Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Parhaat selektiiviset meikkivoiteet häämeikin tekoon

Parhaat selektiiviset meikkivoiteet häämeikin tekoon

Meikkaaminen on mulle päivittäinen rentoutumishetki. Joku toinen kököttää aamulla keittiönpöydän ääressä kahvikupin kanssa, minä kökötän meikkipöytäni luona siveltimet ojossa. Uskon todella vakaasti, että hääaamuna se pieni hetki (köh, parituntinen) omien tököttien kanssa saa meikäläisen irtaantumaan hetkeksi siitä jumalattoman jännittävästä tilanteesta. Jokainen siveltimen veto on mulle kuin terapiaa. Teen siis häämeikkini itse ja vaikka olenkin melkoinen kosmetiikkaentusiasti, on meikkivoide tähän astisen elämäni suurinta päivää suunnitellessa osoittautunut omaksi akilleen kantapääkseni. Voisin ostaa vaikka kokonaisen muovikassillisen highlightereita tai luomivärejä, enkä mä meikkivoiteidenkaan suhteen olisi niin kovin nirso. Mun kasvojen iho sen sijaan on.

Vähän hankalamman ihotyypin vuoksi meikkivoiteen valitseminen on koitunut siis äärimmäisen hankalaksi, kun kuivalle iholle suunnatut meikkivoiteet ja muut pohjatuotteet harvemmin peittävät yhtään mitään, mutta pakkaset saavat ihoni kuivumaan ja punoittamaan niin pahasti, että sille peittokyvylle olisi ihan oikeasti tarvetta. Rasvaiselle iholle suunnatut, peittävät tuotteet taas tarraavat kiinni ihon karheisiin kohtiin ja kuoriutuvat pois paikoiltaan lounasaikaan mennessä.

Erityisesti kovat pakkaset ovat mulle todella hankalaa aikaa ja sen vuoksi olenkin ihan äärettömän tyytyväinen siitä, että meidän häitä juhlitaan loppukesästä, jolloin kasvojen iho on edes jossain määrin saanut jo pitkään nauttia auringon positiivisista vaikutuksista eikä tarvetta ihan hirvittävän paksulle pakkelikerrokselle toivon mukaan ole. Stressifinnien sijasta kärsin stressipäänsäryistä ja -painajaisista, joten yllättävät näpytkään tuskin pääsevät päivääni pilaamaan. Mikään ammattilainenhan mä en ole ja kokemus on opettanut sen verran, ettei kaikille vain sovi kaikki, mutta mikäli tunnistit itsesi tästä jumalattoman pitkästä disclaimerista, niin nyt silmät auki! Mainitsemieni meikkivoiteiden hinnat on napattu Sokoksen verkkokaupasta.

Estée Lauder, Double Wear Stay-in-Place (48 €)

Tämä ei ollut mun kuppi teetä, ei sitten alkuunkaan. Myyjä kehui meikkivoidetta äärimmäisen kestäväksi ja todella hyvin levittyväksi, mutta tämän mun hiekkapaperini kanssa rohkenen olla asiasta rahtusen verran eri mieltä. Pitkäkestoiset meikkivoiteet yleensäkin kaipaavat alleen oikein tujua kosteutusta, oli ihotyyppi mikä tahansa, mutta mun kohdalla minkäänlaisesta kosteutuskikasta tai primerin vaihdosta ei ollut apua.

Kyseinen meikkivoide ei levittynyt kunnolla, jämähti paikoilleen heti kättelyssä ja lähti hiljalleen hapettumaan omaa hipiääni huomattavasti tummemmaksi, mutta kaikista pahin ongelma sattui kohdalleni vasta peitevoiteen kanssa. Tykkään käyttää MAC Pro Longwear -peitevoidetta ja se on toiminut loistavasti ainakin neljän meikkivoiteen kanssa tähänastisen sielunkumppanuutemme aikana, mutta Double Wearin se söi pois altaan. Näytin ihan leprapotilaalta, kun kaikkialla muualla kasvoissa oli jokseenkin tasaisenvärinen pakkelikerros, mutta näppyjen, nenänpielien ja silmänalusten kohdalla läikät paljasta ihoa helottivat punaisina. Onneksi hain tästä vain testerin ennen kuin ostin kokonaisen pullon. Ei se legenda markkinoiden pysyvimmästä meikkivoiteestakaan pitänyt kohdallani paikkaansa – nenä ja kulmakarvojen väliin jäävä iho tekivät kuoriutumistempun suurin piirtein viidessä tunnissa levityksestä.

