Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / She Said Yes  / Hääkakun kaverit, ellei jopa vaihdokit!

Hääkakun kaverit, ellei jopa vaihdokit!

Hääkakku ja kaikki siihen liittyvä jakoi vielä tovi sitten ihmiset mielestäni suhteellisen hyvin kahteen koulukuntaan. Toiset fiilistelevät suuria fantasiakakkuja, joissa on monta kerrosta, tukirakenteita ja sen näköisiä koristeita, etteivät ne ole tarkoitettu syötäväksi. Sitten on se kansanosa, joka liputtaa perinteisen mansikkakermakakun puolesta – yleensä levykakun muodossa tai portaittaiselle tarjoilualustalle aseteltuna. Nyt siihen rinnalle on tullut kaikenlaista muuta käsittämättömän mahtavaa, joskus vaihtoehtoherkuilla korvataan perinteinen hääkakku ihan kokonaan.

Karkkibuffet

Karkkibuffet on varmaan kaikista pisimpään kotimaisen häämaailman ilmatilassa leijaillut vaihtoehtotarjoiluhässäkkä, joka kieltämättä alkaa hiljalleen osoittamaan pienoisia mielikuvituksettomuuden merkkejä. Siitä huolimatta, että ”kaikilla on karkkibuffet”, on kyseessä verrattain helposti järjestettävä vetonaula, joka on varioitavissa ihan jokaisiin häihin sopivaksi. Voi olla salmiakki-, suklaa- tai fudge-buffet. Tai vaikka vain tietynvärisistä karkeista koottu buffet. Tarjoiluastiat voivat olla mitä vain akryylisistä videovuokraamobokseista tyyriisiin kristallivateihin ja karkkibuffaan voi luoda hienoista leffamaisuuden tunnetta vaihtamalla tavalliset karkkipussit esimerkiksi värikkäisiin pahvikartioihin. Tekeepä karkkibuffet erilliset vieraslahjatkin toimettomaksi.

Mikäli vieraslistalla on paljon lapsia, on karkkibuffet saletisti suksee, mutta tiettävästi myös aikuiset omistavat sen pahamaineisen karkkihampaan, jota aina silloin tällöin kolottaa. Kakkua tämä ei välttämättä korvaa ja on ainakin kotimaisissa häissä usein kakun oheistarjoiluna tuuraamassa pulla- ja keksitarjoiluja.

Kuppikakkubuffet

Buffet, joka on vallannut morsiusparien ja hääkansan sydämiä Atlantin toisella puolen ei vielä oikein ole löytänyt jalansijaa Pohjolan – tai ainakaan Suomen – maankamaralta. Kyseessä on kieltämättä toteutukseltaan hyvin työläs herkkupöytä, jolle Suomen hintatason huomioon ottaen voisi hyvinkin kertyä aivan älytön hinta perinteiseen hääkakkuun verrattuna. Etenkin, jos tarjolle haluaisi vähän jotain erikoisempaa sekä koristeellisempaa kuin ihan tavan suklaa- ja mustikkamuffinit tai tarjota vieraille mahdollisuuden varioida kuppikakusta mieleisensä. Samaan syssyyn sopivat myös esimerkiksi kakkutikkarit.

Tarjoilutapansa puolesta nään kuppikakkubuffetin kuitenkin äärettömän helppona kakun verrokkina, koska kakun leikkaaminen ei ole kaikille ihan niin helppoa kuin sen kuvittelisi olevan. Mähläiset kakkuveitsen kahvat ja ihan päin metsää leikatut kakut pyyhkiytyvät oikein nätisti pois stressilistalta kuppikakkujen myötä. Puhumattakaan kuppikakkujen ja vierasmäärän suhteuttamisesta toisiinsa, ihanan helppoa!

Donitsibaari

Olin parin kaasoni kanssa brunssilla eräässä hotellissa ja siinä vohvelin valmistumista odotellessa kuulin, miten takanani ollut naiskaksikko naureskeli niinkin kummalliselle idealle kuin donitsibuffet. Mieleni teki kääntyä ja huikata, että voi kun tietäisittekin, millaisessa nousukiidossa kyseinen tarjoiluvaihtoehto tällä hetkellä on, mutta maltoin mieleni sekä kieleni. Kyseessä on ehkä vähän hullunkurinen ja hääpiirien ulkopuolella kaikessa rauhassa hengaileville uusi juttu, mutta kaltaiseni donitsifanin mielestä konsepti on aivan mahtava! Miksei kukaan ole keksinyt tätä aiemmin?

