Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / HÄÄMEIKKI: Kolme huulipunaa, kolme hintaluokkaa

HÄÄMEIKKI: Kolme huulipunaa, kolme hintaluokkaa

Jos mietitään häitä ja häiden järjestämistä, assosioituu tuo satumainen päivä kerran elämässä -tyyppisten tapahtumien kanssa todella vahvasti. Asiat halutaan tehdä kerralla ja kunnolla, mietitään tarkoin mihin panostetaan ja missä pihistetään. Pohdintalistalle ajautuu usein myös häämeikki ja sitä edeltävän kauneudenhoidon toimenpiteet – mitä tekisin itse, milloin menisin ammattilaisen puheille, mitä tuotteita tarvitsen tai haluan? Muut ovat hyvin pitkälti maku- ja soveltuvuuskysymyksiä, mutta ehdottoman varmaa ihan jokaisen morsiamen (ja miksei sulhasenkin) kohdalla on se, että hääpäivän meikin tulee olla mahdollisimman kestävä. Ei siis juonteisiin karkaavia peitevoiteita tai vesiliukoisia ripsivärejä tänne kiitos, viinilasin reunaan tai sulhasen kaulukseen jäävistä huulipunista puhumattakaan! Mutta voiko edullinen kosmetiikka- tai meikkituote olla kestävä? Tarvitseeko häämeikkiään suunnitellessaan ja huulipunaa valitessa kytätä myös hintalappua – mitä kalliimpi, sen parempi?

Mä olen nyt muutaman viikon ajan testaillut kolmea huulipunaa, joista yksi tulee kruunaamaan oman häämeikkini. Valitsemani sävyt ovat hyvin samankaltaisia ja lopputuloskin on kaikkien kolmen kohdalla enemmän tai vähemmän matta. Valitsin testiin perinteisiä huulipunia nestemäisten sijasta, koska kokemuksesta tiedän nestemäisten huulipunien olevan esimerkiksi uudelleenlevityksen/korjailun suhteen hieman hankalia, eikä häämeikki välttämättä ole just se, jota haluaisi päivän mittaan murehtia. Mainitsen kuitenkin jokaisen kolmen huulipunan yhteydessä kelvollisen nestemäisen vastineen samasta hintaluokasta!

Essence Longlasting Lipstick (2,89€), sävy 07 Natural Beauty

Essence hurmasi suomalaiset meikkifriikit hintalaatusuhteellaan parisen vuotta sitten. Sanonta “Halpaa kuin saippua” on meikkipiireissä muuttunut muotoon “Halpaa kuin Essence”, enkä ihmettele, sillä kalleimmillaan tuotteiden hinnat taitavat kivuta noin viiteen euroon. Longlasting Lipstick -huulipunat ovat koostumukseltaan pehmeitä ja pigmentti on hyvä, mutta edullinen hinta kumoaa jo tuotteen nimessä olevan sanan “longlasting”. Kyseessä on siis huulipuna, jota joutuu lisäilemään jokaisen viinilasillisen jälkeen eikä pysyvyys ole millään muotoa pitkäkestoinen, mutta yhdessä huultenrajauskynän kanssa tuote pysyy huulilla hieman paremmin. Koostumus on siitä ihana, että sallii suhteellisen huolettoman lisäilyn päivän mittaan. Mikäli siis huulipuna ei ole panostuskohteidenne joukossa ja olet valmis näkemään ihan pikkuriikkisen enemmän vaivaa huulipunan hyvältä näyttämisen eteen, on tämä ehdottomasti juuri sulle! Varaudu kuitenkin vierailemaan Essence-hyllyjen välissä useammin kuin kerran – sen oman sävyn löytyminen hyllystä ensimmäisellä kertaa ei ole tässä maassa selviö. Pakkaus on yksinkertainen ja todella muovinen. Samaan hintaluokkaan tipahtavista nestemäisistä huulipunista suosittelen tutustumaan yhdysvaltalaisen Colourpopin Satin Lip -huulipuniin. 