Kenelle tämän sitten voisi kuvitella sopivan, niin itseni rasvaisen tai normaalin ihon omistavalle morsiamelle. Niin paljon tätä hypetetään, etten vain voi uskoa kyseessä olevan läpeensä surkea tuote. Se vain oli läpeensä surkea minulle. Meikkivoide on myös varustettu SPF10-merkinnällä, joten mikäli hääpäivänäsi salamavalot välkkyvät, harkitsisin tämän käyttöä häämeikissä useampaan otteeseen.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear (49,50 €)

Olen vuosien varrella kuullut useammalta henkilöltä Lancômen meikkivoiteista pelkkää hyvää. Erityisesti Teint Idole -sarja on jättänyt jälkeensä erityisen positiivisen mielikuvan, jonka vuoksi hain Ultra Wearin testerin Sokokselta ja käytin sitä noin viikon ajan. Tykästyin kovasti! Lopputulos ei ole se kaikista peittävin, mutta meikkivoide jättää ihon pinnan väriltään todella tasaiseksi ja pinnaltaan luonnolliseksi. Henkilökohtaisesti en välttämättä halua hääpäivänäni peittää kasvoissani olevia pigmenttiluomia tai muita “suurempia” värivirheitä, jotka tekevät minusta minut, mutta jos haluaisin, ei tämä meikkivoide olisi otollinen vaihtoehto siihen tarkoitukseen. Käytännössä UW ei tunnu kasvoilla yhtään miltään!

Ultra Wearin tuoksu on todella selektiivinen ja vahva, vaikkakin ihan miellyttävä ja hälvenee päivän aikana. Mistään mummomyskistä ei onneksi ole kyse, mutta en silti usko tämän olevan hajusteyliherkän valinta. Muiden ominaisuuksiensa puolesta suosittelisin meikkivoidetta ehdottomasti ihmiselle, jonka ihotyyppi haahuilee jossain kuivan ja normaalin ihon välimaastossa. Oman elämänsä Lumikeille suosittelen kuitenkin testerin hakemista, sillä ainakin Sokoksen valikoimissa oleva vaalein mahdollinen sävy tahtoi hieman hapettua ihollani, joka on kohdallani siis todella harvinaista.

Mitä tulee Lancômen pysyvyyteen iholla, ohittaa se omalla kohdallani Estee Lauderin Double Wearin varsin vaivattomasti. Kasvojen iho pysyy tasaisena ja kuulaana työpäivän ajan, mutta kotiin mennessäni bongailin talomme hissin peilistä muutamia epätasaisuuksia ja hilseileviä kohtia. Erityisesti nenänpielet ja leuka olivat sen näköiset, että takana olisi pitkäkin päivä, vaikka meikkivoide oli ollut kasvoilla vasta kymmenisen tuntia. Varsinainen testipäivä oli kuitenkin sääolosuhteiltaan todella inha, joten en tiedä, voisiko Lancômen Teint Idole Ultra Wear toimia paremmin otollisemmissa sääolosuhteissa. Tätä kokeilen siis ehdottomasti uudelleen vielä tänä keväänä!

Armani Luminous Silk (52 €)

Potin korjaa tällä kertaa Armani. Olin tietysti kuullut kyseisestä meikkivoiteesta aina silloin tällöin ja nähnyt ulkomaalaisten tubettajien videoarvosteluja, mutta muuten brändin kosmetiikka on itselle vieraista. Ilmeisesti yli 50 euron hintalappunsa ja huonon tavaratalosaatavuutensa vuoksi Luminous Silk ei ole täällä meillä niin yleinen meikkivoide kuin ominaisuuksiensa puolesta voisi olla. Mä olen meikkifriikki ja uteliaisuuttani otan ihan heittämällä riskejä kosmetiikkaa shoppaillessani, mutta ymmärrän vallan hyvin, mikseivät kaikki välttämättä ole valmiita maksamaan verkkokaupassa satasen puolikasta meikkivoiteesta, jota ei pääse ensin testaamaan.

 

Tässä kohtaa jänistin minäkin ja hain ensin sen testerin. Mun on ehdottoman pakko hehkuttaa Helsingin Stockmannilla saamaani palvelua, sillä en ole koskaan ennen kokenut vastaavaa! Kerroin Armanin edustajalle harrastavani meikkejä ja sen takia tekeväni häämeikkini itse. Hämmästyin ihan totaalisesti, kun luottaisitennemminammattilaiseen-mantran sijasta tämä Armanin edustaja ryhtyi jakamaan toimiviksi kokemiaan kikkoja kanssani ja neuvoi yksityiskohtaisesti, mitä Armanin tuotteita hän häämeikeissä tykkää käyttää. Kaiken huipuksi sain vielä lahjakortin ilmaiseen meikkiopastukseen, jossa pääsen testaamaan ihotyypilleni parhaiten sopivat Armanin tuotteet! Lähdin ihan hirvittävän tyytyväisenä, vaikkakin pelkän testerin kanssa.

