Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / HÄÄKUKAT: Kun viherpeukalo on keskellä kämmentä

HÄÄKUKAT: Kun viherpeukalo on keskellä kämmentä


Postaus toteutettu yhteistyössä Kukkapiin kanssa

Vaikka mulla on jo puolitoistavuotinen häiden suunnittelua takana, on olemassa yksi häiden osa-alue, joka on itselle jokseenkin vieras. Mun 22-vuotiseen elämääni sisältyneet kukkakauppakäynnit voinee laskea yhden käden sormilla. Kukat, kasvit ja muutenkin kaikenlainen viherpeukalointi on itselleni yhtä vierasta kuin neljänkymmenen asteen helle eskimolle ja toistaiseksi meidän kotia onkin koristettu ainoastaan markettien kukkapuskilla sekä Ikean helppohoitoisimmilla viherkasveilla. Häiden suunnittelun rullatessa eteenpäin mä olen huomannut vältteleväni hääkukkia varten tehtävää tutkimustyötä, eikä mulla näin ollen ollut pitkään aikaan minkäänlaista ymmärrystä esimerkiksi hinnoista, joissa morsiuskimput tai vieheet pyörivät. Tietty summa kukille on varattu, mutta sekin täysin hakuammunnalla.

Mistä lähteä liikkeelle?

Keskustelimme hääkukista lapsuudenystäväni kanssa viime juhannuksena, kun eksyimme samalle mökille juhlistamaan keskikesää. Ystäväni äidillä on kukkakauppa ja ystävälläni oli antaa jonkinlaista osviittaa kaavailemilleni kukka-asetelmilleni. Saimme J:n kanssa vähän osviittaa siitä, millaista työtä ne saattaisivat vaatia, mitä kukkalajikkeita elokuussa olisi saatavilla ja millaisessa hintaluokissa pyörittäisiin. Nämä olivat niitä kysymyksiä, jotka itselläkin olivat pyörineet mielessä jo aiemmin. Esimerkiksi keskitalven morsiusparin voi olla todella hankala saada suosittua pionia osaksi omia häitään, mutta samankaltaisia korvaavia lajikkeita on kuitenkin olemassa. Asia jäi, kunnes alkuvuodesta asia tuli jälleen puheeksi ystäväni kanssa ja tapasimme kahvin merkeissä.

Kukkapii on lahtelainen kukkakauppa, joka sijaitsee varmasti monelle paljasjalkaiselle paikkakuntalaiselle tutun Pekosen Kukan tiloissa Hämeenkadun ja Mariankadun kulmauksessa. Kävin pari viikkoa sitten tapaamassa liikkeen toiminnan takana häärivää Piia Lindemania ja pääsinkin heti kättelyssä melkoiseen kukkaryöpytykseen. Putiikissa kävi kuhina ja ovesta sisään astuessa nenään tulvi raikas kukkien ja kasvien tuoksu. Keskustelimme hyvän tovin siitä, mikä tällä hetkellä morsiuskukissa on in ja mitä juhlapaikkaa koristellessa erityisesti peräänkuulutetaan. Maaliskuu oli muutenkin ollut Kukkapiissä todella häähumun täyteinen kuukausi, sillä heillä vietettiin jo miltei perinteenomaista Häähumua-tapahtumaa, jossa jokaisella viikolla oli oma teemansa koskien milloin morsiuskukkia, milloin koristeita ja olipa autojenkin koristelulle varattu oma hetkensä parrasvaloissa. Oli todella mielenkiintoista kuulla ihan lähietäisyydeltä, miten hääkukkien suhteen tavataan menetellä, miten erilaisia ajatuksia morsiuspareilla on aiheesta ja mitkä kukkalajikkeet pitävät pintansa vuodesta toiseen. Osa morsiuspareista vierailee kukkaliikkeessä hyvin selvien suunnitelmien kanssa, osalla on esitellä vähän sinnepäin -tyyppistä Pinterest-taulua ja jotkut saattavat vierailla liikkeessä ilman sen suurempaa visiota, jolloin henkilökunta on tietenkin valmiudessa auttamaan ja neuvomaan kimpun ja koristeiden suunnittelussa heti alusta alkaen.

Miksi häät-etuliite voi lisätä kukkahankintojen hintaa?

Puheeksi sattui myös se, mitä meidän häihin on tähän mennessä kukkien suhteen pähkäilty. Morsiamena en välttämättä ole ihan niin justiinsa ja silmääni miellyttävät ehdottomasti tämän hetken trendilistojen kärkisijoilla palloilevat, puskamaiset “pinterest-kimput”, joissa on paljon lehtivihreää ja joissa esiintyvät kukkaisvärit ovat suhteellisen hempeitä. Myös vieheet ja kaasojen kukkakorut tulivat puheeksi ja olin tipahtaa tuolilta, kun Piia kertoi vieheiden ja kukkakorujen hintojen pyörivän keskimäärin 15 eurossa. Minä kun olin täydellisenä kukkaummikkona siihen asti luullut, että joutuisimme pulittamaan ainakin kolmekymmentä euroa kappaleelta. Morsiuskimppujen kohdalla liikutaan sadan euron molemmin puolin, mutta selkeä hinnoittelu suorilta käsin on haastavaa, sillä jokainen käytetty kukka vaikuttaa lopulliseen hintaan. Selvisi, että kuten muidenkin häähankintojen ja palveluntarjoajien suhteen, myös kukkien hinnat voivat paikkakunnittain vaihdella radikaalistikin.

Ensimmäinen tapaamisemme Piian kanssa oli todella kiinnostava sekä valaiseva, sillä tietämykseni morsiuskimpuista sekä vieheistä ja kukkakoruista oli ihan todella retuperällä. Nyt näin aivan konkreettisesti, ettei se etuliite “morsius-” tuo kimppuun lisähintaa pelkkää ilkeyttään. Morsiuskimppu kulkee morsiamen mukana parhaimmillaan aamupäivästä myöhäiseen iltaan ja harvalla tulee ajatelleeksi esimerkiksi vesimaljakon hankkimista ruokapöytään, johon kimpun asettelisi esimerkiksi ruokailun tai häätanssin ajaksi. Se todella vaatii kestävän ja huolellisen sidonnan, johon floristilta tai muulta kukkakaupan työntekijältä voi kulua ihan kohtuullinen määrä työtunteja. Sama pätee vieheisiin ja kaasojen mukana kulkeviin kukkiin.

Support your local

Henkilökohtaisesti mä olen suurella mielenkiinnolla tukemassa paikallista työtä ja kotimaista yrittäjyyttä, enkä voisi kuvitella, etteikö meidän häissä olisi kukkakoristeita. Kukkapii tulee pyörimään She Said Yes -blogin yhteistyökumppanina aina häiden jälkipuinteihin saakka. Matkan varrelle tulee mahtumaan vähän kaikenlaista asiaa kukista, aina kattauksen koristelusta morsiuskampauksiin ja auton koristeluun! Lisää Kukkapiin luomuksista ja toiminnasta voit käydä lukaisemassa heidän nettisivuiltaan tai Facebookista. He löytyvät myös Instagramista nimimerkillä @kukkapii.

Millaisia ajatuksia teillä muilla morsiamilla tai kenties sulhoillakin on hääkukkien suhteen? Onko joku aivan yhtä pihalla puutarhuroinnista ja kaikesta muusta siihen liittyvästä kuin meikäläinenkin? Vai selvisikö suunnitelmat kukkiin liittyen kenties heti hääsuunnittelun alkaessa? 

 

Ei kommentteja

Jätä vastaus