Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

 

Blogi

Mennään naimisiin / Hääblogit  / Kahden morsiamen häät  / Ei häädieetille, kyllä kehopositiivisuudelle

Ei häädieetille, kyllä kehopositiivisuudelle

Alkuvuodesta kuntosalit ja ryhmäliikuntatunnit täyttyvät uudenvuodenlupauksia tehneistä ihmisistä, ja kesän hääparit aloittavat dieetit. Koska ulkonäköpaineet ovat kovat, oman kehon “virheiden” etsiminen ja vaa’an tuijottaminen vievät helposti mukanaan, vaikkei sitä haluaisi. Huomaamattaan ulkonäön tarkkailuun kuluttaa paljon aikaa ja energiaa, ja joskus omien fyysisten ominaisuuksien arvostelu menee niin pitkälle, että se tuntuu jopa myrkylliseltä. Onneksi on myös paljon ihmisiä, joiden arvomaailmassa ulkonäkö ei ole tärkeintä, ja joiden kanssa keskustelut ovat syvällisempiä ja ainakin mulle merkityksellisempiä. On vapauttava fiilis antaa itselleen lupa käyttää oma aika ja energia johonkin, josta oikeasti nauttii.

Kehopositiivisuus ymmärretään usein väärin. Se ei tarkoita sitä, että täytyisi heittää täysin ranttaliksi hyvinvoinnista tai terveydestä piittaamatta. Se on enemmänkin sitä, että kun tuntee itsensä, rakastaa ja arvostaa itseään sellaisena kuin on, niin hyväksyy itsensä kokonaan. Silloin kohtelee itseään kunnioittavasti ja pitää itsestään huolta. Itsensä arvostaminen, kunnioittaminen ja rakastaminen on siis kaikkien oikeus kehosta riippumatta. Uskon, että kun on itselleen armollisempi, voi myös paremmin ja tuntee itsensä kauniiksi.

Kuva: Eppu Tuhkalainen

Joskus luulin, että olisin laihempana onnellisempi, mutta mä olen huomannut, ettei mun paino vaikuta mun onnellisuuteen. Painon tarkkailu, kommentointi ja painosta stressaaminen eivät kuulu meidän häihimme, ja pyrimme välttämättämään niitä muutenkin: emme omista esimerkiksi ollenkaan vaakaa. Myös hääsuunnittelussa ja häissä toivon meidän keskittyvän tällaisten seikkojen sijaan niihin asioihin ja ihmisiin, jotka tekevät meidät oikeasti onnellisiksi. Ihana ystäväni, jolle jaan paljon ajatuksiani hyvinvoinnista, ja joka on ottanut tämän postauksen kuvat, totesikin osuvasti hääpäivästä ja häihin valmistautumisesta:

“Sen on kuitenkin tarkotus olla ihana kokemus, eikä mikään helkutin kärsimysnäytelmä!”

Tämä lausahdus sopisi kuvaamaan ihan koko elämää, eikö? 😀

Kuva: Eppu Tuhkalainen

Muistakaa arvostaa itseänne ja toisianne, ja nauttikaa elämästä – luontoa kunnioittaen. <3

Lisää tietoa kehopositiivisuudesta:

Vaakakapina

Lisää Epun ihania kuvia Instagramissa:

@elina_sees_things

Ei kommentteja

Jätä vastaus