Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogi  / Hääbudjetti hirvittää?

Hääbudjetti hirvittää?

Kaikki isoimmat hankinnat häitä varten alkavat olla varattuna, paitsi se tärkein: raha. Hääjuhliin säästäminen täytyy tehdä pikkuhiljaa ja se vie aikaa. Suuren euromäärän hahmottamiseen tarvitaan totta kai hääbudjetti.

Kuva: Täydenkuun Kuva

Kuva: Täydenkuun Kuva

 

Avioliiton solmiminen on itseasiassa aika edullista, kirkko ja vihkiminen eivät maksa mitään ja sormuksetkin voi hankkia muutamalla kymmenellä eurolla. Kaikki muu maksaa. En halua vielä kertoa tarkkaa hääbudjettiamme, mutta sen verran voin paljastaa, että puhutaan tuhansista euroista. Näin isoja juhlia joihin tulee sekä perhe, että ystävät, tulee järjestettyä niin harvoin, että ihan minibudjetilla ei huvita juhlallisuuksia viettää. On kuitenkin joitakin asioita, joista häissä voi hieman tinkiä, niistä voit lukea lisää täältä.

Tuskailin kauan budjetin teon aloittamisen kanssa, sillä inhoan kaikkea mihin liittyy numerot, taulukot ja laskeminen. Pakko sen teko oli kuitenkin aloittaa ja löysinkin yllättävän hyvän hääbudjettipohjan Excelistä. Ymmärsin, että kun kirjaa menot ylös, tajuaa konkreettisesti mitä oikein on tekemässä. Oma neuvoni on, että kannattaa kirjata summat reilusti yläkanttiin. Excelin budjettipohjassa on järkevästi kaksi eri saraketta, jossa toiseen tulee hinta-arvio ja toiseen varsinainen hinta. Taulukko osaa myös laskea kyseisten summien erotuksen. Heitin budjettipohjaan omat arvioni tulevista summista ja järkytyin – loppusumma 18 000 euroa! Meinasi tulla itku, sillä tietenkään emme mitenkään voi sijoittaa juhliin noin paljon rahaa. Hirvittääkö ketään muuta häihin menevä eurojen määrä?

Moni saattaa tosiaan kyseenalaistaa sitä, kannattaako yhtä päivää varten laittaa noin paljon rahaa. Jos järjellä ajatellaan (ja tällä taloustilanteella), niin ei! Mutta kaikkea ei voi elämässä järkeistää. On joskus ajateltava myös kokemuksia ja sitä, millaisiin asioihin haluaa elämässä panostaa rahallisesti. Saattaahan joku ajatella, että 20 000 euroa maksava auto on maailman turhin ja huonoin sijoitus. Auton käytöstä seuraa vain kuluja ja kaaran arvo harvoin nousee. Samaa voi toisaalta miettiä mistä tahansa isosta hankinnasta.

Ajattelen itse kuitenkin niin, että senhän takia me teemme töitä, jotta voimme tienaamillamme euroilla tehdä elämistämme juuri sellaiset kuin itse haluamme. Harvemmin mikään materia tekee meitä onnelliseksi, sen sijaan kokemukset joita olemme läheistemme kanssa saaneet kokea tekevät elämästä elämisen arvoisen.

Joskus ne kokemukset maksavat hieman enemmän.

Jätä vastaus