Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Tasan kuukausi häihin

Tasan kuukausi häihin

Voisi kai vihdoin myöntää, että tässä alkaa lievästi jännittämään. En viime yönä nukkunut kovinkaan hyvin ja valvoin häät mielessäni aivan luvattoman myöhään. Meidän h-hetkeen on tänään tasan kuukausi. Tasan kolmekymmentä (30?!) päivää. Vastahan mä naureskelin kaasoilleni, että viiden kuukauden päästä varmaan kuumottelee. Vastahan me mietittiin, mikä elokuinen lauantai vuonna 2017 olisi paras päivä juuri meille. Siitä on nyt jokseenkin kaksi vuotta aikaa.

Häiden järjestäminen on asia, josta on ihana ottaa kaikki irti, mutta jota en näillä näppäimin halua enää koskaan kokea. Olen viimeiset kaksi kuukautta ajatellut, että haluan sen hääpäivän jo tänne, voi kun se olisi jo! Hääsuunnitteluun kuuluu tietynlainen vetkuttelu eikä asioita voi mitenkään hoitaa täysin valmiiksi esimerkiksi kahta kuukautta ennen hääpäivää. Tämä ei oikein sovi mulle, koska oon vähän sellainen “tännekaikkihetinyt”-tyyppinen ihminen. Tämä taival on kasvattanut meitä molempia ja opettanutkin jonkun verran; noin 23 kuukauden kokemuksella uskallankin nyt jakaa muutaman matkan varrella oppimani asian.

Ole ajoissa, mutta älä liian ajoissa

Mikäli tähtää suosittuun palveluntarjoajaan tai jos juhlapäivä tulee olemaan yksi vuoden kiireisimmistä (esimerkiksi muutaman viikon takainen 1.7.17), on hyvä aloittaa tarjouspyyntörumba ajoissa. Lähtökohtaisesti kannattaa kuitenkin jättää yksityiskohtia avonaiseksi ja tehdä ennemmin alustavia varauksia ehdottoman lukkoon lyömisen sijasta. On myös hyvä varautua siihen, että kolmea vuotta ennen häitä ei ole ihan hirveästi tehtävissä. Meidän kahteen suunnitteluvuoteen on mahtunut ihan liian monta taantumaa ja turhautumista, kun joitain asioita ei ole voitu hoitaa. Joissain kunnissa ei esimerkiksi voi varata kirkkoa ennen kuin vasta vuotta ennen häitä, tietyt palveluntarjoajat eivät ota tilauksia vastaan kuin ehkä vasta saman kesän aikana ja sitä loputonta ”no siihen on vielä niin paljon aikaa” -päivittelyä saa kuulla sukulaisilta ihan kyllästymiseen saakka. Omista mielenmuutoksista ja trendien vaihtumisesta nyt puhumattakaan.

Yo do you!

Älkää verratko suunnitelmianne muiden suunnitelmiin. Mä olen koko ikäni ollut kova vertailemaan itseäni muihin, on kyseessä ollut asia mikä hyvänsä. Häiden suhteen olen kuitenkin onnistunut pitämään yhdessä sulhasen kanssa kiinni siitä, että me ollaan rakentamassa meidän häitä ja niistä tulee meidän näköiset juhlat. Sillä ei ole mitään merkitystä, pitääkö joku haukiputaalainen pariskunta sukkanauhan helman alta penkomista mauttomana tai joku heinolalainen pariskunta alkoholittomia häitä lähtökohtaisesti epäonnistuneina. Vinkit ja ulkoiset näkökulmat voivat olla hyödyksi jossain määrin, mutta ei ole muiden tehtävä määrittää teidän unelmapäivänne kulkua.
Tänä kultaisena someaikana erityisesti Facebookin hääryhmissä tulee yhteentörmäyksiä vähän väliä ja niiden lukeminen voi olla osaltaan myös viihdyttävää, mutta on hyvä muistaa, että maailmassa on yhtä monenlaisia hääjuhlia kuin on morsiusparejakin.

