Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / ISO PAHA ALKOHOLI – Häiden juomatarjoilu

ISO PAHA ALKOHOLI – Häiden juomatarjoilu

Alkoholi. Kääks. Simppelistä ja kansainvälisestä kirjoitusasustaan huolimatta kyseessä on monelle morsiamelle melkoinen sanahirviö, vaikka näin blogimaailmassa vuosikaudet surffailleena kyseinen päihdeaine tuntuu ennen häitä olevan ongelma enempi tuntemattomille ja kutsumattomille ihmisille. Oon vältellyt aiheesta kirjoittamista, koska musta tuntuu, etten ihan tosissani osaa ilmaista itseäni tarpeeks hyvin tämän monsterin suhteen.

Mun lähellä ei ole absolutisteja. Mutta aivan yhtä vieras on rapajuopon arki tai kokemus siitä, että läheinen ihminen pistää viinan kaiken edelle. Mun lähellä on kuitenkin aina juotu alkoholia, mutta en koe kasvaneeni kieroon sen takia, ettei sitä piiloteltu kotona. Isä kerää toinen toistaan upeampia likööripulloja ympäri maailmaa, ne on mun lapsuudenkodissa aika messevällä tavalla esillä. Niitä ei kuitenkaan kuulu juoda, ehei. Meillä juodaan vaan mietoja.

Mä kuitenkin ymmärrän. Ymmäalkoholi2rrän niitä morsiuspareja, jotka haluavat jättää alkoholin toisten huoliks ja juhlistaa omaa rakkauttaan limpparilla tai korkeintaan parilla lasilla hyvää ruokaviiniä. En vois olla niin sinisilmänen ja itsekeskeinen, että pitäisin alkoholitarjoilun suhteen vain omaa näkemystäni ainoana ja oikeana. Lähtökohtia, tarinoita ja perheitä on monenlaisia. Alkoholi on traumatisoinut monia, harmittavan usein niitä vierestä katsoneita. Joku ei pidä alkoholin mausta, joku ei nauti humalatilasta, jollekkin seuraavan aamun olotila on jo pelkästään ajatuksena ylitsepääsemättömän pelottava. Sitten on absolutistit, entiset alkoholistit ja ihan vaan ne tavalliset ihmiset, jotka ei nää syytä ottaa alkoholia osaksi omaa päiväänsä. Koska siitähän koko hommassa on kyse; tehdä häistä oman itsensä näköiset juhlat. Miksi siis ottaa sitä viunaa sinne hääjuhlaan, kun sitä ei harrasteta morsiusparin omassa arjessakaan?

Ymmärryksestä huolimatta mä myös luotan, läheisiini nimittäin. Meidän häihin ei tule tuntemattomia. Sinne ei tule ihmisiä, joiden kännikäyttäytymisestä kummallakaan meistä ei olisi hajuakaan. Ei yhtäkään sellaista tyyppiä, josta ei tiedettäis, että voiko sille nyt tarjota alkoholia vai ei. Sen sijaan saadaan vieraiksemme ihmisiä, joista valtaosalle alkoholi on ihan vaan välikäsi kohti hauskanpitoa. En mä sit tiiä, onko sekään ihan tervettä suhtautumista jonkun mielestä, mutta niin kauan kun tiedän uskaltavani ottaa vastuun vieraideni humalakäyttäytymisestä (ja etenkin kun tiedetään se, että he osaavat myös olla itse vastuussa), on kaikki mun mielestä ok. Juhlaan osallistuvat on kuitenkin kaikki sellaisia tyyppejä, joiden kanssa ollaan paljon tekemisissä niin arjessa kuin juhlassakin ja jotka tunnetaan läpikotaisin. Kunkin alkoholista nauttivan vieraan humalatila leveleineen on tullut tutuksi ja totta puhuakseni suuri osa heistä myös vähän tarvitsee sitä rohkaisuhuikkaa rentoutuakseen. Morsian varmaan ensimmäisenä..alkoholi1

Mä en henkilökohtaseti ole mikään äärettömän kova rellestämään, koska kuulun osittain tohon krapulapelkoisten joukkoon, mutta en siltikään oo koskaan kokenut holittomia häitä meidän jutuksi. J sen sijaan osaa olla melkonen loppasuu, mutta on ollut mun kanssa yhtä mieltä siitä, ettei morsiusparin kuulu olla ihan töötissä hääpäivänään. Se päivä kuuluu kuitenkin muistaa paremmin kuin mikään muu.

Alkoholitarjoilun itsessään voi mun mielestä toteuttaa hyvällä maulla ja oleellisena osana juhlapaikan koristelua, kuten näistä tämän postauksen kuvista näkyy. Siihen hyvään makuun tahdon panostaa myös sen takia, että vieraslistalla on lapsia. Vaikka sitä alkoholia tullaan hakemaan nelinumeroisen summan edestä, ei me todellakaan lyödä koko satsia kerralla pöytään sellaisenaan ja rajoittamattomana. Pientä valvontaa aiotaan siis harjoittaa aina siihen saakka, kun jäljellä on enää se ydinporukka. Me myös pyritään siihen, ettei juhlapaikalla pyöri kemujen aikana tai sen jälkeen tyhjiä oluttölkkejä pitkin poikin kuin missäkin teinien suosimassa ryyppäjäispuistossa. Hitonmoista järjestämistä ja sumplimistahan se vaatii. Vähän täytyy nähdä vaivaa. Vaikka se on meidän päivä, niin mitäpä sitä ei oikeesti tekis, että sais oman itsensä lisäksi myös läheisimmille ihmisille aikaan kaikin puolin onnistuneet ja positiivisella tavalla ikimuistoiset juhlat – tälläkin saralla. Ja noh, joku tyystin huumorintajuton voi nyt ottaa tämän vähän väärin, mutta sulhoa ei kuulemma näkyisi lähelläkään tätä hääjuhlaa, jossei tarjolla olisi yhden ainutta olutta.

Ei kommentteja

Jätä vastaus