Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

Essi & Riku: “Halusimme paljon ohjelmaa, jotta vieraat varmasti viihtyisivät”

essijariku-855-hires

Hääpaikka ja teema.

Häät Turussa, hääparin elämä Helsingissä – siinä hieman haastetta järjestelyihin.

– Moottoritie tuli kevään aikana tutuksi, kun ajoimme joka viikonloppu hoitamaan asioita entiseen kotikaupunkiimme, Essi kertoo.

Vaikka Essin ja Rikun koti ja työt ovat Helsingissä, he halusivat silti järjestää häät Turussa, jossa suurin osa heidän sukulaisistaan ja ystävistään asuu. Pari ihastui Harjattulan kartanoon ja etenkin sen kasvihuonemaiseen juhlatilaan, jonne kaikki 120 vierasta mahtuivat istumaan yhdessä. Vihkikirkoksi valittiin lähellä sijaitseva Kakskerran kirkko.

Perinteiset hempeät pastellisävyt eivät tuntuneet omilta, joten Essi ja Riku valitsivat häiden teemaväreiksi harmaan ja veikeän keltaisen. Pari halusi ennen kaikkea hauskat juhlat. Esimerkiksi tylsän hääparikoristeen sijasta kakun päällä olivat Prinsessa Ruusunen ja Hämähäkkimies.

– Enkä edes koristeita ostaessani tiennyt, että Riku joutui polttareissaan pukeutumaan Spidermaniksi.

essijariku-234-hires

Budjetti: noin 10000 euroa.

Askartelusta pitävä Essi säästi pitkän pennin kustannuksissa tekemällä paljon itse.

– Askartelimme kaasojen kanssa muun muassa vanhoista pulloista maljakoita ja koristelimme kiviä degoupage-tekniikalla. Tein myös sulhasen ja bestmanien rintakukat itse ja lyhensin kaasojen mekot.

Lääkäriystävältä pari pummasi kurkun tutkimiseen tarkoitettuja puutikkuja, joista askarreltiin bingokorttien varsia. Idean hääkimppuun Essi sai Pinterestistä.

– Ihastuin ranteeseen rakennettavaan kukkakoruun, joka toimi hääkimppuna. Se oli myös edullisempi kuin perinteinen morsiuskimppu.

essijariku-154-hires

Hääpuvun metsästys.

Essi kiersi ensin kaasojensa kanssa Turun hääpukuliikkeet. Etsintä osoittautui hankalaksi, sillä hänellä oli tiukka näkemys siitä, minkälainen puvun on oltava ja mitä se saa maksaa. Sopivaa pitkää pitsimekkoa ei Turusta löytynyt, joten Essi jatkoi etsintöjä Helsingissä.

– Kiersin kahdeksan liikettä ja lähetin kymmeniä kuvia kaasoille hyväksyttäväksi. Kaikki ihanat puvut maksoivat aina yli tuhat euroa, joka oli asettamani kipuraja.

Lopulta mekko löytyi mallikappaleiden alennusmyynnistä.

– Kuulostaa kliseiseltä, mutta kun oikea mekko osuu kohdalle, sen kyllä tietää.

Rikun aikeissa oli pukeutua frakkiin ja silinteriin, mutta Essi torppasi ajatuksen ”pingviinipuvusta” heti alkuunsa. Rikun toinen vaihtoehto läpäisi seulan ja sulhanen pukeutui harmaaseen shakettiin sekä keltaiseen liiviin ja solmukkeeseen. Tyylin kruunasivat isoisän perintökalvosinnapit.

Eniten stressasi.

Essiä hermostutti ihan kaikki. Hän pohti istuuko mekko, pysyykö kampaus, onko ruoka hyvää, riittävätkö juomat ja ennen kaikkea onko vierailla hauskaa.

– Olisin voinut ottaa vähän rennomminkin. Oli ihan turhaa miettiä vieraiden viihtymistä. Eihän kukaan tule juhliin murjottamaan!

Jos jotain voisi nyt tehdä toisin, Essi ja Riku avaisivat baarin jo ennen puheita.