Mitä sitten tulee itse Luminous Silk -meikkivoiteeseen, on se ehdottomasti kaiken hypen arvoinen tuote. Maaliskuun alussa hakemani testeri on vasta nyt loppumaan päin, vaikka olen sitä jo useasti käyttänyt. Lopputulos, levittyvyys ja pysyvyys ovat suorastaan huippuluokkaa. Se ei pyöri ihon pinnalla tai tarraa ihon kuiviin kohtiin ja peittää juuri sopivasti olematta kuitenkaan mahdottoman luonnottoman näköinen, edustajan valitsema sävy sulautui omaan ihonsävyyni täydellisesti. Tuossa taannoin olin liikenteessä hieman päälle 12 tuntia ja ulkona satoi räntää siihen malliin, että olin napaani myöten loskassa. Kipitin kotiin seitsemän jälkeen illalla ja jälleen hississä tarkistin meikkivoiteen tilanteen. Me ollaan vielä varmasti valovuosien päässä meikkivoiteesta, joka ei kuluisi nenänvarresta silmälasien käytön vuoksi, mutta muuten ihoni oli edelleen todella kauniissa kunnossa!

Jos siis haluat meikkivoiteen, jonka hankinta on elämys ja ominaisuudet kerrassaan loistavat, suosittelen erittäin vilpittömästi ja haltioituneena Armanin Lumionus Silkiä.

Löytyikö unelmien meikkivoide?

Selektiivisen kosmetiikan ostaminen on omanlaisensa taitolaji ja mä ehdottomasti suosittelen jokaista ainakin kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Koska Chanelin, Diorin ja Lancômen kaltaisia brändejä shoppaillessa puhutaan perusmaybellineä huomattavasti suuremmista summista, on palvelukin useimmiten huippuluokkaa. Testerin pyytämistä ei tarvitse hävetä ja yleensä viimeistään taikasanan häät mainitessa asiakaspalvelija ymmärtää tarpeesi (ja tuskastelusi) paremmin kuin hyvin. Lähtiessäni meikkivoidemetsälle olin ihan pihalla, sillä kokemukseni selektiivisestä kosmetiikasta on varsin vähäinen. Tähän mennessä mä olen kuitenkin saanut todella asiantuntevaa palvelua Kicksissä, Sokoksella ja Stockmannilla, joten älkää missään nimessä epäilkö kysyä neuvoa!

Ajattelin seuraavan kerran Helsingissä pyörähtäessäni käydä investoimassa Luminous Silkiin. Tietysti kikkakolmosena voisi käyttää sitä, että hakisin vain testerin, sillä se riittäisi vallan hyvin yhtä ainokaista päivää varten, mutta henkilökohtaisesti olen niin lumoissani sekä saamastani asiakaspalvelusta että kokeilemastani tuotteesta, että vierailen Stockmannin pisteellä varsinaisissa ostoaikeissa erittäin mielelläni. Se tulee olemaan häämeikkivoiteeni, mutta Lancôme yllätti minut sen verta positiivisesti, että taidan jossain vaiheessa kiikuttaa senkin kassan kautta kotiin. Estée Lauderin sen sijaan jätän heille, joille se parhaiten sopii.

Tällä kertaa käytiin läpi tällaisia meikkivoiteiden Ferrareita, mutta mikäli teillä on enemmänkin kiinnostusta vastaavanlaisia postauksia kohtaan, olen ehdottoman motivoitunut kertomaan myös huokeammista ($$$/$$/$ -tyylisesti) vaihtoehdoista!

2 Kommenttia
  • H
    huhtikuu 22, 2017 at 10:27 am

    Kannattaa ehdottomasti tsekata Revlonin Colorstay, peittävyys ja pysyvyys todella hyvä ja hintakin huokea. Olen muutamasti kertonut tästä kavereilleni kehuja ja käskeneet katsomaan ihoania, että eikö olekin huikea. Kaikki ovat vain katsoneet silmät ymmyrkäisinä ja vastanneet, että luulivat ettei minulla ole meikkivoidetta ollenkaan 😀 Toimii tosi hyvin ainakin omalla pintakuivalla sekaihollani, jolla on taipumusta epäpuhtauksiin!

Jätä vastaus