Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Sääret sileiksi – sokerointi

Sääret sileiksi – sokerointi

*Postaus tehty yhteistyössä Kauneushoitola Hillan kanssa.

Olen viime aikoina tehnyt todella paljon juttuja elämäni ensimmäistä kertaa. Yksi näistä asioista toteutui tällä viikolla, ja se ei ehkä ollut se kaikista leppoisin. Tarkoitan nimittäin sokerointia. Ja kyllä! Minä kohta 30-vuotias nainen, en ole ennen tätä koskaan käynyt sokeroinnissa! En ole myöskään kokenut mitään muuta karvapoistoa kuin perinteisen giletellä höyläämisen.

Kerroin aiemmin, että piipahdin kasvohoidossa kauneushoitola Hillassa ja silloin sovittiin myös aika elämäni ensimmäiseen sokerointiin. Aloitettiin helposta eli bikinialueelle emme vielä menneet (tämäkin on kuulema luvassa jaiks!), vaan sokeroimme sääret. Jotta karvojen poistaminen olisi mahdollisimman tehokasta, piti minun hieman kasvatella säärikarvojani muutaman viikon ajan. Kasvattelu ei muuten ollut niin hankalaa kuin olin kuvitellut, vaan alku kutinan jälkeen säärikarvoja tuskin tunsi. Näkyivät ne kyllä, joten kuumien päivien aikaan tyydyin silti kulkemaan pitkissä housuissa 🙂 Samulia karvat eivät kuulema häirinneet, hän ei muka edes nähnyt niitä (ihanaa itsepetosta :D).

Sokeroinnissa karvojen lisäksi saadaan poistettua kuollut ihosolukko. Sokerointi ei siis revi ihoa vaan poistaa siitä pinnalta sen karheuden. Tuloksena on terve, karvaton ja todella pehmeä iho. Eli se miten sokerointi eroaa vahauksesta on juuri tuo, eli vahauksessa mukana repiää hieman myös sitä ihoa, sokerointi on hellä varaisempaa. Nyt joku miettii ihan varmasti, että noh sattuuko se? Riippuu ihan kipukynnyksestä. Pakko sanoa, että sääret eivät varmasti olleet siitä pahimmasta päästä. Kipu tuntui toki hetken kun karvat lähtivät irti, mutta se ei tuntunut sietämättömältä. Näin ensikertalaisena jännitin, joten jalkani nykivät hassuisti aina kun herkimmästä paikasta vetäistiin. Osat kohdat jaloissa eivät taas tuntuneet oikeastaan ollenkaan pahalta. Sokeroinnissa karva poistetaan karvojen kasvusuuntaan, näin karvat eivät katkeile ja iho pysyy sileämpänä pidempään.

Sokerointi käynnissä

Sokerointi käynnissä

Mikäli haluaa karvattomat sääret tai vaikkapa kainalot hääjuhlaan, kannattaa sokerointi aloittaa jo hyvissä ajoin, mielellään jo useita kuukausia ennen hääpäivää. Toki myöhemminkin ehtii, mutta mitä useammin ihon sokeroi, sitä hennoimpana karvat kasvavat takaisin. Eli pidemmän päälle sokeroinnista on hyötyä, mikäli haluaa ennen pitkää karvattoman ihon. Pakko toki todeta, että ihokarvojen kasvu on meillä jokaisella hyvin yksillöllistä. Kun toinen voi poistaa epämieluisia ihokarvoja kerran kuussa, joutuu toineen tekemään sen kerran viikossa. Iso hyöty siitä, että ulkoistat karvanpoiston kosmetologille on siinä, että hän havaitsee epämielusat karvat myös hankalissa paikoissa joihin ei itse ylety (kuulostipa hassulta). Vaikka toimenpiteeseen kuului hieman kipua, hoiti Hillan Minna homman upeasti ja hellävaroen. Aika meni todella rattoisasti rupatellen. Kuten aiemmin mainitsinkin Hillan ilmapiiristä, oli jälleen kuin olisin mennyt hyvän ystävän luo hoitoon.

Ah! homma paketissa. Sääret silkkisen sileät!

Ah! homma paketissa. Sääret silkkisen sileät!

Hillan kosmetologi Minna mainitsi muutaman todella hyvä pointin liittyen sokerointiin, eli ota ainakin nämä huomioon:

  • Toimenpide olisi hyvä suorittaa 2-3 kertaa ennen juhlapäivää
  • Viimeinen kerta kannattaa sijoittaa häävikkolle
  • Muista myös kasvojen karvojen sokerointi (viikset veke!)
  • Bikinialuetta sokeroitaessa iho kannattaa puuduttaa ennen toimenpidettä. Tämä hoituu helposti apteekista saatavalla puuduttavalla voiteella.
  • Kosteuta ja kuori iho, joittevat karvat kasva sisäänpäin.

Mikäli innostuit lisää tietoa sokeroinnista sekä muista Hillan hoidoista löydät täältä.

2 Kommentit

Vastaa