Harmillisesti donitsimyynti on Suomessa vielä ihan ruohonjuuritasolla ja niitä valmistavat leipomot tuntuvat olevan kiven alla. Arnoldsin vahva asema kotimaan donitsibisneksessä tuntuu määrittelevän kappalehinnan, joka on vielä harmillisen korkea ja jatkaa nousuaan vuosi vuodelta. Viidelletoista donitsi-sixpackille tulisi hintaa noin 250 euroa ja siitä riittäisi yhdeksällekymmenelle hengelle kullekin yksi donitsi, joten silloin tämä baari tulisi halvemmaksikin kuin useimmat tavan kakut! Käytännöstä en sen suuremmin tiedä, mutta jos tosielämän donitsibuffet kiinnostaa, voisi tuolla meidän Boho-Hennalla olla siitä jotain sanottavaa!

Popparipiste 

Nythän ei ole kyse vain sellaisesta vuokrattavasta popcorn-kärrystä, vaan nykypäivän morsiusparit ovat keksineet viedä tämänkin ihan uudelle tasolle! Karkkibuffetin tapaan esille pistetty popcorn-kattaus sisältää ihan mielettömän määrän vaihtoehtoja tavallisesta voin makuisesta paukkumaissista karamellisoituun suolaherkkuun sekä kokoelman mitä mielenkiintoisempia mausteita ja lisukkeita. Tämähän olisi siinä mielessä suhteellisen mielekäs toteuttaa, että popcorn on helppo ja edullinen herkku. Mausteet messiin Finnkinolta, erikoisemmat seokset voi tilata netistä suoraan kotiin ilman sen kummempaa ihmiskontaktia. Tai jopa sekoittaa itse kotoa valmiiksi löytyvistä mausteista.

Popcorneja tai muita suolaisia snackseja tarjoillessaan kannattaa kuitenkin ottaa huomioon vieraiden mieltymykset ja allergiat. Popcorn jakaa mielipiteitä siinä missä sipsitkin, pähkinöistä ja niiden aiheuttamista allergiakohtauksista nyt puhumattakaan. Kakun korvaajaksi popparipisteestä ei siis välttämättä ole, mutta se voisi toimia aivan loistavasti omana ohjelmanumeronaan osana iltapalapöytää!

♥♥♥

Meidän häissä tullaan näkemään kokonainen kakkubuffet, johon sisältyy toinen toistaan taivaallisempia leipomuksia juustokakuista kuppikakkuihin. Makumaailma on laaja, loppukesään sopiva ja suunniteltu siten, että epäröivämpikin vieras löytää varmasti mieleisensä. Idea koko touhuun lähti siitä, ettei sulhasen kanssa päästy yhteisymmärrykseen hääkakun mausta ja ulkonäöstä – nyt meillä on jokaiselle jotain, morsiusparista lähtien.

Buffetien, baarien ja pisteiden järjestämisessä pelkkä taivas on rajana, sillä miltei mistä tahansa syötävästä tai juotavasta voi sellaisen tehdä. Jotkut haluavat noudattaa perinteitä ja jälkiruokapöydässä on mansikkakakun lisäksi lusikkaleivät ja pullapitko. Toiset haluavat herkkupöytään kaiken ja vähän päälle, joku pariskunta saattaa kuuluttaa vain erilaisten superfoodien perään. Jos järjestäisin useammat häät elämäni aikana, kokeilisin ihan varmasti ainakin sipsi- ja hedelmäbuffeteja sekä kuumien juomien baaria, (jota muuten aionkin ehdottaa talvihäitä suunnittelevalle kaasolleni). Iltapalavaihtoehtona tuntuvat tällä hetkellä loistavan hampurilais- ja pitsatarjoilut.

Millaisen buffetin sinä suunnittelisit, jos se voisi olla millainen tahansa?

2 Kommenttia
  • Noora
    kesäkuu 2, 2017 at 6:56 am

    Hei, en tiedä miten oot laskenut ton Arnoldsin donitsien hinnan mutta vinkkinä kaikille että jos ostaa enemmän kuin 24, ne hinnoitellaan yleensä kappalehinnaltaan edullisemmiksi kuin packeissa ostettuina! 🙂 Esimerkiksi pienet cake-donitsit ovat n. 2 euron paikkeilla ja originaalit muistaakseni 2,4 euroa.. Eli loppusummasta yleensä noin 25% alennus. Lisäksi niihin saa muitakin värejä ja koristeluja mitä normaalissa vitriinissä on totuttu näkemään. 🙂

    nimim. Arnoldsissa töissä

Jätä vastaus