Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Häiden suunnittelulista –lista ja missä mennään nyt

Häiden suunnittelulista –lista ja missä mennään nyt

Mennään naimisiin -häämessuilla pyöriessä huomasimme, että meillä alkaa olla Samulin kanssa kaikki aika hyvin häitä varten kasassa. Toki vielä muutama hyvin tärkeä yksityiskohta puuttuu. Esimerkiksi etsin vielä ompelijaa joka voisi lyhentää pukuni, eikä meillä vielä ole kutsuja valmiina.

hääsuunnittelulista

Melko olennainen seikka häidemme järjestelyyn liittyen varmistui hetki sitten, nimittäin raha. Rahoitamme häämme lainarahalla. Nyt moni saattaa miettiä, että hullua – yhden päivän velkoja maksella monta vuotta jälkeen päin, mutta rehellisesti sanottuna säästämällä emme olisi koskaan saaneet summaa kokoon. Kaikki maksaa ja jos oikein tarkasti mietitään, elämässä ei voisi tehdä mitään, jos aina miettisi pelkästään sitä miten paljon rahaa mihinkin kuluu. Olemme pankin kanssa tehneet tarkan maksusuunnitelman niin, ettei meidän talous kaadu ja, että maksuaika on kohtuullinen. Lainan ottaminen on yksi keino rahoittaa esimerkiksi auton osto tai vaikkapa häät, jotenkin jos siihen on mahdollisuus miksi siihen ei kannattaisi tarttua.

Tein muutama kuukausi sitten hääsuunnittelulistan, jota olen käyttänyt apuna. Lista helpottaa myös hahmottamaan sitä, mitkä kaikki asiat tulee hoitaa mihinkin aikaan. Häihimme on reilu puoli vuotta ja tältä tilanteemme näyttää nyt:

12-5 kk ennen

Kirkko ja hääpaikka – varattu

Budjetin teko – kesken

Tarjoilupalvelut – varattu

Hääkuvaaja – varattu

Hääbändi – varattu

Hääyö ja häämatka

Morsiuspuku – hommattu

Sulhasen puku – sovitus varattu

Kuljetukset

Kaasot ja bestmanit – pyydetty

Valitse vihkipappi – varattu

Hääkampauksen ja meikin tekijän varaaminen – alustavia kyselyjä tehty

Vieraslistan laatiminen – kesken

 

4-1 kk ennen

Koristeiden suunnittelu ja valmistus

Tanssikurssi

Illan ohjelman suunnittelu yhdessä kaasojen ja bestmanien kanssa

Vihkisormukset

Kutsukorttien suunnittelu ja lähetys

Kukkien suunnittelu yhdessä kukkakaupan kanssa

 

1 kk ennen

Menukortit ja ohjelmalehdet valmiina

Bändin kanssa palaveri

Juhlapaikalla käynti ja kertaus ohjelmasta hovimestarin kanssa

Lopullinen vierasmäärä pitäisi olla selvillä

Istumajärjestyksen laatiminen

Huomenlahjat

Harjoitusmeikki ja kampaus

Mahdolliset koristelutalkoot

Kuulutukset

Palaveri papin kanssa

 

Hääviikolla

Sovita vielä hääpukua

Vihkiseremonian harjoittelu kirkossa

Häävalssin treenausta

Mahdolliset nimenmuutokset tietoon vihkijälle

Rentoutumista!

 

Tilanne näyttää siis ihan hyvältä. Toki peruutuksiin täytyy vielä varautua. Esimerkiksi hääbändiksi saimme yhtyeen, jolle saattaa tulla omia festarikeikkoja, joiden takia he eivät välttämättä pääsekään paikalle. Ollaan heidän kanssaan kuitenkin sovittu, että jos näin käy, he suosittelevat ja hankkivat meille tuuraajan paikalle.

Veikkaan, että stressi kasvaa mitä lähemmäksi häitä tullaan. Olet itse aikamoinen hermoilija ja temperamenttini vuoksi panikoin helposti. Pitää kuitenkin osata ajatella järkevästi. Vaikka häät ovat iso juttu, ei niiden takia voi täysin yöuniaan menettää. Tuoreimmassa Mennään naimisiin -lehden numerossa on muuten todella hyviä vinkkejä siihen, miten häät voi järjestää ilman stressiä, kanttaa ehdottomasti lukaista.

Ei kommentteja

Jätä vastaus