Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Laatuhuntu vs kiinahuntu

Laatuhuntu vs kiinahuntu

Koska mä harrastan säännöllisen epäsäännöllistä Ebay-shoppailua, oli mun pakko kokeilla sovittaa tämä harrastukseni myös häiden järjestämiseen. Mä olin jo aika pitkään selaillut erilaisia huntu-, sukkanauha- ja hiuskoristevaihtoehtoja Kiinan markkinoilta ennen kuin kesällä uskaltauduin tekemään ensimmäisen tilauksen. Sikäli kun sukkanauha oli siinä vaiheessa vielä vähän vähemmän kriittinen hankinta eikä omasta tukkaviritelmästä ollut vielä silloin harmainta hajua, päädyin tilaamaan hunnun. Sopivanoloinen yksilö tulikin vastaan melko pian, tuotesivulla lähtömaan väitettiin olevan Iso-Britannia ja hintakin oli vaivaiset kuusi euroa. Oliko kyseessä jotain, joka olisi liian hyvää ollakseen totta?

Mä totesin kyseessä olevan just sellainen tapaus, kun muka Briteistä tulevan paketin toimituksessa kestikin toista kuukautta ja sen saavuttua paketin kyljessä ilmoitettiin lähtömaaksi Kiina. Sisältönä jokseenkin karheaa ja halvantuntuista harsoa, jonka reunukset oli koristeltu verrattain päin sitä itseään ommelluin “pitsi”somistein. Naureskelin siinä partaani, otin kuvan hunnusta ja törkkäsin sen makkarin nurkassa olevaan hääkrääsälaatikkoon muiden koristeiden lisäksi.

Viikko sitten kävin näillä näkymin viimeistä kertaa häämessuilla ennen rouvastumista ja päätin jo junassa matkalla kohti Helsinkiä, että tältä reissulta mä vien jotain kotiinkin. Mennään Naimisiin -messuilta koitin hakea sormusta, mutta koska sitä ei löytynyt ja Love Me Do:n kultaseppäständit eivät nekään säväyttäneet, ajattelin keskittyä johonkin muuhun. Olin katsellut Fitting Roomin ständillä pitsihuntuja jo viime syksynä, mutta lähtenyt vielä ilman omaa huntua kotiin. Jälleen löysin itseni samaiselta ständiltä ja koska olin blogimiitin vuoksi liikenteessä suhteellisen hyvissä ajoin heti keskipäivästä, oli Fitting Roomin messupisteen huntutarjonta vielä voimissaan. Lopulta kipitin takaisin bloggaajatiloihin pienen valkoisen paperipussin kanssa, johon nilkkapituinen pitsihuntu oli huolellisesti viikattu. Messutarjouksen ansiosta hunnulle jäi hintaa vaivaiset 54 euroa.

En ollut kaivanut ebaysta tilaamaani kalaverkkoa esiin sen jälkeen, kun sen loppukesästä runttasin sinne krääsälaatikon pohjalle. Nyt oli kuitenkin pakko ottaa se esiin ihan vaan vertailun vuoksi, miten ihan alan liikkeestä ostettu huntu eroaa kiinahunnusta. Ja kyllähän se eroaa. Ensimmäisessä kuvassa voi nähdä ehkä sen kaikista merkittävimmän eroavaisuuden – kyllähän tuo kiinahuntu oli ihan kaunis, kun ei ollut kokemusta muusta (ja sitä katsoi pää vähän kenossa ja silmät sirrillään), mutta kun viereen länttäs Fitting Roomin helmikirjailuilla viimeistellyn kaunistuksen, paljastui karmea totuus itsellekin ihan lopullisesti.

huntu

Ainoa asia, jossa kiinahuntu menee laatuhunnunedelle, taitaa olla pituus. Kuudella eurolla sai kolme metriä huntua kotiovelle toimitettuna siinä missä mun piti jalkautua ja maksaa kymmenkertainen hinta saadakseni vähän laadukkaamman, mutta metrin lyhyemmän hunnun. Ja kenen mielestä tämä sitten on bonus ja kenen mielestä ei, mutta kyllähän tuommonen lirpake toimisi hyvin esimerkiksi trash the dress -tyyppisissä kuvauksissa tai blogikuvien kuvausrekvisiittana.

Muuten liputan kyllä sen puolesta, ettei häitä järjestäessä kannata joka käänteessää juosta sen halvimman vaihtoehdon perässä. Vaikka molemmat hunnut ovat materiaaliltaan vähän jykevämpää ja karheampaa morsiustylliä, laskeutuu Fitting Roomin huntu huomattavasti kauniimmin ja on huomattavasti painavampi kuin kiinahuntu, joka lepattaa tuulessa vaikka oltaisiin ihan sisätiloissa. Kampaan en ota sen suurempaa kantaa, koska Ebaysta löytyy halpoja kammallisiakin huntuja.


Final battle
Pitsireunus: laatuhuntu
Laskeutuvuus: laatuhuntu
Materiaali: laatuhuntu
Pituus: kiinahuntu
Laatuhuntu 3 – Kiinahuntu 1

Ei kommentteja

Jätä vastaus