Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Häävalssi – kumpi vie?

Häävalssi – kumpi vie?

Saimme kihlajaislahjaksi lahjakortin Tanssikoulu Clara Blomqvistille. Käytimme kortin keväällä ja oppitunnin teemana oli totta kai häävalssi, joka osoittautui yllättävän kinkkiseksi oppia. Clara oli aivan huippu opettaja, joten veikkaan, että vika oli oppilaissa. Valssissa on tärkeää, että mies vie ja nainen seuraa askelia rentona. Jotta tanssi olisi kaunista ja sulavaa katseltavaa, naisen tehtävänä on nauttia määrätietoisen miehen johdatuksesta. Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei missään nimessä ole, ainakaan minulle. Tanssinopettaja joutui monta kertaa toteamaan minulle, että älä lähde viemään vaan anna Samulin ottaa ohjat käsiin.

Kuva: Täydenkuunkuva

Kuva: Täydenkuunkuva

Meillä on hyvin tasavertainen parisuhde, sillä kumpikaan ei ole selkeästi ”perheen pää”. Huomaan kuitenkin ajautuvani usein tilanteisiin, joissa totean Samulille, että nyt tehdään näin. En todellakaan koe olevani pomotteleva Justiina, jonka tohvelin alla mies vikisee, mutta mistä se johtuu, että usein lopullisen päätöksen teen minä? Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi pohdiskelut, mitä tekisimme viikonloppuna. Mennäänkö kaupungille vai lenkille luontoon. Nähdäänkö kavereita vai ollaanko ihan vaan kahdestaan. On todella turhauttavaa olla aina se, joka laatii ikään kuin ohjelman yhteisille vapaapäiville. Hoen joskus kyllästymiseen asti, että “voisit sinäkin ottaa ohjat käsiin ja suunnitella meille jotain, etten minä ole aina se, joka sanoo, että lauantaina tehdään sitä ja tätä”.

Kuva: Täydenkuunkuva

Kuva: Täydenkuunkuva

 

 

Olemmekin Samulin kanssa usein pohtineet mistä tämä johtuu. Kaiken taustalla on varmasti luonteidemme erot, minä tykkään suunnitella kaikkea tulevaa ja hän taas haluaa mieluummin elää hetkessä ja mennä fiiliksen mukaan. Ehkäpä vertaukseni valssin tanssimiseen ja tämän hassun ongelman välillä on hieman hoopo ja ontuva, mutta huomaan välillä, että joissain tilanteissa päätään nostaa pieni kontrollifriikki. Esimerkiksi juuri tuolla kyseisellä tanssitunnilla minun oli vaikeaa laskea kaikkea tekemistä toisen varaan. Voisin väittää, että samanlaisen tilanteen tunnistaa moni nainen. Voi olla vaikea luottaa asioita puolison harteille, jos on tottunut hoitamaan ”kaiken” itse.

Peiliin katsominen ja pieni itsetutkiskelu varmasti auttaa. On opeteltava luottamaan siihen, että vaikkei toinen tekisikään asioita samalla tavalla kuin sinä, ei se tarkoita sitä, etteivätkö ne hoituisi. Niinpä, kuten valssia tanssiessakin, välillä on hyvä antautua täysin toisen vietäväksi ja vain nauttia siitä.

4 Kommenttia
 • Sofia
  joulukuu 3, 2015 at 8:30 pm

  Heh, teksti oli suoraan kuin omasta elämästäni! 😀 Tosin me ei olla vielä miehen kanssa tanssikurssista ehditty edes puhua eikä me kyllä perinteitä valssia tanssitakaan, joten sitä suuremmalla syyllä sen häätanssi harjoittelu olisi tärkeää muistaa aloittaa ajoissa! Täytyypä laittaa tämäkin projekti muistiin korvan taakse 🙂

  • admin
   joulukuu 7, 2015 at 8:07 pm

   Moikka Sofia!

   Ihanaa, kiitos kommentistasi <3
   Meidänkin on ollut tarkoitus treenailla myös ihan kahdestaan, mutta ei olla muistettu. Kun käy ammattilaisen opissa, niin ei pääse laiskottelemaan tämän asian suhteen 🙂

   -Petra

 • Summer
  joulukuu 4, 2015 at 8:42 am

  Mä NIIN tiedän mitä sä tarkoitat! Voisin allekirjoittaa kaiken mitä just kirjoitit. Mä oon aatellu, että kunhan saa vaan tarpeeks treeniä sen tanssin kanssa, ja mies itseluottamusta siihen viemiseen, niin eiköhän siinä sitten itsekin uskalla lopulta antautua vietäväksi.. Ehkä 😀

  • admin
   joulukuu 7, 2015 at 8:09 pm

   Moikka!

   Kiitos kommentistasi 🙂 <3 Kyllä se itseluottamus valssiin tulee kunhan askeleet on hallussa ... toivon ainakin! -Petra

Jätä vastaus