Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / 5 asiaa, joita olen häitä järjestäessäni ihmetellyt

5 asiaa, joita olen häitä järjestäessäni ihmetellyt

Häiden järjestäminen tuo mukanaan jos jonkinlaisia kummallisuuksia, joita ei ole osannut ennen kihlautumista tai hääpäivän päättämistä edes ajatella. Osa nykypäivän morsiuspareista saa edelleen häärätä autuaan tietämättöminä kummallisista trendeistä, mutta jos eksyy Facebookiin tai hairahtuu lukemaan häälehtiä, saattaa oma häämaailma mullistua täysin. Jotkin häätermit kuulostavat niin kummallisilta, että niiden olemassaoloa epäilee ihan tosissaan. Mitkä olivat itselleni täysin uusia hääjuttuja ja ennen kaikkea, ovatko ne välttämättömyyksiä vai turhanpäiväisiä haihatuksia?

Vessakori

Näitä penteleitä tuskastelin Snapchatissa (@tsenana) viimeksi viikonloppuna. Kuuluvat vahvasti sarjaan ei missään määrin pakollinen, mutta oishan se nyt kiva olla, jotta siitä voi luoda itselleen maailmanluokan ongelman”. Kyseessä on siis kori, joka nimensä mukaisesti nököttää juhlapaikan WC-tiloissa ja johon morsiuspari varaa hyödyllisiä tykötarpeita vieraiden pienimuotoisia hätätilanteita varten. Näkemäni tarvikelistat ovat olleet ihan päästä päähän ja ovat sisältäneet aivan kaikkea rakkolaastareista ja varasukkahousuista kondomeihin; lapsivapaissa häissä mukaan laitetaan toisinaan jopa pieniä likööripulloja.

Muhun on jo pienenä istutettu sellaisen yliajattelevan superemännän siemen ja uskomuksilleni sekä oppimilleni tavoille uskollisena ihastuin ajatukseen vessakoreista välittömästi, kun niistä ensimmäisen kerran luin. Toki rumba on tällä hetkellä vielä siinä vaiheessa, että mulla on tasan tyhjät korit olemassa, enkä ole ehtinyt antaa pienintäkään ajatusta niiden sisällölle, mutta ehkä blogissa kurkistetaan vielä jossain vaiheessa kaikkea mahdollista ajattelevan juhlajärjestäjän kokoamiin vessakoreihin…

Vaimomekko

Tätä pidin pitkään ihan ihmeellisenä hapatuksena ja turhana rahanmenona. Vaimomekko on siis mekko, hame tai muu vaatteenparsi, johon tuore vaimo pukeutuu häitä seuraavana aamuna. Taustalla on kai jonkinlainen ajatus kepeästä matkapukeutumisesta häämatkaa ajatellen, ainakin jos logiikka on lähelläkään omaani. Valkoinen on suosittu väri, mutta tähän mennessä olen nähnyt kuvia vähän kaikenlaisista koltuista ja koltuntapaisista. Pääasia lienee se, että tuore vaimo kokee olonsa mukavaksi. Joku kertoi joskus vaimomekkonsa olevan vanha polvimittainen yöpaita, jossa hengailla koko päivä.

Tämä oli siis hääjuttu, johon en meinannut päästä sisään millään ilveellä, mutta niin vain paria viikkoa ennen häitä olen löytänyt itseni selaamasta paikallisistakin kauppakeskuksista löytyvien vaateliikkeiden mekkotarjontaa… Samaan kastiin vaimomekon kanssa sujahtaa myös vaimotukka, jonka tosin olen jo pitkään ajatellut leikkauttavani mahdollisimman pian häiden jälkeen. Kohdallani kyse on kuitenkin ihan vain käytännön asiasta ja tavan mieltymyksistä, sillä olen morsiuskampauksen takia kasvattanut hiuksiani ja kaiholla odottanut jo melkein vuoden, että saisin niin kovasti ihastelemani pitkän polkan takaisin.

Ilmoitus alkoholitarjoilusta eli “huvilupa”

”Alkoholilain 59§ mukaan yksityisessä, suljetussa tilaisuudessa saa nauttia alkoholia, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille. Ilmoitusvelvollisuus ei koske yksityisissä tiloissa järjestettäviä tilaisuuksia (esim. yksityisasunnot) eikä sellaisia yksityistilaisuuksia, jotka järjestetään ravitsemisliikkeessä (esim. ravintola tai kahvila) tai muussa sellaisessa paikassa, josta voi ostaa ruokaa tai virvokkeita (ei alkoholijuomia).”