– Pelkäsimme, että ihmiset ramppaavat hakemassa juomaa, eivätkä keskity kuuntelemaan.

Stressiä olisi voinut lievittää antamalla enemmänkin tehtäviä sulhasen hoidettavaksi. Mainosalalla työskentelevä Riku suunnitteli kaikki painotuotteet ja valitsi valokuvaajan. Sekä toimi tietysti makutuomarina.

– Jos sulhaselle ei voi uskoa mitään hoidettavia asioita, niin sitten kannattaa miettiä kannattaako häitä edes pitää, Essi nauraa.

essijariku-124-hires

Koskettavin hetki.

Pari vietti viimeisen yön perinteisesti eri osoitteissa. Aamulla he tapasivat Kakolan vankila-alueen tuntumassa hääkuvausta varten.

– Halusimme ottaa potretit ennen vihkimistä. Ajattelimme, että yhteinen hetki ennen kirkolle menoa laukaisisi jännitystä.

Essin mielestä päivän koskettavin hetki olikin ensimmäinen kohtaaminen, niin sanottu first look,  Kakolassa. Rikun tunteellisin hetki oli se, kun Essi käveli hänen luokseen alttarille.

– Riku jännitti eniten vihkimistä. Eikä mikään ihme, sulhanenhan joutuu seisoskelemaan alttarilla ihan yksin ennen morsiamen saapumista.

Hääpäivänä yllätti.

Huoli vieraiden viihtyvyydestä motivoi Essin ja Rikun suunnittelemaan paljon ohjelmaa.

– Leikkien idea oli tutustuttaa vieraat toisiinsa. Ideoimme muun muassa tietovisoja, joihin vieraat voisivat osallistua joutumatta valokeilaan.

Ruokailun keston pituus kuitenkin yllätti ja osa ohjelmasta jäi toteuttamatta. Parhaimmat jään rikkojat löytyivät spontaanisti pöydistä.

– Vieraat keksivät kiinnittää plaseerauskortit rintamerkeiksi. Ne toimivat loistavina keskustelunavaajina.

essijariku-931-hires

Ohjelma ja musiikki.

Hääpari laittoi itsensä likoon kisassa, jossa heidän piti nopeasti etsiä vieraiden joukosta erilaisia esineitä ja asioita. Äidit vetivät juhlassa oman tietovisansa Essin ja Rikun lapsuudesta.

– Meillä oli aivan älyttömän hauskaa. Etenkin bestmanien puheet, joista toinen oli kirjoitettu kalevalaiseen mittaan ja toinen muistutti kauppalistaa, olivat kuin paraskin stand up show.

Illan aikana sukkahousupäiset bestmanit kaappasivat morsiamen ja Riku joutui esittämään lunnaiksi karaokebravuurinsa, Vanhan holvikirkon.

– Sukkanauhan heitossa Riku kaivoi hameeni alta tietenkin jättikokoiset mummoalkkarit.

Leikkien ja vieraiden järjestämien musiikkiesitysten jälkeen lauteille nousi bilebändi Johanna Rauma & Lauma. Perinteisen häävalssin sijasta parin häätanssikappale oli Rikulle tärkeä Metallican Nothing Else Matters.

Paras oivallus.

Essi ja Riku suunnittelivat päivän jokaisen yksityiskohdan huolella. Kuka vastaa boolista, kuka sujauttaa morsiamelle nenäliinan alttarilla – kaikki mahdolliset vaihtoehdot päivän tapahtumista oli etukäteen mietitty. Myös vieraiden istumajärjestys suunniteltiin ajatuksella. Pari ei halunnut omaa pöytäänsä liian etäälle toisista tai lavalle, jonne kukaan ei uskalla tulla.

– Sijoitimme pöydän niin, että vieraat kulkevat siitä ohi mennessään vessaan. Näin kaikki pysähtyivät luontevasti kohdallemme juttelemaan.

Teksti Anna Nummisto Kuvat Jere Satamo Photography

Artikkeli on julkaistu Mennään naimisiin -lehdessä kesällä 2016.

Ei kommentteja

Vastaa