Mennään naimisiin! -lehdestä löydät sekä parhaat ideat että uusimmat trendit. Monipuolisissa artikkeleissa kerrotaan juhlavalmisteluista, seremonioista, hääpuvuista, kampauksista, morsiuskimpuista, sormuksista, häämatkoista – kaikesta mikä tekee häistä onnistuneen ja ikimuistoisen juhlan.

Osta uusin lehti

Mennään naimisiin järjestää myös vuosittain Suomen kattavimmat häämessut. Häämessut ovat Wanhassa satamassa 13.-14.1.2018.

Kirjaudu tai tarkastele tiliäsi:

Kirjaudu

© 2017 www.mennaannaimisiin.fi! Powered By: Noora´s Design

DIY-amppeli

Juuttinarusta ja kierrätetyistä lasipurkeista saa söpöjä amppeleita kukille tai vaikka led-kynttilöille. Niillä voi koristella juhlapaikkaa niin ulkoota kuin sisältäkin. Meillä on kotona jo useampi tällainen amppeli hieman paksummasta juuttinarusta ruukkukasveille, ja nyt Karo aloitti askarrella amppeleita myös häitä varten.

Tarvitset:

 • juuttinarua (esim. Hong Kongista, Tigerista, askarteluliikkeistä)
 • lasipurkkeja (esim. oliivi-, feta-, salsa-, hillo- ja suolakurkkupurkkeja)
 • sakset
 • (helmiä)

 

1. & 2.

1. Mittaa 6 tai 8 samanpituista pätkää juuttinarusta lasipurkin koon ja sen mukaan, kuinka pitkät amppelinarut haluat. Huomioi, että solmut vievät narun pituutta muutamia senttejä riippuen narun paksuudesta.

2. Solmi narut yhteen toisesta päästä yhdelle isolle solmulle. Iso solmu tulee amppelin alaosaan, lasipurkin pohjaan, joten tee siitä tiukka.

3.

3. Nyt isosta solmusta lähtee siis 6 tai 8 narua. Solmi ison solmun päässä narut toisiinsa, niin että solmit 2 vierekkäistä narua yhteen. Oikean etäisyyden näille solmuille voit mitata sijoittamalla lasipurkin pohjan ison solmun päälle. Nämä ensimmäiset pienet solmut tulevat lasipurkin pohjan reunojen kohdalle.

4.

4. Nyt on siis 3 tai 4 jaosta, joista lähtee naruja. Seuraavaksi sidotaan vierekkäisten jaosten narut toisiinsa, lähimpinä oleviin, jolloin verkko alkaa muodostua. Näitä vierekkäisten jaosten solmuja voi jatkaa niin pitkään, kun lasipurkkia riittää. Solmujen etäisyys riippuu lasipurkin koosta, joten kannattaa välillä testata, ettei purkki tipu.

5. Lopuksi kaikki jaokset solmitaan päästä yhteen, ja tästä narusta tulee amppelin ripustusnaru.

Yksi kuudella narulla ja kaksi kahdeksalla narulla tehtyä amppelia.

Jos purkki on muodoltaan pyöreä, tulee se huomioida solmuja tehdessä ja jättää solmujen väliin lyhyempi tai pidempi väli tarpeen mukaan. Purkkien, joiden halkaisija on samanpaksuinen koko purkin matkalta, amppelien solmut voivat olla koko ajan saman etäisyyden päässä toisistaan.

Kahdeksalla narulla tehty amppeli pyöreälle lasipurkille.

2 Kommentit
 • Marjukka Kangasniemi
  heinäkuu 11, 2018 at 7:34 pm

  Onpas kivan näköisiä. 👍 Minäkin haluan tehdä tollasia, en ehkä osaa mutta onneksi on hyvät suhteet tekijöihin👌 ja saan opastusta😊

  • Reetta
   heinäkuu 11, 2018 at 8:11 pm

   Hehe, voidaan pitää sulle työpaja (tai siis Karo pitää, niinkuin piti sen sushi-työpajankin). 😀

Vastaa