Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / HÄÄJUHLAN RUOKATARJOILU: Kelpaako tavallinen?

HÄÄJUHLAN RUOKATARJOILU: Kelpaako tavallinen?

Meidän taloudessa asustaa kaksi verrattain nirsoa tapausta. Mä olen se aikuisempi osapuoli, joka maistaa mielellään, mutta jonka kielen sietämä makuskaala on silti jokseenkin rajoittunut. Mies taas ei edes maista ennen kuin häntä on totutellut ajatukseen joitain vuosia. Tämähän sitten näkyi myös meidän häämenussa. Oliko se kuitenkaan huono asia?

Yksinkertainen menestys

Saimme toistamiseen kehuja häämenustamme, vaikka se oli jokseenkin simppeli. Ei nyt ihan perinteinen lihakeittoa ja vihreää salaattia -tyyppinen linjaus, muttei siinäkään mitään väärää olisi ollut. Mä olen kautta aikain juhlia järjestäessäni halunnut ajatella, että tarjolla on oltava mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monelle. Se, että pelkästään me miehen kanssa skippaamme kohteliaalla “juuri syötiin, mutta kiitos kuitenkin” -tokaisulla kummalliset keitokset, ei helposti lähestyttävä pitopöytä ollut yksinomaan meidän “syymme”. Kummankin suvun juhlissa harvemmin tarjotaan gurmeeta, joten halusimme pelata varman päälle. Melkolailla perinteinen buffet oli omalla tavallaan juuri meidän näköisemme ja osoittautui täydelliseksi menestykseksi, kun sunnuntaiaamun rääpittäväksi jäi vain nökäre kermaperunoita.

Tekisimmekö jotain toisin?

Häidemme ruokailusta vastasi vääksyläinen Pito-Alma, joka on kautta rantain tunnettu ja pidetty kokkipalvelu täällä Päijät-Hämeessä. Heidän ruokansa olivat maittavia ja juuri sellaisia, kuin olimme ajatelleetkin. Myös saamamme palvelu oli aivan loistavaa, eikä mun tarvinnut käydä keittiön puolella kertaakaan kokemassa henkisiä breakdowneja tarjoilun suhteen. Mitä nyt itseltä meni ruokahalu jännityksen laukeamisen myötä ja söin vain nökäreen lohta sekä jonkin verran salaatteja. Vieraat kuitenkin kehuivat ruokaa auliisti ja useampi totesi sen olleen juuri niin herkullista kuin he kutsun mukana olleen menun perusteella olivat odottaneetkin.

Mä en vieläkään kadu tapaamme toteuttaa oma häämenumme, mutta ottaen oman kurjan olotilani huomioon, olisin ehkä lisännyt menuumme muutaman kevyemmän ja raikkaamman kasvisvaihtoehdon. Herkullinen kana-caesarsalaatti oli juuri sitä, mitä kaikesta tunteiden myllerryksestä hämmentynyt ruoansulatukseni sillä hetkellä kaipasi, muttei se lempiruokakaan hyvää ole, jos sitä valtavan paljon syö. Myös jälkiruoan yhteyteen olisi voinut lisätä jonkinlaisen hedelmäisen elementin, vaikka pelkän hedelmäsalaatin muodossa.

Meidän mitä maittavin häämenu

Pääruoka

Lihapyöryköitä ja kermakastiketta
Kermaisia juustoperunoita

Lisukkeet

Lämminsavustettua lohta
Porsaanfileeleikettä ja paholaisenhilloa
Keitettyjä perunoita

Salaatit

Broileri-caesarsalaattia ja Caesar-kastiketta
Juusto-pastasalaattia, vihersalaattia ja salaatinkastiketta

Lisäksi

Leipälajitelma ja levitteet
Vesi, maito, kotikalja ja mehu sekä puna- ja valkoviini

 

Pitopöytä itsessään sisälsi jokseenkin hämäläisiä piirteitä ja kyllähän se sopi, kun Hämeessä juhlittiin ja Hämeestä olemme molemmat kotoisin. Tarjolla oli kuitenkin myös niitä omia juttuja, jotka tekivät kattauksesta meidän näköisen. Kokonaisuus oli ehkä tavallinen, mutta ruokaa oli runsaasti ja se maittoi koko juhlaväelle paremmin kuin hyvin. Pakko kyllä myöntää, että mulla tuli ihan hillitön nälkä tätä kirjoittaessani ja olen tähän päivään saakka katunut sitä, etten häissämme saanut syötyä kunnolla. Onneksi edessä on ainakin yhdet häät, joissa toivottavasti kaason ominaisuudesta huolimatta pääsen jälleen maistamaan Alman väen keitoksia!

Kuvat: Joanna Suomalainen

Ei kommentteja

Jätä vastaus