Polttaritkin on vain kerran elämässä

Nauti polttareistasi, mikäli olet sellaisia toivonut ja ne sinulle järjestetään. Mulle tuli suru puseroon omieni jälkeen, kun ymmärsin, ettei toisia enää tule. Ne oli siinä, 36 aivan valtavan ihanaa tuntia aivan valtavan ihanien ihmisten seurassa. Hääpäivä on teidän päivä, mutta polttaripäivänä on ihan sallittua keskittyä hetkeksi vain ja ainoastaan itseensä. Nauti rakkaidesi seurasta, pidä hauskaa ja irrottele vielä ihan vähän!

Tee yhdessä

Vaikka olisit millainen kontrollifriikki tahansa (c’est moí), yritä löysätä. Edes vähän. Jaa vastuuta kaasoille ja bestmaneille, he ovat lähimpiä ihmisiäsi syystä. Heidän tulisi olla ne ihmiset, jotka antavat teidän nauttia hääpäivästänne ilman stressiä siitä, mitä kulissien takana tapahtuu – morsian ei nyt vaan kuulu sinne juhlapaikan keittiöön, vaikka miten mieli tekisi! Yhdessä tehdessä syntyy myös yhteisiä muistoja, oli kyseessä sitten morsiuspuvun sovitus tai kutsujen askartelutalkoot.
Mä olen moneen otteeseen herkistynyt siitä, miten täysillä meidän kaasot ja bestmanit ovat olleet mukana suunnittelussa. Välillä on vähän hiljasempia hetkiä, tietysti, eikä me olla järkätty mitään yhteisiä askarteluiltojakaan, mutta palavereja on pidetty ja tehtäviä jaettu sekä otettu vastaan. Meidän häiden ohjelma on tyystin tämän kymmenpäisen joukon sekä seremoniamestarin käsissä eikä meitä – kumma kyllä – hermostuta se yhtään.

Sano suoraan

… ja rohkene kysyä! Palveluntarjoajat ovat vain ja ainoastaan teitä varten, he tekevät työtään teille, eikä heidän kuulu pahastua, jos ne ensimmäiset ideat ja ehdotukset eivät kohtaa omienne kanssa. Jos koekampaus ei olekaan ihan sitä, mitä ajattelit, kerro se kampaajalle heti. Jos ette tule papin kanssa toimeen, teillä on oikeus pyytää tehtävään toista pappia. Visuaalisuuteen keskittyvät palveluntarjoajat ovat poikkeuksetta ilahtuneet, jos olen mennyt paikalle konkreettisten paperikuvien kanssa.
Lähesty tarjouspyynnöin useampia tahoja ja kartoita vaihtoehtoja, kilpailuta. Asiakas ei mielestäni ole aina oikeassa, mutta häitä suunnitellessa on ihan ok vaatia (tolkun ja budjetin rajoissa) sitä parasta mahdollista. Et välttämättä saa pioneja morsiuskimppuusi syyskuussa, mutta samankaltaisia vaihtoehtoja niille on silti olemassa ja floristi kertoo niistä sinulle mielellään.

Keskustele sen kaikista rakkaimman kanssa

J kertoi vasta hetki sitten ensimmäisen kerran, että häntä jännittää. Tänä aamuna tuijotimme hetken toisiamme kauhistuneet ilmeet kasvoillamme, kun totesin, että häihin on tänään tasan kuukausi. Käykää kaikessa rauhassa läpi niin sielun asioita kuin juridisiakin seikkoja. Avioliitto on nykyisin ”vain pala paperia”, mutta sillä on silti jonkin verran merkitystä tulevaisuutenne suhteen. Pohtikaa, onko avioehto tarpeen, mikä muuttuu konkreettisesti ja millaisia fiiliksiä teillä häiden sekä yhteisen tulevaisuuden suhteen on. Kukaan muu ei sun kanssa siitä voi keskustella.

♥♥♥

Kokonaisuudessaan voin vain sanoa, että nauttikaa suunnitteluajasta. Se on yllättävän pian ohi, vaikka sen aloittaisikin kolme vuotta etukäteen.

2 Kommenttia
  • Essi
    elokuu 3, 2017 at 10:31 am

    Joko alkaa puntit tutisemaan? Mitä on vielä to do -listalla?

Jätä vastaus