Lähde: Poliisi

Kyseessä on siis vähän sellainen veteen piirretyn viivan kaltainen lupa-asia, jota hövelimpi morsiuspari ei välttämättä osaa pitää tarpeellisena tai edes ajatella, ellei aihe löydä tietään otsikoihin hääjärjestelyjen aikana. Tuon ylläolevan lainauksen maininta yksityisistä tiloista on lukemani mukaan aiheuttanut suhteellisen paljon väärinkäsityksiä – näihin yksityisasuntoon verrattaviin tiloihin eivät lukeudu esimerkiksi nuorisoseurantalot tai muut vuokratut juhla- ja kokoustilat, joissa omakustanteisten alkoholijuomien tarjoilu on mahdollista. Vaikka ilmoitus jätetään edelleen huomiotta osassa häitä, ajattelimme me kuitenkin pelata varman päälle keskellä korpea ilakoitsemisesta huolimatta ja pitää kiinni ilmoitusvelvollisuudestamme.

Ilmoitus maksaa parikymppiä ja sen tekeminen hoituu kätevästi Poliisin verkkopalvelussa.

Häätuoksu

Vaikka mä olen aina ollut assosioinut tiettyjä muistoja tiettyjen tuoksujen kanssa, en hääjärjestelyjä aloittaessani tullut edes ajatelleeksi, että olisi jotenkin ihan normaalia hankkia häitä varten oma parfyyminsa. Vieläpä molemmille meistä.

Sain alkuvuodesta pääblogini kautta pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltani Hugo Boss Ma Vie -hajuveden, jota olin tuoksutellut kaupassa aina tilaisuuden tullen ja olin pitkään sitä mieltä, että se olisi häätuoksuni. Kun sitä nyt on nuuskutellut melkein puolikkaan vuoden ajan, olen hiljalleen kehittänyt häätuoksusta itselleni ongelman. Sulhanen ei pidä tätä missään määrin tärkeänä asiana, kunhan nyt ei siltä itteltään haise, mutta multa puuttuu sekä häätuoksu että jotain sinistä ja se on tämä sinipulloinen hajuvesi, kun on ottanut todella ärsyttävän pakkomielteen roolin itselleen. Ongelmana on se, etten ole vielä löytänyt tarpeeksi miellyttävää hajuvettä, jonka pullossa olisi edes häivähdys sinistä…

Trash the dress

Viimeisenä valokuvaustermi, jota emme aio enkä henkilökohtaisesti edes tahdo toteuttaa. Teeman pohjalta olen nähnyt mitä upeimpia luomuksia ja kuvasarjoja, joissa on todella käytetty mielikuvitusta. Arvostan valokuvausta taiteenlajina ja osaan nähdä ttd-kuvissa sen viehättävän piirteen, jota niillä haetaan takaa. Jossain määrin tarkan markan naisena en kuitenkaan viehäty aktiviteetistä, jossa jotain rahanarvoista tuhoutuu käyttökelvottomaksi. Jotkut jopa ostavat kaksi mekkoa tämän kuvausidean toteuttaakseen. Jollekin tämä näkökulma hääkuvaukselle on vain hauska ja mielenkiintoinen toteutustapa, toinen hakee sitä omaa hääpukua karummin kohtelevista tehostekeinoista symboliikkaa.

Monin verroin viisaampi kuin järjestelyjen alkaessa?

Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, viikkoa ennen häitä. Puntit ei tahdo tutista oikein vieläkään ja viime yönä näin ainaisten painajaisten sijasta ihan kohtuullisen miellyttävän unen meidän hääpäivään liittyen. Tiedä sitten onko se kaikki tämä äärimmäisen tarpeellinen tieto, kun on saanut mut tällaiseen rauhalliseen tilaan, kun ei ole enää mitään mitä ihmetellä. Tulevaisuudessahan me ei tulla tekemään näillä tässäkin postauksessa listatuilla termeillä yhtään mitään, mutta kaikki kivet ennen lopullista päätöksen tekoa kääntävänä persoonana olen ihan hyvilläni, että tiedän näistä nyt.

Häät ja niiden järjestäminen opettavat monella tapaa. Parisuhteesta ja itsestä; nuorelle morsiusparille tämä aika on ollut hyvä tapa oppia omista mieltymyksistä ja sen kautta meillä on myös opeteltu tekemään vähän tavallista enemmän kompromisseja. Samaten mä olen häitä järjestäessäni saanut siedätyshoitoa puhelukammolleni sekä löytänyt niin itsestäni kuin sulhasestakin uusia puolia.

4 Kommenttia
  • Emma
    elokuu 12, 2017 at 7:27 am

    Onko sulla varattuna toinen mekko illan viimeisten tuntien bailaamista varten? 🙂 tsemppiä viimeiseen hääsuunnitteluviikkoon!

  • Teresa
    elokuu 14, 2017 at 6:48 am

    Meillä oli korissa sukkiksien lisäksi väritön kynsilakka, puuteria, terveyssiteitä, hiuslakkaa, dödöä, laastareita, hajuvettä, yms. Ja korissa oli myös lappu, että kaasojen käsilaukusta löytyy särkylääkettä, jos päänsärky yllättää. ❤

Jätä vastaus