Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Rakkaudella, Rea  / “Menimme naimisiin kuukauden kuluttua ensitapaamisesta” – hälytyskellojen pitäisi soida pikaliittoon ryntäävillä

“Menimme naimisiin kuukauden kuluttua ensitapaamisesta” – hälytyskellojen pitäisi soida pikaliittoon ryntäävillä

Viime aikoina pinnalla ovat olleet nopeasti solmitut avioliitot ja pikaiset kihlat. Supertähti Justin Bieber kihlasi tyttöystävänsä vain parin kuukauden seurustelun jälkeen ja kirjailija Kari Hotakainen puolestaan paljasti aikoinaan menneensä naimisiin vaimonsa kanssa vain muutaman viikon seurustelun jälkeen. Hotakaisille kävi hyvin; he ovat yhdessä vielä yli 30 vuotta myöhemminkin, ja aika näyttää, miten Bieberille ja mallirakkaalle käy. Yksi niistä ikävämmin päättyneistä esimerkeistä saatiin tänään, kun megatähti Ariana Granden kerrottiin purkaneen kihlauksensa koomikkopoikaystävänsä kanssa. Kaksikko kihlautui vain viikkojen seurustelun jälkeen ja on sen jälkeen hehkuttanut rakkauttaan niin sosiaalisessa mediassa kuin haastatteluissakin vuolaasti. Nyt, noin viiden kuukauden yhdessäolon jälkeen, suhde on tullut otsikoiden mukaan päätökseensä.

Vaikka olen aiemmin kertonut maanitelleeni poikaystävääni kosimaan minua jo puoli vuotta seurustelun aloittamisen jälkeen, olen silti lähtökohtaisesti salamakihloja vastaan. Itselleni olisi ollut suuri vaaran merkki, mikäli tuleva mieheni olisi kosinut minua vain pari viikkoa seurustelun jälkeen. Suhde ei olisi välttämättä kaatunut siihen, mutta en myöskään missään nimessä olisi pystynyt vastaamaan kyllä.

Minulle kihlat ovat lupaus siitä, että naimisiin ollaan menossa, ja että tässä sitä nyt ollaan, siihen viimeiseen yhteiseen auringonlaskuun asti. Ihmiset ja tilanteet muuttuvat, eikä ikinä voi tietää mitä tapahtuu. En tarkoitakaan missään nimessä syyllistää ihmisiä, jotka ovat eroamassa tai eronneet. Tarkoitan vain, että kihlat ovat itselleni iso päätös ja lupaus, jota ei todellakaan voi tehdä heppoisin perustein ja ennen kuin tuntee toisen niin hyvin kuin se ylipäätään on mahdollista.

Mitkä sitten ovat niitä ratkaisevia tekijöitä siinä, onko toinen aviopuolisomateriaalia? Mielestäni sen näyttää vain aika. Kahdessa viikossa asiaa ei voi tietää. Toinen voi paperilla vaikuttaa vaikka kuinka hyvältä tahansa, mutta muutaman viikon aikana toisesta ei missään nimessä opi tietämään niin paljon kuin elämänkumppanista pitäisi tietää. Ja tottakai ratkaisevasti parisuhteen toimimiseen vaikuttaa myös se, miten arkielämä sujuu; ihan sama, vaikka toinen olisi miljonääri ja miesmalli, joka omistaisi elämänsä hyväntekeväisyydelle – jos persoonat eivät mätsäisi, ei suhteesta tulisi pitkässä juoksussa mitään.

Suhteen alkuhuumassa ihminen myös tutkitusti käyttäytyy kuin olisi käyttänyt huumeita, koska rakkaushormonit sekoittavat pään huolella. Silloin ei ehkä kannata tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat koko loppuelämän kulkuun.

Itselleni ratkaisevat hetket arjen lisäksi ovat olleet ne, jolloin olen tarvinnut tukea. Pelkkä sanahelinä paljastuu kuplaksi siinä vaiheessa, kun hajoaa palasiksi ja toisen tehtävä olisi olla juoksematta karkuun ja kannatella toista pinnalla. Siinä karsitaan jyvät akanoista. Lähtisikö kumppanisi, jos sairastuisit? Syyllistäisikö hän sinua, jos väsyisit? Ymmärtäisikö hän, jos muuttuisit kokiessasi sen itse välttämättömäksi? Mielestäni nuo ovat tärkeitä kysymyksiä, joita on hyvä miettiä elämänkumppania valitessa.

