Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Cutting the Cake together  / Hääkutsut – mitä niissä tulee olla?

Hääkutsut – mitä niissä tulee olla?

Hääkutsut; millaiset kutsut haluan, milloin ne tulisi lähettää vieraille, mitä kaikkea niissä pitäisi mainita, sekä muut ajatukset / kysymykset ovat pyörineet mielessäni lähiaikoina hääkutsuja suunnitellessa.

 

Love lace & Venetsia

Jo 1,5 vuotta sitten kun luin häälehteä, ja meidän hääsuunnitelmat olivat vasta aluillaan, löysin häälehden välistä kuvaston jonka laitoin silloin hyvään talteen häälaatikkoon. Kyseinen kuvasto taisi itseasiassa olla koko meidän häälaatikon perusta. Se oli nimittäin Now&Foreverin kuvasto heidän tuotteistaan, ja eniten kiinnitin huomiota heidän ihastuttaviin paperituotteisiin sekä hääkutsuihin. Tiesittekö, että heidän sivuiltaan on mahdollista tilata ilmaisia näytekappaleita? Itse olen aikaisemmin tilannut heidän nimikoituja servettejä näytteinä, ja nyt pyysin heiltä näytteitä erilaisista hääkutsuista. Itse haluan nähdä tulevat kutsut livenä (etenkin materiaalin ja värit), vaikka näin jälkeenpäin voinkin todeta niiden olevan luonnossa jopa paljon kauniimpia kuin tietokoneruudullani. Laitoin heille pienen hääkutsunäyte -tilauksen menemään ja kutsut tulivat nopeasti, ja kolme päivää myöhemmin olimme jo sulhasen kanssa päättäneet mitkä niistä tulevat käyttöömme!

Emme kuitenkaan ole päässeet vielä suunnittelemaan hääkutsujemme sisältöä, sillä emme ole vielä lyöneet lukkoon aikatauluja vihkimisestämme.

 

 

Hääkutsujen tekemisessä tulee kutsussa ottaa huomioon lukemattomia asioita, jotka listaankin nyt tänne teille ja saan siitä samalla itselleni hyvän muistilistan!

 

Kutsujen pääasia on mitä, missä ja milloin?

 • Mitä on kyseessä? – Häät
 • Kenen juhlat, kuka kutsuu vieraat? (yleensä hääpari itse, tai vanhemmat)
 • Milloin?
 • Missä? (Onko juhla ja vihkiminen eri paikassa?)
 • Kellonaika

Varsinaisen kutsun lisäksi on mahdollista laittaa kutsun mukana infolehtinen, jossa on lisätietoa juhlasta ja näin itse hääkutsu pysyy selkeämpänä. Nyt on myös kovasti yleistynyt omien hääsivustojen tekeminen, joten näin ollen varsinaiseen kutsuun laitetaan vain nettisivun osoite josta vieraat löytävät kaiken hyödyllisen infon häistä, ja voivat jopa ilmoittatua suoraan sitä kautta häihin.

Vieraita tulisi infota kutsuessa ainakin seuraavista asioista;

 • Juhlapaikkojen osoitteet ja ajo-ohjeet (onko kartta tarpeellinen?)
 • Neuvoja paikasta toiseen siirtymiseen (Onko yleinen kuljetus, onko omille autoille parkkitilaa)
 • Ilmoittautuminen (kenelle ilmoittaudutaan; yhteystiedot)
 • Pukukoodi
 • Ruoka-aineallergioiden huomioiminen
 • Mahdollinen majoitus vieraille
 • Lahjatoiveet
 • Mahdolliset ohjelmanumerot ja puheet, joista olisi hyvä ilmoittaa etukäteen vaikka kaasoille
 • Saako lapsia tuoda häihin?

 

Tottakai info-osio hieman vaihtelee häistä riippuen, mutta esimerkiksi meillä tulee olemaan myös harjoitusillallinen, ja näin ollen vieraita tulee infota myös siitä ja sen päivän kulusta.

Jotkut haluavat infota vieraitaan esimerkiksi jo etukäteen paikallaolevasta valokuvaajasta, jotta vieraat voivat mahdollisesti unohtaa kamerat kotiin ja keskittyä vain juhlimaan! 🙂

 

Hääkutsut lähetetään perinteisesti noin 4-8 viikkoa ennen häitä. Nykyään kuitenkin moni hääpari haluaa laittaa hääkutsut jakoon jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kaikki vieraat saavat kyseisen päivän varmasti vapaaksi. Viime aikoina onkin onneksi save the date -kutsut yleistyneet, ja täten vieraat saavat ajoissa tiedon tulevista häistä! Kesä kun on kiireistä aikaa ja moni tekee loma- ja matkasuunnitelmia jo hyvissä ajoin.

 

Mä odotan jo innolla että päästään kunnolla suunnittelemaan meidän kutsuja, niistä tulee ihanat! 🙂

Ei kommentteja

Vastaa