Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Kuka häät oikein järjestää?

Kuka häät oikein järjestää?

11853954_10153579806619529_538734526_n

Kirjoitan tätä postausta mökkilaiturilta. Laineet liplattavat ja aurinko paistaa. Tässä ihanaa kesäpäivää fiilistellessäni tuli mieleen, että ensi vuonna tähän samaan aikaan ei todellakaan ole juuri mahdollisuutta vetää lonkkaa, sillä aika kuluu epäilemättä hääjärjestelyiden merkeissä. Itseasiassa (tätä kirjoittaessani huomenna) torstaina 6.8. häihin on aikaa päivälleen vuosi.

11853884_10153579811799529_639099037_n

Vaikka aikaa on vielä runsaasti, olemme Samulin kanssa tehneet jo alustavaa työnjakoa. Minä esimerkiksi otan vastuulleni koristelut, Samuli vuorostaan hoitaa musiikkipuolen. Häät ovat totta kai meidän molempien juhla ja tasa-arvoisesti päätämme molemmat asioista, mutta tietenkin vastuualueet on hyvä jakaa myös omien kiinnostuksien kautta.

Olen lueskellut netin keskustelupalstoja ja Facebookin hääryhmiä, joissa monet tulevat morsiamet tuntuvat harmittelevat sitä, että heidän sulhasiaan ei häät tunnu kiinnostavan laisinkaan. Ymmärrän kyllä sen, että useille häät ovat juhla ja merkkipaalu, jota on suunniteltu pikkutytöstä lähtien, joten moni haluaakin ottaa ohjat omiin kätösiin. Kukin tyylillään, totta kai, mutta itse ajattelen että tuntuisi oudolta jos sulhasen vastaus kaikkeen hääjärjestelyihin liittyen olisi ”ihan sama”.

Jos millään häihin liittyvällä seikalla ei ole toiselle osapuolelle mitään väliä, voisi miettiä, että ehkäpä pitää istua alas ja pohtia mitä häät kummallekin merkitsee. Voihan tilanne olla myös se, että morsian pitää niin hanakasti kiinni omista mielipiteistään, ettei edes huomaa jos sulhanen yrittää ehdottaa jotain. Tässäkin tilanteessa uskon keskustelun voimaan.

11830322_10153579806099529_686884441_n

Häiden suunnittelu on kuitenkin yhteinen projekti, joka on myös hieno mahdollisuus oppia omasta kumppanistaan jotain uutta. Voin kuvitella, että tulevan vuoden aikana järjestelyiden tiimoilta hermoja koetellaan, mutta uskon myös, että meillä tulee olemaan varmasti myös todella hauskaa suunnitelun tiimoilta. Välillä tulee sellainen fiilis, että en malttaisi enää odottaa yhtä vuotta ja välillä vuorostaan huokaisen helpotuksesta: ”huh, onneksi häihin on vielä vuosi aikaa!”

 

Olisi hauska kuulla kommentteja, miten teillä hääjärjestelyiden työnjako on hoidettu?

 

Ps. Näin pari yötä sitten ensimmäisen painajaisen häihin liittyen. Unessa olin vastuuttanut Samulin hommaamaan minulle häämekon. Vihkiminen oli jo starttaamassa kun Samppa kiikutti eteeni kirkkaan punaisen häämekon, joka oli kunnon kasarityyliin röyhelöinen ja puhvihihainen! Parempaa ei mies ollut kuulemma löytänyt! Huh!

 

4 Kommenttia
 • Nea
  elokuu 5, 2015 at 4:44 pm

  Kauhean kuuloinen painajainen 😀 ! Meillä tuntuu välillä siltä että helpompi tehä kaikki ite kun miehelle on kaikki yksityiskohdat “turhia”!

  • admin
   elokuu 6, 2015 at 10:00 am

   Moikka Nea! Ymmärrän täysin tuon fiiliksen 😀 Yksityskohtien tärkeyden huomaa oikeastaan vasta sitten pääpäivänä :D!Milloin teillä muuten häitä juhlitaan? -Petra

 • Melissa
  elokuu 6, 2015 at 9:01 am

  Onneksi se oli vaan painajainen ja niitäkään ei välttämättä tule kovin montaa. Meillä oli silleen et kaikesta keskusteltiin aina yhdessä. Esim. vaikka musiikki. Kerroimme ensin omat ajatuksemme asiasta kylmiltään ja sitten joko yhdessä tai erikseen etseimme mieluisenlaista ja sen jälkeen vertailimme top 5 ja teimme yhdessä päätöksen. Kaikki meni oikein rauhallisesti ja mukavasti. Kumma kyllä, painokkain puheenvuoro taisi olla mieheni puolelta se, mitä häämarssia hän ehdottomasti ei halua! Osaa ne joskus yllättääkin. 😀

  • admin
   elokuu 6, 2015 at 10:04 am

   Moikka Melissa! Tuo kuulostaa hyvältä systeemiltä! Taitaa kaikilla olla niitä ehdottomia juttuja mitä ei halua tai mitä ehdottomasti haluaa. Mä veikkaan että meilläkin sulhanen on aika tarkka häämarssista / musiikista! Mutta tämä on mun mielestä vaan hyvä juttu 😀 ! -Petra

Jätä vastaus