Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Häiden ohjelmarunko

Häiden ohjelmarunko

Pidetään Samulin kanssa kerran viikossa suunnittelupäivä, jonka omistamme täysin häiden järjestelyiden eteenpäin viemiselle. Tällä viikolla se päivä oli eilinen sunnuntai ja tällä kertaa suunnittelimme hieman hääpäivän ohjelmaa. Emme kumpikaan halua mitään tiukkoja aikatauluja itse juhlaan, mutta on ihan hyvä olla olemassa jonkinlainen runko, jonka mukaan ilta sitten etenee.

Ruokailu rytmittää juhlaa automaattisesti, ja siihen kannattaa varata runsaasti aikaa, ettei kenellekään tule kiire. Hassua, että ruoka usein on häiden yksi kalleimmista investoinneista ja silti sen nauttimiseen ei yleensä varata kauheasti aikaa. Muuta ohjelmaa ovat tietenkin puheet, joita meidän juhlassa pidetään hieman ripotellen. Puheiden pitäminen on todella henkilökohtainen juttu. En missään nimessä halua velvoittaa ketään läheisistäni pitämään puhetta, vain koska se on ollut perinne. Puheita saa pitää ja parhaimpia ovat varmasti ne jotka tulevat mieleen spontaanisti. Häät eivät ole mikään tilaisuus, jossa täytyy suorittaa ja jännittää.

Henkilökohtaisesti en ole mikään pelien, leikkien tai yhteistanssien (lukuun ottamatta häävalssia) fani, vaan tykkään enemmän rennosta vapaammasta meiningistä. Koen pelit ja leikit jotenkin vaivaannuttavina. Musiikki on todella tärkeä elementti häissä ja uskon, että sen avulla pystyy luomaan hyvin tunnelmaa, joten ainakin meidän juhlassa musiikilla tulee olemaan iso rooli.

Hääjuhlan aikataulu on hyvä olla selvillä ainakin kaasoilla ja bestmaneilla. Näin he tietävät, milloin mitäkin pitäisi tapahtua, ettei hääparin tarvitse luotsata ohjelmaa eteenpäin. Ohjelman pääkohdat olisi hyvä olla jossakin esillä, että vieraat tietävät, mitä milloinkin tapahtuu. Epätietoisuus voi aiheuttaa vieraissa levotonta tunnelmaa, joten seremoniamestarin kannattaa vinkkailla hyvissä ajoin, mitä pian tapahtuu.

 

Mikäli kuvanmukainen hääohjelma miellyttää voi näitä tilata Etsystä. Kuva: etsy.com/GraceWarrenDesigns

 

Hääohjelman runko

Hääparin valokuvaus (meillä näin päin, koska vihkiminen tapahtuu iltapäivällä)

Vihkiminen

Siirtyminen hääpaikalle (hääpari hengähtää hetken vaikkapa hääautossa)

Onnittelut & kättelyjono & ryhmäkuva

Pöytiin siirtyminen & bestmanin & kaason tervetuliaispuhe

Ruokailu

Ruokailun loppupuolella lisää puheita

Tauko

Hääkakku ja kahvi (puheita lisää)

Sulhasen tai morsiamen (tai molempien) puhe

Bändi aloittaa (ensimmäinen setti) & häävalssi

Mahdollisia pelejä ja leikkejä (muun muassa hääkimpun heitto) & puheita

Bändi jatkaa (toinen setti)

Mahdollinen yöpala & puheita

Bändi jatkaa (kolmas setti)

Jatkoille siirtyminen

 

Vastaa