Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Mikä ihmeen hääriisi?

Mikä ihmeen hääriisi?

Yksi häiden kohokohdista (vihkimisen lisäksi) on kirkosta poistuminen. Monia mietityttääkin, miten tuosta tilanteesta saa mahdollisimman juhlavan ja näyttävän. Perinteinen tapa on ollut heittää riisiä tuoreen avioparin päälle. Riisin heittäminen on eräänlainen vanha hedelmällisyysriitti ja toki se näyttää ihan hauskalta. Toisaalta olen parilta morsiamelta kuullut kuinka riisinjyviä on löytynyt hiuksista vielä pari päivää häiden jälkeenkin, joten se ei kuulosta kauhean kivalta jutulta. Olen myös kuullut, että muutama kirkko olisi kieltänyt riisin heittämisen portaillaan. Pitääkö tämä paikkaansa?

Tutkailin asiaa ja totta se on, että kirkko voi kieltää riisin heittämisen. Syynä on lähinnä sotku mikä jyvistä voi aiheutua, jos ne vaikka kulkeutuvat kengissä sisälle kirkkoon. Urbaanilegenda siitä, että riisi aiheuttaisi pikkulinnuille ikävyyksiä, ei sen sijaan pidä paikkaansa. Mikäli sotkua pelkää voi tavallisen riisin sijasta heittää hääriisiä (kyllä sellaistakin on olemassa). Kyseessä on sokeripohjainen jyvä joka hajoaa luonnonmukaisesti. Siinä mielessä, ehkäpä tavallista riisiä “turvallisempi vaihtoehto”. Hääriisä saa muuten esimerkiksi tilattua täältä.

On toki myös muita tapoja, joilla voi juhlistaa kirkosta poistumista. Jotkut puhaltelevat saippuakuplia ja toiset pyörittävät kovaäänisiä räikkiä. Bongasin Pinterestistä pari ideaa jotka ovat mielestäni etenkin kuvissa kauniin näköisiä.

Kuvakaappaus:

Tähtisädetikkuja, jotka toki toimivat vain jos on pimeää. Kuvakaappaus: Amy Bennett / Via pinterest.com //colincowieweddings.com

Kuvakaappaus:

Erilaisia kangas & paperinauhoja. Kuvakaappaus: colincowieweddings.com// apracticalwedding.com

Kuvakaappaus: colincowieweddings.com//Southern Weddings Magazine

Kukkien tärlehtiä. Kuvakaappaus: colincowieweddings.com//Southern Weddings Magazine

Kuvakaappaus: brides.com //colincowieweddings.com

Ilmapalloja. Kuvakaappaus: brides.com //colincowieweddings.com

 

Mikä näistä näyttää sinusta parhaimmalta?

Ei kommentteja

Jätä vastaus