät?

Hassua, viimeksi eilen jouduin selittelemään sitä miksi menemme sulhaseni kanssa kirkossa naimisiin. Ihmiset, jotka eivät minua tai puolisoani niin hyvin tunne, kysyvät hyvin usein olemmeko uskovaisia vai miksi vihkiminen suoritetaan kirkossa. Minusta tuollaiset kysymykset ovat hieman outoja, toisaalta viime aikoina kirkkoa ja siihen kuulumista on moni kyseenalaistanut ja tämän seurauksena myös eronnut kirkosta.

Kuva: Täydenkuunkuva

Kuva: Täydenkuunkuva

En koe olevani mitenkään erityisen hengellinen tai uskovainen ihminen. Muistan kun pienenä mummo vei minut sunnuntaisin jumalanpalveluksiin ja piti minut aisoissa tarjoamalla silloin tällöin konvehteja. Olen käynyt rippikoulun ja luonnollisestikin kuulun edelleen kirkkoon. Minulle kirkko ja uskonto ovat enemmänkin kulttuurisia asioita. Arvostan kirkon hyväntekeväisyystyötä ja kristinuskon perusajatusta – rakasta lähimmäistäsi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kirkon tulisi uudistua tähän päivään ja mielestäni kirkossa vihkimisen kuuluisi olla kaikkien oikeus. Kannatan tasa-arvoista avioliittoa ja sitä, että meillä kaikilla on samanlaiset oikeudet. Kunhan tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan, toivon, että myös kirkko päivittyy tässä(kin) asiassa tälle vuosituhannelle, muutos vain tapahtuu hitaasti.

kuva: Täydenkuun kuva

kuva: Täydenkuun kuva

On monia syitä miksi haluan mennä juuri kirkossa naimisiin. Yksi niistä on ehdottomasti se, että kirkko itsessään on kaunis rakennus ja siellä järjestettävä tilaisuus edustaa hienoa perinnettä. Toki moni kirkollinen toimitus on ainakin luterilaisessa uskonnossa melko vakava. Nykypäivänä vihittävä pari voi tehdä vihkitilanteesta omanlaisensa. Tämän takia vihkipappi kannattaakin tavata hyvissä ajoin ja kertoa hänelle toiveista.

 

Pieni muistilista kirkkohäitä miettiville (lähde kirkkohaat.fi)

 

  1. Varaa kirkko

Kirkko varataan kunkin seurakunnan kirkkoherran virastosta. Suosituimmilla vihkikirkoilla on tietyt ajat, milloin varauksia otetaan vastaan, joten jos mielessäsi on tietty kirkko, suosittelen ottamaan selvää miten aikaisin se ottaa varauksia.

  1. Vihkipappi

Vihkipapin voi valita itse tai sen voi pyytää omasta seurakunnasta. Jos vihkipappi hankitaan itse, papin nimi ilmoitetaan kirkkoherranvirastoon jo tilan varauksen yhteydessä. Vihkipapin kanssa kannattaa sopia tapaaminen hyvissä ajoin ennen toimitusta.

  1. Avioliiton esteiden tutkinta

Piti ihan googlettaa, mitä varten tämä tehdään, mutta selitys olikin aika itsestäänselvä. Avioliiton esteiden tutkinnalla varmistetaan, ettei kihlakumppaneilla ole Suomen avioliittolaissa mainittuja esteitä avioliiton solmimiselle. Tällaisia esteitä ovat esimerkiksi lähisukulaisuus, alle 18 vuoden ikä tai voimassa oleva avioliitto.  Esteiden tutkintapyyntö on jätettävä kirkkoherranvirastoon viimeistään 7 päivää ennen vihkitilaisuutta. Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa 4 kuukautta.

  1. Kuulutukset

Ihana perinne, jossa parin avioliittoaikomus ilmoitetaan sunnuntain jumalanpalveluksessa ja samalla avioliittoon aikovien puolesta rukoillaan.

 

Mitä mieltä sinä olet kirkkohäistä? 

Ei kommentteja

Jätä vastaus