Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / KAUNEIMMAT FONTIT HÄÄKORISTEISIIN

KAUNEIMMAT FONTIT HÄÄKORISTEISIIN

Häiden järjestämiseen sisältyy paljon erilaisia paperikoristeita ja tekstinpätkiä. Karkkibuffet merkitään omalla kyltillään, photobooth merkitään omalla kyltillään ja siihen kaiken lisäksi pitäisi vielä kirjoittaa kutsut, joissa niissäkin olen nähnyt käytettävän jopa viittä erilaista fonttia. Puhumattakaan hääbingo-lappusista, kattauksessa käytettävistä nimikylteistä ja ohjelmakorteista, joiden kohdalla fontit asetteluineen ovat aivan loistava tapa tuoda vähän persoonaa esiin.
Ne Windowsin vakiofontit eivät ole kiehtoneet mua sen kummemmin sitten peruskoulun kolmannen luokan ja legendaariseen Dafontiin tutustuin jo varhaisteini-iässä. Itselleni uusien fonttien hakeminen ja fonttitermien tulkitseminen on siis jo melkolailla arkipäivää, etenkin kun takana on jo yli seitsemän vuotta blogitaivalta. Tiedän kuitenkin, ettei se ole mikään normi. Monet luottavat edelleen tietokoneensa vakiofontteihin (ja tuskastelevat niiden kanssa).

Tarvitset vain tietokoneen, editointiohjelman ja vision

Graafisen suunnittelun palveluja voi myös ostaa ulkopuoliselta taholta, mutta mikäli omistaa hitustakaan visuaalista silmää, on tässäkin ihan kelpo sauma tehdä upeaa ja persoonallista vähän pienemmällä rahalla. Vaikka kutsut teettäisi ammattilaisella tai niissä hyödyntäisi tekstitarroja, on erikseen ladattavien fonttien avulla helpompaa ja edullisempaa luoda esimerkiksi juhliin tarvittavat banderollit, joihin ei välttämättä tarvitse painattaa muuta kuin itse teksti. Jälkikäteen käyttöjärjestelmään ladatut fontit taas toimivat ihan kaikissa piirto- ja editointiohjelmissa Paintista Lightroomiin, eli superkalliin softankaan ostamista vain hääkutsuja varten ei tarvinne murehtia. Esimerkiksi GIMP 2 on yksi loistavimmista ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista.


Kuten jo mainitsin, Dafont on kaltaiselleni fonttihamsterille erittäin tuttu fonttipalvelu. Tämän tekstin kirjoitushetkellä palvelu tarjoaa 32 414 erilaista fonttia ilmaiseksi. Näistä reilussa 9500 fontissa on huomioitu aksentit ja yleisestikin fontteja ladatessaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, onko tarjolla tavallisten aakkosten lisäksi myös ääkköset. Suomen kielessä kun jo pelkkä hää-sana sisältää noita valtaosalle maailman väestöstä niin perin kummallisia pisteillä ja palluroilla varustettuja kirjaimia. Kaikki näistä listaamistani fonteista eivät sisällä ääkkösiä, mutta jos siellä on jokunen kansainvälisiäkin häitä järjestävä morsiuspari sattunut lukijakunnan jatkoksi…

Dafont, Befonts, Myfonts…

Lisää ilmaisia fontteja tarjoavia palveluita löytyy helposti ihan vain googlettamalla ja yleensä vastaavanlaiset sivut ovat englanninkielisiä, mutten ole koskaan kuullut, että kukaan olisi fonttien rinnalla ladannut tietokoneellensa mitään ylimääräistä. Osa sivuista tarjoaa vain maksullisia fontteja, joten aksenttien ohella siihenkin kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Ajattelin tässä vaiheessa kuitenkin hyödyntää suurimmaksi osaksi Dafontin tarjoamaa valikoimaa – erinomaisesti demonstroituja ohjeita fonttien lataamiseen Dafontista tietokoneelle löydät täältä ja täältä.

Mikäli joitakin näistä fonteista ei Dafontista löydy, kannattaa sen nimi kirjoittaa sen kummempia jahkailematta Googleen. Se löytyy todennäköisesti joko Befonts- tai Myfonts-nimiseltä sivustolta, joita molempia käytän myös ahkeraan. Jokainen näistä kolmesta tarjoaa ainakin valtaosan fonteistaan ilmaiseksi sekä vapaaseen käyttöön.

Näitä listaamiani fonttejahan voisi hyödyntää esimerkiksi uusimmassa Mennään naimisiin -lehdessä vinkkaamassani DIY-istumajärjestystaulussa. Samainen ohje on tulossa blogiin myöhemmin!

2 Kommenttia
  • Viivi
    toukokuu 19, 2017 at 12:26 pm

    Kiitos tästä postauksesta! Oon useamman kerran ettinyt kivoja fontteja eri tarkoituksiin, mutten ole osannut etsiä. Tosta dafontista taitaa tulla mun uusi lempinettisivu! 😀

Jätä vastaus