Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Hääkimppu: ideoita ja vinkkejä

Hääkimppu: ideoita ja vinkkejä

Toukokuu on täällä! Sen lisäksi, että 30-vuotissyntymäpäiväni lähestyvät, lähestyvät myös häät, sillä juhliin on enää alle 100 päivää! Tuntuu, että mitä lähemmäs päivä tulee, sitä enemmän tulee uusia asioita joita pitää hankkia ja muistaa. Kuvittelin selviäväni tällä to do -listalla, mutta nyt näyttää siltä, että siihen on tulossa paljon täydennyksiä. Kirjoitan niistä lisää myöhemmin.

Suunnittelut ovat kuitenkin edenneet siihen pisteeseen, että olen alkanut tiedusteleemaan kukkakaupoista hääkimppuja. Hyvissä ajoin kannattaakin lähestyä kauppiaita sillä, jos meinaa vähäänkään erikoisempaa kukkaa haluta, niin sen saatavauus pitää selvittää ajoissa. Unelmana olisi saada omaan kimppuuni pioneja, mutta niitä on elokuussa lähes mahdoton saada. Pionien kukinta-aika on nimttäin touko-kesäkuussa.

Mennään Naimisiin -messuilla näin upeita pionikimppuja, jotka oli taiteillut Eiran kukkakauppa. Käännyinkin heidän puoleensa tiedustellessani pionien saatavuutta elokuussa. Sielä minulle vastattiinkin, että kyseistä kukkaa olisi mahdollista saada, mutta hinta se olisi jopa 20 euroa kappaleelta. Budjetti paukkuu jo nyt, joten ikävä kyllä ainakin kokonaan pioneista koottu kimppu on pakko unohtaa. Minua mielyttää erityisesti pionien muoto ja värimaailma, siispä tutkailin millaisia muita vaihtoehtoja minulla olisi. Ilmeisesti puutarharuusu on hyvin samankaltainen kuin pioni ja jopa samaa värimaailmaa kysistä kukkasista löytyy. Jos olen ymmärtänyt oikein, puutarharuusuja (englanniksi English garden roses), on saatavilla myös elokuussa.

Tässä muutama inspiraatiokuva kimpuista, jotka ovat tehty pioneista

Kuvakaappaus: stylemepretty.com // desingcorral.com // indulgy.com

Kuvakaappaus: stylemepretty.com // desingcorral.com // indulgy.com

Tässä inspiraatiokuvia puutarharuusuista tehdyistä kimpuista

Kuvakaappaus: bellabloomfloraldesigns.com // stylecarrot.com //

Kuvakaappaus: bellabloomfloraldesigns.com // stylecarrot.com //

Messuilla sain muuten todella hyviä vinkkejä floristeilta, siihen mitä kaikkea pitää ottaa huomioon hääkimppua suunnitellessa:

 • Lähetä kukkakauppaan kuva puvustasi, mielellään kuva jossa puku on päälläsi – näin kimpun tekijä pystyy paremmin hahmottamaan millainen on tyylisi
 • Tuntuu hullulta, mutta myös kampauksesta, koruista sekä meikistä olisi hyvä saada tieto kimpun tekijälle
 • Tilaus kannattaa jättää ajoissa (jopa 1-2 kk ennen)
 • Ota huomioon värimaailma
 • Varaa myös hääkimppuun rahaa (Todella moni pihistelee kukista, vaikka esimerkiksi hääkimppu on todella isossa roolissa hääpäivänä. Se näkyy usein hääkuvissa jne. )

 

Millaiset kukat koristavat sinun morsiuskimppua?

 

3 Kommentit
 • Bee
  toukokuu 10, 2016 at 2:28 pm

  Heippa, sain kaverilta suosituksen TMI JUSSI SIPILÄINEN – taimitarhasta, joka sijaitsee munkassa. He tekevät myös sidontahommia ja ovat suht. edullisia.

 • Bee
  toukokuu 10, 2016 at 2:33 pm

  Niin kävin siis siellä itsekin kysymässä hääkimppuun hinta-arviota. He vastasivat, että kimpun hinta määräytyy sillä perusteella kuinka monta pionia siihen menee, viikko takaperin yhden pionin hinta oli 5e.

  • Toimitus
   toukokuu 12, 2016 at 7:01 pm

   Moikka! Kiitos vinkistä!! Ja todella edullinen hinta! Toki varmasti riippuu milloin pioneja haluaa, sillä eräs kukkauppa ilmoitti hinnaksi (elokussa) 20e /kpl! Siinä tulisi kyllä hääkimpulle hieman liika hintaa. Pioneja on siis vaikeaa elokuussa enää saada, siksi tuo korkea hinta. Mutta tosiaan kiitos, tsekkaan ehdottomasti suosituksesi 🙂

Vastaa