Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

DIY kesän kaunein kukkaseppele

Bohomorsiamen kutreilla lepää kesämorsiamen trendikkäin asuste. Näin teet kauniin kukkaseppeleen itse.

Tarvitset:

Kukkia ja koristevihreää

Kukkateippiä

Rautalankaa seppeleen rungoksi

Myrttilankaa kukkien kiinnittämiseen

Sakset

Suihkepullon

Sellofaania

Tee näin:

Teippaa kaksi rautalankaa toisiinsa kiinni noin viiden senttimetrin matkalta kukkateipillä. Näin saat 50–60 senttimetriä pitkän pohjan kranssia varten, jota voit myöhemmin säätää pään kokoon sopivaksi. Tee rautalankapötkön toiseen päähän pieni lenkki, jonka avulla saat seppeleen lopuksi kiinni.

Leikkaa valitsemiasi kukkia lyhyiksi matalalle lautaselle, jossa on vettä. Näin kasvit pysyvät nestejännityksessä työtä tehdessäsi ja ne kestävät paremmin.

Aloita materiaalien kiinnittäminen koristevihreällä tai harsokukalla. Kiepauta ohut myrttilanka kiinni seppeleen kiinnityslenkin alapuolelle. Pyöräytä sitten viheroksa tiukasti kiinni rautalankaan myrttilangalla.

Jatka vihreiden ja kukkien kiinnittämistä rautalankapohjaan vuorotellen tai makusi mukaan hiukan enemmän kukkia ryhmitellen. Painavammat materiaalit on hyvä kiinnittää niin, että ne pysyvät kiinni tukevasti. Käytä useampi kierros rautalankaa, jos olet epävarma seppeleen kestävyydestä.

Kokeile seppelettä päähäsi ja taivuta rautalankapohjaa pään muodon mukaan. Kun olet valmis, kiinnitä ohut myrttilanka tiukasti rautalankaan ja katkaise ylimääräinen lanka.

Halutessasi voit viimeistellä seppeleen liimaamalla taustalle esimerkiksi kapeaa silkkinauhaa.

Asettele seppele muotoonsa, pöyhi ja taivuttele kukkia hellästi. Jos haluat koristella seppelettä, voit tässä vaiheessa lisätä kukkien joukkoon esimerkiksi helmiä ohuessa metallilangassa tai muita koristeita kranssin päälle.

Suihkuta valmis seppele kevyesti suihkepullolla. Kietaise seppele sellofaanin sisään tai löyhästi muoviin ja laita yöksi viileään, esimerkiksi jääkaappiin.

Muista!

Isommat kukat, kuten ruusut, tarvitsevat noin 1,5–2 cm vartta, jotta ne pysyvät paikoillaan seppeleessä. Pienemmät ja hennommat materiaalit voivat olla lyhyemmässä varressa.

Teksti Tanja Lähdeaho Kuvat Jari Kesti

Ei kommentteja

Vastaa