Keskustelin aiheesta ystäväni kanssa viikonloppuna ja hän sanoi mielestäni jotain todella ratkaisevaa: Jokainen meistä kasvaa ja muuttuu. Niin kauan kun suhde on terveellä ja turvallisella pohjalla, on lupaus se, joka antaa meille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yhdessä, toinen toistamme tukien, eikä muutoksia peläten ja karkuun juosten.

Mitkä oli sinulla ratkaisevia tekijöitä, joista tiesit, että olet löytänyt rinnallesi elämänkumppanin?

Rakkaudella, Rea

Ps. Me siis kihlauduimme 2,5 vuoden seurustelun jälkeen ja naimisiin menemme oltuamme yhdessä lähestulkoon päivälleen neljä vuotta. Ei siis ihan salamatoimintaa!

4 Kommentit
 • Helmi
  lokakuu 16, 2018 at 6:42 pm

  Olipa hyvä kirjoitus! Meillä on taustalla miun omat rankat mielenterveysongelmat, jotka puhkesivat siinä melkein heti seurustelun alettua. Mies ei kuitenkaan lähtenyt käpälämäkeen ja monesti olenkin saanut kuulla, että tuollainen mies on aika harvinaisuus ja kunnon “keeper”. Oma tunne vahvistui nopeasti siitä ja mies tuli hieman perässä mutusteltuaan asiaa.

  Meillä mies kosaisi viidentenä vuosipäivänä, kun olin ensin ehtinyt jo vuoden höpöttää asiasta. Vaikka häitä vähän suurpiirteisesti jo suunnitellaankin, ei meillä ole mitään päätettynä vielä – jos sitä ennen kymmentä vuosipäivää. Pakko myöntää, että kosintaa odotellessa (mies jännitti asiaa ihan hirveästi sen “virallisuuden” takia) tuntui pahalta katsoa sivusta muiden salamakihlautuvan. Mutta kuten sanoit, on niissä kyllä yleensä se iso riski.

  Joten hitaasti mutta varmasti täälläkin mennään.

  • Rea Haverinen
   lokakuu 25, 2018 at 12:26 pm

   IHANAA. Juuri noin sen asian musta kannattaakin mennä, että näkee, kannatteleeko se toinen vaikeinakin hetkinä, vai lähteekö silloin karkuun. Ehdottomasti oot löytänyt keeperin ja toivon teille ihanaa ja onnellista loppuelämää yhdessä <3 -Rea

 • Iira
  lokakuu 17, 2018 at 9:40 am

  Hyvä teksti! Itse yritän aina olla tuomitsematta muiden päätöksiä parisuhdeasioissa, mutta kyllä minä silti kauhistelen, kun kuulee/lukee pareista, joilla toiminta on ollut supernopeaa. Meillä on suhteessa edetty todella verkkaisella temmolla tällaisissa isoissa asioissa, kuten yhteenmuutto, asunnonosto ja naimisiinmeno. Seurustelimme ainakin pari vuotta, ennen kuin nykyinen sulhaseni luopui yksiöstään ja kihloihin menimme samana vuonna, kun yhteiseloa tuli täyteen kymmenen vuotta. Vähän tätä ennen oli kyllä otettu se yhteinen asuntolaina, joka mieheni mielestä on avioliittoa suurempi sitoumus. 😀

  • Rea Haverinen
   lokakuu 25, 2018 at 12:24 pm

   En minäkään halua yksittäisten ihmisten ratkaisuja arvostella, ja onhan se niinkin, että osalla hommat onnistuu tosi hyvin ja loppuelämä ollaan rakastuneita ja onnellisia, vaikka pikaliitto kyseessä olisikin. Ehkä itselle vaan vaatii – kuten sullakin – aikaa luottamuksen rakentamiseen ja siihen, että näkee toisesta myös ne huonot puolet ennen isoja, vakavia sitoumuksia. Sä oot kyllä ollut mua kärsivällisempi, itse olisin varmaan ollut jo aivan tulisilla hiilillä jos kymmenen vuotta olisi pitänyt odottaa 😀 -Rea

Vastaa