Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / HÄÄPÄIVÄ KUVINA 3/3 – Voiko seurantalolla viettää kauniit häät?

HÄÄPÄIVÄ KUVINA 3/3 – Voiko seurantalolla viettää kauniit häät?

“Nuorisoseurantalothan on kauhean rumia.”
“Me ei ainakaan haluta mitään seurantaloa juhlapaikaksi.”
“Osaisitteko vinkata juhlapaikasta Helsingissä/Tampereella/Oulussa/Ivalossa? EI mitään veparia!” 

Vain muutamia hääsuunnittelun varrella kohtaamiani ajatuksia näistä perinteisemmistä suomalaisista juhlapaikoista. Pakkohan se on myöntää, että kyllä minäkin halusin ensin mennä naimisiin rannalla ja juhlia jenkkityyliin hotellin vastaanotossa, enkä pistäisi nytkään pahakseni, jos joku tarjoaisi minulle viktoriaanista kartanoa pilkkahintaan, mutta todellisuudessa matkan varrelle sattui lopulta muuttuja jos toinenkin. Meidän häitä juhlittiin Toivolan nuorisoseurantalossa Hollolassa.

Seurantaloilla, VPK-taloilla ja muilla vastaavilla perinteisillä kokoontumistiloilla on omanlaisensa maine morsiusparien keskuudessa. Tilojen taso kuitenkin vaihtelee aivan valtavasti. Kasarilla täyspaneloitujen loisteputkipommien ja huolella ylläpidettyjen talovanhusten välimaastoon mahtuu vaikka minkälaisia vaihtoehtoja. Olihan meidänkin juhlatilamme eteisessä todella ruma muovimatto, mutta rehellisesti sanottuna olen kiinnittänyt asiaan huomiota vasta jälkikäteen. Talon sinisiksi maalatut vanhat ovet, salin vanhat lankkulattiat ja ympäri taloa toistuvat kauniit tapetit veivät huomioni heti kättelyssä. Mulle syntyi myös selkeä visio siitä, miten tila tultaisiin koristelemaan ja jälkikäteen valokuvaajamme onkin todennut, että kyseessä olivat erittäin “Instagram-ystävälliset” häät.

Vaivaa vastaavanlaisia talovanhuksia laittaessa tarvitsee nähdä, enemmän ja vähemmän. Meidän suurin eforttimme juhlatilaan oli hallaharson ripustaminen kattoon ja sen myötä salista tulikin huomattavasti intiimimpi sekä harmonisempi tila. Ennen ja jälkeen kuvan (vaikkakin ilman pöytäkoristeita) löydät täältä. Rumat kuppipenkit saivat uuden ilmeen simppelien tuolihuppujen avulla ja talon ikää kunnioitettiin vanhoja metallikehyksiä ja -kynttilänjalkoja käyttäen. Loisteputkivalaisimia ei tarvinnut murehtia laisinkaan, sillä Paulan Juhlapalvelusta lainaan saadut pallovalot riittivät valaisemaan koko tilan loppukesän hämärän painaessa päälle. Kaiken kaikkiaan sekä me miehen kanssa että meitä auttamassa ollut sekalainen seurakunta oltiin tavattoman tyytyväisiä lopputulokseen. Aikaa, hikeä ja muutaman tipan vertakin se vaati, mutta vastaukseni otsikon kysymykseen on, että kyllä, kyllä voi.

Hieman yli puolen vuoden mittaisen avioliiton jälkeenkin mä olen erittäin tyytyväinen niin häiden visuaaliseen kuin emotionaaliseenkin puoleen. Mies on aivan ihana, ystävät ovat ihania ja muistot ovat ihania. Vain kunnollisen soittolistan tekemättä jättäminen on jälkikäteen jäänyt vähän harmittamaan (ja se, että häiden jälkeisenä aamuna nukuttiin hotelliaamupalan ohi), mutta kaikki muu osoittautui lopulta tapahtuneen juuri sillä tavalla kuin kahden vuoden mittaisen suunnittelurupeuman aikana oltiin ajateltukin. Päivä oli ikimuistoinen, tunnelmaltaan rento ja sisällöltään tavattoman hauska, vaikkakin olen ollut hyvillä mielin siitäkin, että koko helahoito on vihdoin hoidettu pois alta. Häämatka meiltä jäi tekemättä työkuvioiden vuoksi ja samoista syistä näyttää siltä, ettei Berliini saati New York aukene meille vielä tänäkään kesänä, mutta onneksi edes polttarirevanssi on kavereiden kanssa jo suunnitteilla!

♥♥♥

Tarkoitukseni oli tämän postauksen myötä jättää hyvästit She Said Yesille jo loppuvuodesta, mutta niitä kuuluisia muuttujia kohdattiin silläkin saralla ja viimeisen postauksen tekeminen lopulta venyi ja vanui. Nyt on kuitenkin myös mun vuoro tehdä virallisesti tilaa uusille Mennään Naimisiin -bloggaajille ja toivottaa heille mitä huikeinta suunnittelutaivalta sekä tulevaa hääpäivää. Kokemuksena tämä on antanut mulle tavattoman paljon ja koko meidän bloggaajatiimi on ollut ihan huikea alusta loppuun saakka, joten suuri kiitos sekä heidän että Mennään Naimsiin -toimituksen suuntaan!

Mun tekemisiä voi jatkossa seurata samoissa tutuissa sosiaalisen median kanavissa kuin tähänkin asti, mutta myös pääblogi jatkaa päivittymistään säännöllisen epäsäännölliseen tapaansa. Ihanaa alkanutta kevättä ja tsemppiä kaikille tuleville aviopareille!

 

Kuvat: Joanna Suomalainen Photography

 

2 Kommenttia
  • Tuulia
    maaliskuu 4, 2018 at 2:17 pm

    Millä saitte tuon harson noin hyvin kiinnitettyä? Todella upeaksi saitte kyllä tilan tehtyä ja onnea vielä!! 🙂

Jätä vastaus