Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Häämatkainspiraatiota

Häämatkainspiraatiota

Piipahdimme Samulin kanssa Matkamessuilla viikonloppuna. Tarkoituksena oli hakea inspiraatiota häämatkaa varten. Alustavasti olimme suunnitelleet, että haluamme reissulla rentoutua ja että kohteen pitää ehdottomasti olla lämmin ja suhteellisen edullinen. Näillä kriteereillä parhaat kohteet voisivat siis olla Kreikka tai vaikkapa Kroatia, mutta ajattelimme, että messuilta voisi saada vielä jotain ihan uusia ideoita.

aakatto

matkamessut

aarevontulet

Messuilla oli ihan mukavasti tarjontaa. Piipahdimme isoimpien matkatoimistojen pisteissä ja teimme myös muutaman täsmäiskun maiden omiin pisteisiin. Hieman yllätti se, kuinka innottomia matkatoimistojen edustajat olivat kertomaan häämatkakohteista. Kukaan ei oikein osannut suositella mitään uutta tai erikoista, ja meiltä hädin tuskin kysyttiin minne päin maailmaa haluaisimme suunnata (ymmärrän kyllä, messujen kolmas päivä joten väsymys on varmasti painanut). Palvelun innottomuus oli pienoinen pettymys, sillä olisimme halunneet saada uusia ideoita. Vaikka omatoimisesti netistä onkin helppoa tutkailla eri vaihtoehtoja, ei mielestäni mikään voita ammattilaisen suositusta. Ihan hukkareissu matkamessut eivät kuitenkaan olleet, vaan saimme ihan potentiaalisia vinkkejä siitä mikä hotelli olisi hyvä valita juuri häämatkaa varten esimerkiksi Kreikassa.

Eräs ystäväni oli viime vuonna lemmenlomalla Samoksen saarella Kreikassa ja hän suositteli paikkaa lämpimästi. Tutustuinkin kohteeseen Finnmatkojen sivuilla: luksushotelli, sopiva hinta, oma uima-allas huoneen terassilla, ihania rantoja – ah täydellinen! Kunnes erehdyin lukemaan paikan lentokentästä. Kärsin ajoittain voimakkaasta lentopelosta, joten kyseinen kohde oli unohdettava, kun erehdyin lukemaan muun muassa Wikipediasta, että Samoksen saaren kenttä on yksi Euroopan vaarallisimmista. Saattaa kuulostaa hieman hoopolta, mutta en voi pelolleni mitään, se voi laueta ihan pienimmästäkin jutusta. En myöskään halua aloittaa häämatkaani pelkäämällä tai pahimmassa tapauksessa nappailemalla rauhoittavia.

aakukka

aasaari

aakartta

aayksityiskohta

aakartta2

aakasvo

Valitsimme kuitenkin kohteeksi Kreikan ja vahva suosikkini tällä hetkellä on Rodoksen Lindos. Saimme todella hyviä vinekkjä Aurinkomatkojen virkailijalta ihanasta luksushotellista, jossa on mahdollisuus myös omaan uima-altaaseen. Tutkailimmekin kyseisen hotellin hintoja ja viikon reissu sopisi budjettiimme. Häämatkalta haluamme rentoutumista, hyvää ruokaa, lämpöä ja rauhallista menoa. Bile,- tai aktiiviloma ei kiinnosta, joten panostamme hyvään hotelliin ja pieneen luksukseen. Mikäli haluaisi honeymoonilla hieman erilaisempaa Kreikan lomaa, voisi matkalle varata saarihyppelyn. Tätä tarjosivat muistaakseni ainakin Aurinkomatkat. Kreikan pisteellä vinkattiin myös, että ihan omatoimisesti voi varata lauttamatkoja lentämällä esimerkiksi Santorinille. Sieltä voi sitten helposti lähteä muutaman tunnin lauttamatkoille lähisaarille.

Mikäli sinäkin haaveilet häämatkasta Kreikkaan, Rodoksen lisäksi muita potentiaalia häämatkakohteita (aikuiseen matkuun) olivat Santorini (älyttömän kaunis paikka), Parga sekä tuo aiemmin mainitsemani Samos. Kaikista näistä kohteista löytyy hotelleja, jotka ovat suunnattu pelkästään aikuisille. Kaikista näistä kohteista löytyy sekä huokeita, että luksushotelleja. Vinkkinä vielä: monet matkamessutarjoukset ovat voimassa tiistaihin asti, joten nyt on melko hyvä aika varailla reissua.

 

Minne te ajattelitte suunnata häämatkalle? Olisi hauska myös kuulla kokemuksia Kreikasta ja erityisesti tuosta Lindoksesta?

 

 

1Kommentti

Jätä vastaus