Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Lapsia puhaltamassa saippuakuplia juhlavaatteissa

Lasten ajanviete häissä – Miten järjestää kaikenikäisille kiva hääjuhla?

Kaupallinen yhteistyö: Lasten juhlat

Lapsivieraiden viihtyminen on meidän hääjuhlamme onnistumisen kannalta ratkaisevan olennaista, sillä häihimme on kutsuttu jopa 45 lasta. Niinpä aloimme miettiä jo hääsuunnittelun alkuvaiheessa keinoja varmistaa, että eri-ikäisillä lapsilla olisi hääjuhlassamme mukavaa ja että heille olisi riittävästi ajanvietettä niin, että heidän vanhempansakin ehtisivät nauttia juhlasta.

Eri-ikäisten lasten ajanvietteen suunnitteleminen tuntui kuitenkin hankalalta. Meillä on itsellämme kaksi pientä lasta, mutta useimpien häävieraittemme lapset ovat meidän lapsiamme isompia, eikä meillä ole erityisen hyvää käsitystä siitä, mitä isommat lapset juhlissa kaipaisivat. Onneksi saimme tähän apua supersympaattiselta kotimaiselta pienyritykseltä Lasten juhlilta, joka keskittyy nimenomaisesti häävieraslasten ajanvietteeseen. Heidän tarjoamissaan palveluissa on otettu huomioon kaikki lasten ikäryhmät, eikä meidän tarvitse käyttää aikaa sen selvittämiseen, minkälainen puuhakirja tai leikki on viisivuotiaalle liian vaikea tai kymmenvuotiaalle liian lapsellinen. Heidän avullaan pystymme lisäksi ottamaan huomioon sen, että 45 lapsen joukkoon mahtuu monenlaisia temperamentteja: yksi ujostelee ja haluaa pysyä vanhempiensa lähellä, toinen taas kaipaa liikettä ja seikkailuja, kolmannelle tärkeintä on muiden lasten seura.

 

Tällaista lasten ajanvietettä meidän häihimme on tulossa:

 

1. Puuhapaketit istumapaikoille

Kunkin lapsen istumapaikalle tulee hänen ikätasonsa mukainen puuhapaketti, jossa on hääaiheisia tehtäviä ja värikynät. Tämä ajanviete ilahduttanee erityisesti seurueen ujoimpia ja rauhallisimpia lapsia sekä niitä vanhempia, jotka toivovat lapsensa viihtyvän ainakin osan ajasta pöydässä aikuisten seurassa.

Koska vältämme käytännön syistä kaikkea hääaskarteluun viittaavaa, meille on helpotus, että saamme Lasten juhlilta käyttövalmiit tehtäväpaketit värikynineen ja kirjoitusalustoineen. Omatoimisemmille hääpareille Lasten juhlat tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuden ostaa pelkät tehtävät pdf-tiedostona ja rakentaa niiden ympärille juuri omaan kattaukseen sopivat paikkapaketit. Netistä itse etsittyihin tehtäviin verrattuna tämä vaihtoehto on mielestäni parempi monestakin syystä: tehtävät ovat paitsi hääteemaisia myös suomenkielisiä, ne on ryhmitelty selkeästi eri ikätasoille, niiden tekijänoikeudet ovat varmasti kunnossa ja ostoksella voi tukea kotimaista pienyrittäjää. Itse pidän tekijänoikeuksien kunnioittamista hyvin tärkeänä, sillä teen itsekin aineetonta työtä, jonka ansaintalogiikka perustuu siihen, ettei tuotoksiani kopioida ilman lupaa ja levitetä ilmaiseksi eteenpäin. Myös kotimaisten yrittäjien tukeminen tuntuu ihan erityisen tärkeältä nyt korona-aikana, kun moni hyvää mieltä tuottava yritys taistelee olemassaolostaan ja vaarana on, että ne menevät konkurssiin ja koronan jälkeinen maailma on paljon ilottomampi paikka.

 

Puuhapaketti lapsen istumapaikalle hääjuhlaan

 

2. Leikkihuone

Juhlapaikkamme Hangon Casino on todella tilava, ja sinne on helppo järjestää lapsivieraille leikkihuone tai jopa kaksi. Leikkihuone toivottavasti vähentää hälinää pääjuhlasalissa, kun vilkkaampien lasten ei tarvitse juosta siellä pöytien välissä ympyrää, vaan he voivat leikkiä riehakkaammat leikkinsä eri huoneessa syrjemmällä.

Pelkkä tyhjä huone ei kuitenkaan vielä useimpia lapsia houkuttele. Muunnamme tilan leikkihuoneeksi Lasten juhlien huonepaketilla, joka sisältää eri-ikäisille sopivia kirjoja, leluja ja askartelutarvikkeita. Tämä on meille kiireisille huomattavasti helpompaa kuin alkaa itse suunnitella leikkihuoneen aktiviteetteja ja haalia sopivia tavaroita kirpputoreilta tai alennusmyynneistä – ja nähdä häiden jälkeen lisää vaivaa tavaroista eroon pääsemiseksi. Lisäksi laadukkaiden ja kestävien leikkihuonetavaroiden vuokraaminen on ekologisempi vaihtoehto.

Harkinnassa on myös kaksi erillistä leikkihuonetta eri-ikäisille. Tällöin isommat lapset voisivat riehua yläkerrassa, eikä heidän leikkiensä meteli todennäköisesti juurikaan kantautuisi pääsaliin, kun taas pienille olisi oma leikkipaikkansa pääsalin vieressä, jotta he voivat pysyä vanhempiensa lähettyvillä.

 

Lasten leikkihuone häihin - vuokrattava tavarapaketti lasten leikkihuoneeseen

 

3. Lastenohjaaja

Meille oli alusta alkaen selvää, että emme pyytäisi ketään häävieraistamme vetämään lapsille ohjelmaa. Monikymmenpäisen lapsilauman viihdyttäminen on iso urakka, ja haluamme vieraiden voivan keskittyä juhlimiseen. Juhlamme sujuisivat kuitenkin varmasti paremmin, jos joku olisi vastuussa lasten viihdyttämisestä, ja siksi aloimme jo varhain selvitellä, kenet voisimme palkata lapsia kaitsemaan.

Lastenohjaajan löytäminen Hangosta osoittautui kuitenkin hieman hankalaksi, kun emme juurikaan tunne paikallisia ihmisiä, eivätkä nettihautkaan tuottaneet toivottua tulosta. Lopulta päädyimme tilaamaan myös kaksi lastenohjaajaa Lasten juhlien kautta. Näin saamme kaikki lasten viihdyttämiseen liittyvät palvelut helposti samasta yrityksestä ja ohjaajilla on jo valmiiksi mietittynä, minkälaisiin leikkeihin ja askarteluihin leikkihuoneen tavarat soveltuvat.

 

On suuri helpotus, että lasten viihdyttämiseen liittyvät isot kysymykset ratkesivat lopulta näin helposti. Lisäksi juhliimme on suunnitteilla niin lapsille kuin aikuisillekin suunnattua ohjelmaa, josta kerron myöhemmin erikseen. Olen varma, että näistä aineksista syntyy ikimuistoinen ja ihana juhla kaikenikäisille vieraillemme – ja tietysti meille itsellemme.

 

Yläkuva: Adobe Stock
Keskikuva: Yksi lasten juhlien paikkapaketeista. Anna Laine/Lasten juhlat.
Alakuva: Yksi lasten juhlien huonepaketeista, jotka sisältävät leikkihuoneeseen tarvittavia tavaroita. Anna Laine/Lasten juhlat.

Ei kommentteja

Vastaa