Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Budjettivalinta ja unelmien täyttymys – kaksi häämatkaa?

Budjettivalinta ja unelmien täyttymys – kaksi häämatkaa?

Häämatka ei ole ollut meidän kotona se kaikista yleisin häihin liittyvä puheenaihe. Jotenkin ei olla tultu edes ajatelleeksi matkustamista, kun kaikki kokoon kasatut pennit menevät itse juhlien järjestämiseen. Ei välttämättä olla oltu se ihan kaikista tyypillisin morsiuspari, jota maa päällään kantaa ja pääsyy tähän on suurimmilta osin se, että valtaosan järjestelyajasta olemme molemmat olleet päätoimisia opiskelijoita.

Lienee kai sanomattakin selvää, että tämä ihanan kamala elämänvaihe vaikuttaa myös meidän tekemiimme päätöksiin häämatkan suhteen, eikä me olla hyppäämässä heti häitä seuraavana päivänä koneeseen, joka lennättäisi meidät kaukomailla sijaitsevaan hotelliin, jossa asumisesta ollaan maksettu nelinumeroinen summa euroja. Olishan se nastaa, mutta näillä resursseilla on ollut keksittävä jotain huokeampaa.

Meidän kummankin haaveissa on jo pitkään siintänyt Yhdysvallat sekä erityisesti New York, mutta ongelmia on kaksi. Tietysti se talouspuoli on toinen niistä, sillä matka maailman seitsemänneksi kalleimpaan kaupunkiin ei ole mikään läpihuutojuttu, kun hotellihuoneeseen haluaisi vähän muutakin kuin sängyn ja piskuisen minibaarin.

Huomattavasti suurempi vaikutus häämatkaan ja sen suunnitteluun on kuitenkin meidän tämänhetkisellä elämäntilanteella. Mä opiskelen nyt (toivottavasti) viimeistä vuotta ja heti häiden jälkeen olisi tarkoituksena aloittaa lopputyö niin tehokkaasti kuin suinkin. Sulhanen sen sijaan valmistui juuri ja pyörii tällä hetkellä työmarkkinoilla vailla minkäänlaista tietoa huomisen saati elokuun loppupuolen työtilanteesta. Ihanne toki on, ettei tyyppi jää iäksi sinne kortistoon hengailemaan, mutta samalla työpaikan löytyminen tietää myös sitä, ettei lomaa välttämättä ihan noin vain otetakaan – ei edes häämatkaa varten.

New York on siis saanut jäädä mieltemme perukoille ainakin ensi kevääseen saakka, mutta olemme päättäneet, että kun kyseiselle reissulle lähdetään, on se oleva meidän oikea häämatka. Sijoittuu se ajallisesti miten kauas tulevaisuuteen tahansa.

Ennestään tuttuun kaupunkiin häämatkalle?

Mitä tässä sitten on tehty, että päästäisiin edes toviksi nauttimaan kahdenkeskeisestä ajasta tuoreena avioparina? No otettiin vähän pienempi riski ja suunniteltiin pitkän viikonlopun mittainen reissu Keski-Eurooppaan, jonka ajaksi kärsisi vielä ottaa ja jopa saadakin palkatonta vapaata.

Matka on vielä konkreettisesti varaamatta, koska oikeanlaisen hotellin löytyminen osoittautui huomattavasti vaikeammaksi kuin alkuun luulimme, mutta kaupungiksi valikoitui Berliini ja minihäämatkan ajankohdaksi häitä seuraava viikonloppu perjantaista maanantaihin. Matkakohde valittiin myös vähän sen perusteella, että allekirjoittaneella on jo kokemusta siitä, miten kyseinen kaupunki toimii. Näin meidän ei tarvitse tuhlata arvokkaita ja hyvin vähäisiä häämatkapäiviämme uuden kaupungin opetteluun, kun edes toisella meistä on joku käsitys siitä, mihin ollaan menossa. Eikä mua todellakaan harmita matkustaa paikkaan, jossa olen jo kertaalleen ollut – Berliini on upea ja olen ehdottoman mielissäni sinne palaamisesta, mahdottoman paljon jäi viime kerralla näkemättä ja kokematta!

Ehkä tämä on jonkun mielestä vähän hassu katsantakanta häämatkustamiseen ja poikkeaa siitä kaikkein perinteisimmästä häämatka-asetelmasta, mutta tämä kohtaa meidän mieltymysten ja elämäntilanteen kanssa kaikista parhaiten. Voisin kuvitella, että jos meidän on mahdollista matkustaa Vapaudenpatsaan juurelle, sanotaan vaikka, 10 vuoden päästä, niin kyllä se matka olisi ihan yhtä tervetullut myös silloin – erityisesti silloin.  

2 Kommenttia
  • Janita
    helmikuu 25, 2017 at 8:41 am

    Täällä samanlaiset aikomukset! Juhlimme häitämme ja samalla esikoisemme ristiäisiä viikko sitten. Tarkoitus on myös ensi viikolla pistää nimet paperiin ja ollaan sitten myös asunnon omistajia. Kaikki säästömme on mennyt häihin, tyttäreemme ja ihka omaan kotiin, joten se ihana, pitkä ja lämmin häämatka kahden kesken siintää jossain tulevaisuudessa. Ajattelimme kuitenkin tehdä kesällä pienen reissun johonkin muutaman lentotunnin päähän koko meidän pienen perheen kanssa. Vielä on kuitenkin mysteeri, että mikä tämä kohde voisi olla 🙈😊

Jätä vastaus