Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Häädieetti – onko siinä mitään järkeä?

Häädieetti – onko siinä mitään järkeä?

En ole koskaan oikeasti välittänyt siitä paljonko painan, kuinka monta rullaa vatsamakkaroita muodostuu tai siitä kuinka isot reiteni ovat. Olen aina ollut hyvin tyytyväinen siihen miltä näytän. Viime aikoina minua on kuitenkin alkanut ihan oikeasti hieman stressaamaan oma pelikuva ja tähän liittyy tietenkin tulevat häät.

häädieetti

Olen nyt tehnyt päätöksen, että tammikuusta alkaen alkaa tiukempi linja herkkujen suhteen. Rajoitan herkkupäivän yhteen, siis oikeasti yhteen päivään. Tämä tarkoittaa sitä, että ei pizzaa, karkkia tai alkoholia kuin maksimissaan yhtenä päivänä viikossa. Tämä tulee olemaan minulle todella vaikeaa, sillä en ole oikeastaan koskaan rajoittanut syömisiäni millään tavalla. Kroppa ei kuitenkaan pysy kuosissa ilman kovaa työtä, joten jotain on tehtävä. Iän myötä aineenvaihdunta hidastuu ja sitä kautta myös ne herkut näkyvät kropassa nopeammin. Kun sovin häämekkoa ylleni huomasin, että allit roikkuvat, kainaloiden kohdalla on muhkurat ja vatsaa piti vetää sisään –ääh! Mekko näytti kyllä upealta, mutta ei niin istuvalta kuin mitä se voisi olla, jos hieman lisäisin liikuntaa ja olisin tarkempi siitä mitä syön. Haluan yksinkertaisesti kiinteytyä ja syödä terveellisemmin ja tietenkin näyttää hyvältä hääpäivänä.

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään mikään häädieetti, vaan halu parantaa elämäntapoja. Monet liittävät normaalipainoisen henkilön painonpudotuspuheet usein turhamaisuuteen. Ikään kuin normaalipainoisilla ei olisi oikeutta pudottaa muutama ylimääräinen kilo, kiinteytyä tai varsinkaan puhua siitä. Minusta se on hyvä asia, että haluaa voida paremmin ja ei se liika herkuttelu oikeasti tee hyvää terveydelle. Toki itselle pitää olla armollinen ja sen sijaan että kieltäytyisi kaikesta totaalisesti, voi miettiä miten pikkuhiljaa voi muuttaa syömistapoja parempaan suuntaan. En missään nimessä halua värjötellä nälässä seuraavaa 9 kuukautta, vaan lähinnä siivota ruokavaliosta turhat moskat vähemmälle.

häädieetti

Mielenkiinnolla odotan miten hommat lähtevät tammikuussa rullaamaan. Päivitän tilannetta myös täällä blogin puolella keväämmällä. Olisi hauska tietää, onko siellä muita morsiamia, joilla on samankaltainen projekti meneillään? Vertaistukea otetaan vastaan 😀

 

-Petra

1Kommentti
  • Maalismorsian
    joulukuu 10, 2015 at 3:35 pm

    Olen täysin samaa mieltä – terveys edellä kohti häitä! En ole varma, mitä mieltä olen täsmälaihduttajista – tällä tarkoitan laihduttamista vain häitä varten. Jos paino nousee epäterveellisiin lukemiin tai elintavat huononevat merkittävästi taas häiden jälkeen, eikös se ole vähän niin kuin itsensäkin huijausta 😀 Sen sijaan, jos häät kannustavat morsianta tai ketä tahansa muuta asianomaista panostamaan terveyteen ja hyvään oloon, bueno! Antaa kaikkien kukkien silti kukkia! Itse olen muuttanut ruokavalioni ihan terveyssyistä todella positiiviseen suuntaan muutama kuukausi ennen häitämme. Painoni ja kuntoni oli jo valmiiksi aika optimi – oloni kuitenkin on nyt huomattavasti parempi, kaikin puolin! Pelkän vaa-an tuijottamisen sijaan panostus ruoan laatuun, vitamiineihin ja lisäravinteisiin on ollut oma tieni ja suosittelisin sitä kenelle vain – en ainostaan morsiamille <3 On uskomatonta, miten suuri vaikutus hyvällä ravinnolla on jaksamiseen, mielialoihin ja ihan siihen jokapäiväiseen hymyyn 🙂

Jätä vastaus