Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blog

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Häämimmit  / Hääkakkubuffet

Hääkakkubuffet

Aiemmassa postauksessa paljastinkin, että meille tulee häihin kakkubuffet. Kakkubuffetin toteuttaa meidän hyvä ystävä, A:n yksi kaasoista. A:n kaason tekemä hääkakku on ollut meidän jo pitkäaikainen haave, joka toteutuu nyt useamman kakun muodossa.

Aloitimme kakkubuffetin suunnittelut jo vuosi sitten. On ollut ihana fiilistellä resepti-ideoita ja kakkukuvia Pinterestistä. Virallisen hääkakkubuffetin päättämisen jälkeen huomasimme, että häät ovat todella lähellä. Ei enää pelkkiä ihania kuvia Pinterestistä vaan oikeita makupaloja omassa keittiössä. Hääkakkubuffettimme ideointi lähti pääraaka-aineista. Suurin osa kakkujemme pääraaka-aineista, kuten marjat ja raparperit, ovat itse poimittuja ja kerättyjä. Tämä on meidän kakkubuffettimme “pääidea” ja ylpeydenaihe.

Pidimme lauantaina hääkakkutalkoot. Toteutimme seitsemästä hääkakkubuffetin kakusta kuusi. Virallisen hääkkumme, suklaakakun ja yhden naked caken toteutimme ns. “isossa koossa”, muut pieninä maisteluversioina. Viralliseen hääkakkubuffettiin kaikkien kakkujen koko sekä korkeus kasvaa tuplasti.

   

Mikäli hääkakkubuffetin teko omiin häihin kiinnostaa, jaan muutamia vinkkejä kakkubuffetin suunnittelu- ja harjoituspäivään:

 • Kirjoita reseptit etukäteen paperille. Helpottaaksesi reseptien lukua, suosittelen kirjoittamaan yhden kakun reseptit yhdelle paperille. Tämän jälkeen kannattaa numeroida kakut ja paperit. Tehdessä enemmän kuin viisi kakkua, menee kakut nopeasti täytteineen sekaisin. Ajoittain oli helppo puhua vain kakusta numero kaksi ja kuusi.
 • Reseptien laatimisen jälkeen tehkää laskennallinen kauppalista. Suunnitteluvaiheessa kaikkia kakkuja ei tarvitse tehdä täysikokoisena. Kauppalistaan kannattaa tarkasti laskea ainesten tarkat määrät. Kesken leipomisen on ärsyttävää lähteä kauppaan!
 • Kauppareissu kannattaa tehdä hieman hintoja vertaillen. Välillä saattaa hinnoissa olla suuriakin eroja.
 • Työdynnä kausituotteita ja kerää/poimi vaikkapa marjat itse!
 • Kakkuja tehdessä pitää hieman soveltaa. Mitä kakkua aloitetaan työstämään ensin, mitä seuraavaksi. Me aloitimme ns. täytekakkupohjan teolla, jotta pohja saadaan uuniin. Tämän jälkeen siirryimme juustokakun pariin, sillä juustokakut piti saada jääkaappiin jähmettymään. Kannattaa tarkasti miettiä, missä järjestyksessä etenet kakkujen leipomisessa, sillä käytössäsi on luultavammin vain yksi uuni ja rajallinen jääkaappitila.
 • Hyödynnä apujoukkoja. Vaikka haluat itse tehdä ns. “virallisen työn”. voivat apujoukot vaikka vatkata aineksia keskenään ohjeidesi mukaan. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työtäsi.
 • Suunnittele kakuille vuoat etukäteen, jotta tiedät mihin vuokaan kakku tulee.
 • Suunnitelkaa kakkujen koristelut valmiiksi, vaikka ette koristelisikaan kaikkia koevedoksia. Osa vaikemmista koristeluista, kuten suklaan valutus, kannattaa kokeilla etukäteen.

   

Kaikki harjoituskakkumme olivat täydellisiä. Mastelimme kaasojemme ja bestamanin kanssa kakkuja sunnuntaina kaasopalaverin yhteydessä. Lopputulos tulee olemaan mieletön! Emme kokeilleet virallisia koristeita harjoituskakkuihin, sillä mestarileipurimme hoitaa homman;)

Mikäli herää kysyttävää hääkakkubuffetista, laita ihmeessä viestiä!

-E

3 Kommentit
 • Elina
  lokakuu 10, 2018 at 8:13 pm

  Hei, olis kiva tietää tarkemmin paljonko kakkuja aiotte tehdä tai onko teillä joku mitoitus tyyliin x palaa kakkua per vieras 😊

  • Essi
   lokakuu 10, 2018 at 9:22 pm

   Heippa! Teemme 7 erilaista kakkua, joista 3 kakkua tuplana. Kakkuja tulee yhteensä siis 10 kappaletta.
   Teemme “normaalin kokoisia” 15 henkilön täytekakkuja (naked cakena) 5 kappaletta, 3 juustokakkua (nämäkin laskettu 15 henkilön kakuiksi) ja kaksi pientä mutakakkua:)
   N. 1,5 kakkupalasta/vieras karkeasti laskettuna:)

 • Maiju
  lokakuu 11, 2018 at 12:19 pm

  Meidän häissä oli muutamaa erilaista kakkua ja sen suosio yllätti kyllä. Meillä oli kolmea erilaista kakkua – porkkanakakku, punaviinimarjamoussekakku ja mansikkavadelmavalkosuklaamoussekakku, jokaista kakkua kolme kappaletta plus meille oli oma minikakku. Vieraita oli n. 70 henkeä ja puolet kakuista oli 26 cm vuoissa (laskennallisesti siis n. 12 palaa) ja puolet 24cm (laskennallisesti 10palaa).
  Lisäksi oli lusikkaleipiä ja karkkibuffet aukesi kahvin aikana.

  Meille jäi n. puolikas kakku jokaista jäljelle ja luulen, että olisi varmaan mennyt enemmänkin kakkuja, jos niitä olisi ollut enemmän. Moni kehuikin maistaneensa kaikkia kakkuja. 🙂

  Herahti ihan vesi kielelle noista kakkukuvista, niiiin hyvän näköisiä!

Vastaa