L’Oréal Paris Color Riche Matte Addiction (12,50€), sävy 633 Moka Chic

Valtaosa suomalaisista ostaa edelleen meikkinsä kotimaisista marketeista ja tavarataloista. Niiden helppo saatavuus on ehdottomasti se kaikista suurin plussa, mutta tietyllä tapaa sen markettileiman yleensä rekisteröi heti kättelyssä. Sävyvalikoima on (etenkin pohjameikeissä) keskinkertainen, tuotenimet ovat kokonaisuudessaan nälkävuoden mittaisia ja pakkaukset heppoisia. L’Oréalin Matte Addiction -huulipuna komeilee kuitenkin mun peilipöydän paalupaikalla ja on todiste siitä, että perinteisetkin mainokset löytävät vielä uhrinsa. Viimeistellynoloinen pakkaus tuo tietynlaista luksuksen tuntua tuotteeseen, vaikka kokonaisuudessaan tuote on melko kevyt. Pigmentti Matte Addictionissa on todella hyvä ja tuntuma huulilla mattalupauksesta huolimatta yllättävän miellyttävä. Koostumuksessa on kuitenkin havaittavissa pieni vahamaisuus ja tuotteen tuntee jatkuvasti huulilla, mutta 633 on aivan täydellinen “My lips but better” -sävy ja tuote löytyy sen takia päivittäin käyttämieni huulipunien ylväästä joukosta. Jos et ole kiinnostunut näkemään suurta vaivaa huulipunan hankkimisen suhteen ja pidät huomattavasti mattaisemmasta lopputuloksesta, Matte Addiction on the way to go. Nestemäisiä huulipunista Gerard Cosmeticsin ja NYXin tuotteet hiipivät puolestani oman hintaluokkansa kärkeen.

 

Charlotte Tilbury Matte Revolution (£24), sävy Pillow Talk

Huultenrajauskynien legendan leiman otsaansa saanut sävy on vihdoin tuotu myös huulipunarintamalle. Mietin ja pähkäilin kyseisen huulipunan ostamista todella pitkään, sillä toimituskuluineen hinta hipoi tilaushetkellä 35 euroa. Mä en ole koskaan ennen ostanut yhtä kallista huulipunaa. Saatuani huulipunan hyppysiini ymmärsin kuitenkin, mistä hinta koostuu. Kaunis ruusukultainen hylsy on painava ja laadukkaantuntuinen. Huulipunapuikon erikoinen, neliskanttinen kärki helpottaa osaltani tuotteen levittämistä, sillä omistan omalla tavallaan hankalan suppusuun. Tuntuma huulilla on täysin erilainen kaikkiin koskaan kokeilemiini huulipuniin verrattuna ja punan niskan päälle pääsee vain todella rasvainen mättöhampurilainen tai wingsit. Lopputulosta kuvailisi kai parhaiten “sivistynyt” matta, eikä uuden huulipunakerroksen pyörittely kuluneen päälle luo korppuhuuliefektiä.

Charlotte on yksi suosikkimeikkiartisteistani ja hänen muut tuotteensa tuovat poikkeuksetta arkeen rahtusen luksusta. Mikään ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että mikäli huulipunan mielii kokoelmiinsa hankkia eikä edessä ole matkaa vieraille maille, täytyy tästä lystistä pulittaa aivan hillitön summa. Minä pidän Pillow Talkiani jokaisen pennin arvoisena, kyllä, mutta realistisuuttani ymmärrän kyseessä kuitenkin olevan “vain huulipuna”. Tähän kannattaa nojautua, jos kokee huulipunan tärkeäksi osaksi hääpäivän lookiaan tai jos on kaltaiseni meikkihifistelijä. Tyyriytensä lisäksi koen huulipunan tuoksun epämiellyttävänä. Jos taas mielit uhrata euroja nestemäiseen huulipunaan, suosittelen tsekkaamaan, mitä Anastasia Beverly Hillsillä ja Jouerilla on tarjota! Myös Lancômen mattaiset Juicy Shakerit ovat katsastamisen arvoisia.

Huulipunan hinnalla ei ole väliä. Omilla mieltymyksillä on.

 

Ei kommentteja

Jätä vastaus