Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Juhlapaikan valaistus

Juhlapaikan valaistus

Häitämme juhlitaan elokuun lopulla ja jälkikäteen ajateltuna the day ei olisi voinut sijoittua yhtään sen paremmin. Toki samalle päivälle osuu kaikkea huisin mahtavaa, kuten esimerkiksi Vain Elämää -konsertti ja Blockfestit. Ehkä asia paikkaantuu joskus myöhemmässä tai seuraavassa elämässä. Mikä tuossa päivässä sitten on niin mahtavaa? No valaistus tietenkin! Elokuun loppupuoliskolla illat hämärtyvät jo oikein kivasti ja meillä on kaikki loogiset syyt polttaa kynttilöitä sekä järjestää tunnelmavalaistusta juhlapaikalle. Mä rakastan jouluvaloja ja sulhanen kynttilöitä, joten tämähän on totaalinen win-win situation.

Meidän juhlapaikkana toimii 100-vuotias nuorisoseurantalo lähellä Hollolan länsirajaa ja miljöö on suorastaan kyllästetty suomalaisella peltomaisemalla. Tiedän, että kun nyt Suomessa ollaan, on sateen riski äärimmäisen suuri, mutta haavekuvissani nään punaisen ja keltaisen eri sävyissä leiskuvan taivaan sekä puintia odottelevat kumpuilevat pellot. Vanha tunnelmallinen hirsirakennus elokuun hiipuvassa illassa. Siis vitsit, miten siistiä! Mutta koska luontoäitiin ei käy luottaminen, ollaan me suunniteltu paikalle myös keinotekoista tunnelmavalaistusta, jonka toteutuksessa apuun riensi lahtelainen Paulan Juhlapalvelu*.

Sen lisäksi, että ruokapöydät kyllästetään erilaisilla lasituikuilla sekä matalilla messinkisillä (tai messinkijäljitteisillä) kynttilänjaloilla, koristellaan juhlasali ja pihapiiri erilaisilla valoköynnöksillä. Juhlasalin mitäänsanomaton lautakatto peitetään hallaharsolla ja sekaan viritetään salin poikki halkovia “hehkulamppuketjuja”, jotka Paula* on meille mitä ystävällisimmin lupautunut lainaamaan. Talon pihassa pönöttävä lipputanko saa valoverhon yllensä ja viereistä kuusikkoa hyödynnetään myös valojen paikoilleen asennuksessa. Löysin syksyllä Kärkkäiseltä valoketjuja, joissa on yhteenliittämismahdollisuus eikä sen ansiosta edes 30-metrinen valoketju tarvitse virtalähteekseen kuin yhden muuntimen ja pistorasian. Tietysti ketjun pituutta voi jatkaa niin pitkäksi kuin ikinä mahdollista, mutta me uskotaan tuon kolmenkymmenen metrin riittävän vallan mainiosti lipputankovalojen rinnalla.

Valaistuksen suunnittelu

Mitä juhlapaikan valaistusta suunnittelessa sitten kannattaa ottaa huomioon, niin ehdottomasti vuodenaika ja sijainti. Yöttömän yön aikaan Napapiirin tuntumassa juhliessani ottaisin henkilökohtaisesti kaiken irti laskemattomasta auringosta, enkä välttämättä keskittyisi koristelussa siihen tunnelmavalaistukseen samalla tavalla kuin nyt loppukesän häitä järjestäessäni. Siitä huolimatta erilaiset kynttilä- ja lyhtyratkaisut ovat kuitenkin äärimmäisen hyvä koristevaihtoehto ympäri vuoden, enkä nää, miksei niitä voisi käyttää ihan samalla tavalla juhannushäissä kuin loppusyksystäkin vietettävässä seremoniassa. Sähkövaloja ehkä miettisin toisen kerran, sillä onhan siinä aina se energiakysymyskin olemassa. Mikäli juhlapaikka on sellaisenaan hämyinen jopa keskellä kesää, en keskittyisi syvälle juurtuneisiin ajatuksiin siitä, millainen valaistus juhlasalissa jonkun muun mielestä pitäisi muka olla ihan vain, koska on kesäkuu.
Talvella sääolosuhteet voivat olla hyvin ratkaisevat ja suurten nietosten keskellä juhliessa voi yrittää hyödyntää lumesta heijastuvaa valoa tai ottaa inspiraation kirpsakan pakkasyön tähtitavaasta. Kunhan vieraat nyt näkevät syödä eivätkä tökkää itseään tai naapuria haarukalla silmään. Säätilanteen vaikuttaessa uhkaavalta, voi onnistunut tunnelmavalaistus hyvinkin koitua fiiliksenpelastajaksi.

Ota valokuvaaja huomioon!

Meidän pohdinnoissa tunnelmavalaistus näyttelee suurta roolia myös valokuvien osalta. Olen bokeh-addikti ja taitavasti hyödynnetty syväterävyys on mulle valokuvissa sitä kaikista makeinta mahdollista hunajaa. Tiedän meidän valokuvaajankin siitä nauttivan. Erilaisilla koristevaloilla ja valokokonaisuuksilla voi saada jännittäviä taustavaihtoehtoja potretti- ja ryhmäkuville, eikä valaistuksen tarvitse välttämättä olla lähtöisin hehkulampusta tai jouluvaloista. Pelkät lyhdyt tai vaikka tähtisädetikut voivat tuoda kuvaan sitä jotain.
Koska mä olen itse kasvanut kameran kylkeen kiinni kymmenisen vuotta sitten, on meidän juhlapaikan valaistuksen ja sen suunnittelun keskiössä ollut jatkuvalla syötöllä nimenomaan valokuvaus ja omat kokemukset siitä, millainen valaistus toimii valokuvissa tai niiden taustalla. Taitava valokuvaaja onnistuu kahlitsemaan kohteensa muistikortille vaikka säkkipimeässä, mutta valokuvaajan näkökulmasta suunniteltu valaistus helpottaa valokuville tehtävää jälkipyykkiä ja varmasti lisää onnistuneiden otosten määrää merkittävästi.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Paulan juhlapalvelun kanssa

Kuvat 1, 2, 3, 4, 5, 6

4 Kommenttia
 • Laura
  toukokuu 9, 2017 at 1:31 pm

  Anteeks mutta mun maalaiseen sydämeen sattuu “kylvöä odottavat pellot” elokuussa. :Dd sellaset pellot ei taida olla ihan niin esteettisiä ku puintia odottavat 🙂

  • Elina
   toukokuu 9, 2017 at 5:10 pm

   Haha, olin tulossa kommentoimaan täysin samaa ;D
   Jos teidän häissä on hyvä sää, vaarana on aina, että vieressä puidaan. Viime kesänä ystävän häissä puitiin nimittäin viereistä peltoa juuri onnittelujen aikana… Vähän meinasi pöllytä…

   Hyvältä kuulostaa valosuunnitelmat. Odotan jo innolla näkeväni tunnelmakuvia teidän häistä 🙂

Jätä vastaus