Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Kumman suvun luona vietetään joulu?

Kumman suvun luona vietetään joulu?

Jouluun on vielä tovi aikaa, mutta varmasti monessa kodissa aloitetaan viimeistään nyt keskustelut siitä, kumman suvun tai perheen luona juhlaa vietetään. Henkilökohtaisesti pidän joulusta todella paljon. Minusta on kaunista kun kaikkialle viritellään valoja, pääsee juomaan glögiä ja kaupoissa soivat joululaulut. Tähän vuodenaikaan mahtuu paljon myös ikäviä piirteitä, joista yksi on stressi.  Mielestäni joulussa on kyse rauhoittumisesta. Toki on ihanaa nähdä sukulaisia, mutta usein ikävä kyllä, tähän kaikkeen liittyy myös kiire ja paineet.

joulunvietto

Me vietämme joulunpyhät Samulin kanssa kahdestaan täällä kotona. Näin olemme tehneet myös kolme edellistä joulua. Syy tähän on yksinkertainen, olen ollut tähän asti melkein joka ikisenä jouluna töissä. Aluksi tuntui kieltämättä hieman oudolta olla erossa perheestä jouluna, mutta nyt siihen alkaa jo tottua ja meille on alkanut muotoutua myös omia perinteitä. Aattona käymme yleensä kauppahallissa ostoksilla, päivällä kirkossa ja saunassa, illalla kokkaamme juhlaillallisen ja avaamme lahjat. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että saamme levätä. Varsinaista joululomaa meillä ei ole, joten muutama ylimääräinen vapaapäivä tekee todella hyvää.

En muista olemmeko koskaan varsinaisesti riidelleet siitä, missä joulun vietämme. Aluksi meille tuli lähinnä kinasteluja siitä, mitä ruokia kokkaamme jouluksi, sillä molemmilla oli niitä omia suosikkeja. Tulevaisuudessa uskon, että tulemme viettämään jouluja myös jommankumman perheen luona. Tiedän perheitä ja pariskuntia, joille joulu on yhtä matkaamista. Pitää käydä siellä ja tuolla, joten oikeastaan koko joulu menee autossa istuessa. Ei kuulosta kauhean rentouttavalta.

joulunvietto

Minusta on toisaalta ihan ok, että aikuinen pariskunta viettää joulun silloin tällöin ihan kahdestaan. Pyhät aiheuttavat monelle niin isoja paineita, että se oma tahto ja halu jää perinteiden jalkoihin. Joulun viettoa saa rohkeasti haastaa ja siitä saa ja pitää tehdä omanlaisensa. Joku haluaa viettää sitä täällä kotimaassa perheen kesken ja joku lämpimässä reissaten ihan yksin – kaikki tavat ovat sallittuja.

 

Riidelläänkö teillä joulunvietosta?

Ei kommentteja

Jätä vastaus